Архів новин

09 июня 2017

Облдержадміністрація нагородила журналістів Луганщини

Представників засобів масових інформації з нагоди Дня журналіста від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза привітав в урочистій обстановці його заступник Вадим Данієлян.

Долучився до поздоровлень і директор Департаменту масових комунікацій Луганської ОДА Олександр Костенко.

СБУ перекрила контрабандний канал постачання наркотиків до РФ

Співробітники Служби безпеки України перекрили міжнародний канал контрабанди наркотиків рослинного походження із України до Росії.  

Уночі 2 червня у пункті пропуску «Піски» (Харківська область), оперативники СБУ спільно з представниками митної служби та прикордонних військ затримали автомобіль «Audi-100», який, за попередньою інформацією Служби безпеки, використовувався для переміщення нарковантажу через державний кордон України.

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Луганській області виставив на продаж нежитлові вбудовані приміщення у місті Сєвєродонецьку

Перший об’єкт з входами у підвал знаходиться по вул. Федоренка, 10. Його стартова ціна – 216 776,40 грн. Аукціон відбудеться в електронній формі Українською універсальною біржею 30 червня 2017 року.

Другий об’єкт розташований на бульварі Дружби Народів, 2. Початкова ціна – 148 596,00 грн. Аукціон в електронній формі проводиться відповідно до Порядку проведення в електронній формі продажу об’єктів малої приватизації на аукціоні, у тому числі за методом зниження ціни, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 9 вересня 2015 року №1325.

Новий спортивний майданчик відкрили у Попаснянській школі

Сьогодні, 9 червня, в Попаснянській загальноосвітній школі №1 відбулось відкриття спортивного майданчика зі штучним покриттям, збудованого за допомогою Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

На святкову подію зібралися керівники райдежадмінастрації, міської влади, вчителі, учні школи, їх батьки та просто небайдужі мешканці району.

Присутні висловили подяку представникам ЮНІСЕФ за підтримку і допомогу.

Символічну стрічку перерізали голова міської ради Юрій Онищенко, представник ЮНІСЕФ Олена Соколик та випускник школи Богдан Береславський.

Чергове засідання обласного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

Обласним комітетом забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури 9 червня 2017 року проведено чергове засідання, на якому були розглянуті питання  щодо забезпечення впровадження Плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю на 2017-2021 роки «Безбар’єрна Луганщина», про стан виконання Указів Президента України «Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю» від 03.12.2015 № 678/2015 та  «Про заходи, спрямовані на забез

Будьте обережні в лісі у пожежонебезпечний період

У більшості випадків лісова пожежа виникає через необережність людей: непогашеного вогнища, кинутого недопалка тощо (приблизно 70% всіх лісових пожеж), рідше у – результаті удару блискавки в сухе дерево (приблизно 10-15%). Найбільш пожежонебезпечна ситуація настає у лісах з середини весни – початку літа, коли на поверхні ґрунту багато торішнього листя, трави.

Допоможемо жителям братньої Донеччини!

Донецька облдержадміністрація звертається до всіх небайдужих з проханням надати допомогу у вигляді будівельних матеріалів та інвентарю для відновлення зруйнованих у результаті постійних обстрілів житлових будинків населених пунктів Донецької області.

Так, на цей час лише у місті Авдіївка зазнали різного ступеню пошкоджень 579 житлових будинків. Впродовж 23 та 24 травня внаслідок ворожого артилерійського обстрілу пошкоджено 14 домоволодінь міста Авдіївка та чотири будинки у Мар’їнському районі Донецької області.

8 червня на Луганщині відбулося ЗНО з біології

Зовнішнє незалежне оцінювання з біології було організовано у шести пунктах, чотири з яких знаходились у Сєвєродонецьку та два у Старобільську.

Участь у тестуванні взяли 1468 учасників, а також працювали 263 педагога. Явка на пункти ЗНО склала 93,09 %.

Учасниками протягом 120 хвилин потрібно було опрацювати 50 тестових завдань. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи, дорівнює 76 балам.

Під час зовнішнього незалежного оцінювання з біології не було зафіксовано жодного порушення процедури проведення.

Наші юні спортсмени тріумфували у всеукраїнських змаганнях зі стрибків у воду

Цього тижня у Києві завершився чемпіонат України зі стрибків у воду серед вікових груп «А» і «В» – від 14 до 18 років.

Так, уперший день змагань у синхронних стрибках на вишці серед дівчат срібло завоював дует луганчанок Аліна Бабаєва/Вікторія Григоренко. Серед хлопців на другому місці розташувалася пара з Луганської та Дніпропетровської областей – Микита Кривопишин/Микита Шумак. Третє місце також посіли луганчани Андрій Телебзда та Олексій Середа.

Проблеми сєвєродонецького «Азоту» – на увазі обласної влади

Сьогодні, 9 червня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Юрій Клименко зустрівся з працівниками приватного акціонерного товариства «Сєвєродонецьке об’єднання Азот», які вийшли на акцію на площу Перемоги у Сєвєродонецьку.

У Луганській області вилучено 37 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 6,34 га місцевості у місті Сватове, Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах та біля смт Борівське на лінії газопроводів, де виявлено та вилучено 37 одиниць вибухівки, а саме: вісім артилерійських снарядів, дві мінометні міни, ручну гранату, 11 підривників, 10 одиниць набоїв та п’ять одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 26 піротехніків та 12 одиниць техніки.

Президент підписав Закон, що посилює захист прав військових, які отримали поранення під час служби в зоні проведення АТО

Президент Петро Порошенко підписав до Закон України «Про внесення змін до статті 260 Статуту внутрішньої служби Збройних сил України» №2049-VIII, прийнятий Верховною радою 18 травня 2017 року.

Закон посилює захист прав військовослужбовців, які отримали травму (контузію, поранення, каліцтво) під час проходження військової служби, зокрема в зоні проведення АТО. Документ спрямований на вдосконалення процедури оформлення медичних довідок та інших документів для отримання військовослужбовцями передбачених законодавством пільг.

Інформація про зміну руху транспорту 9 червня у Лисичанську

У зв’язку із проведенням концерту гурту «Океан Ельзи» та до його закінчення обмежено рух легкового і вантажного автотранспорту з 07:00 по вул. Сосюри від вул. Кронштадтської до Гарібальді, а також по проспекту Перемоги від вул. Гарібальді до стадіону «Шахтар» (вул. В. Сосюри 199).

Також з 12.00 у зазначених напрямках буде обмежено рух громадського транспорту.

Об’їзд здійснюватиметься по вулицям Кронштадтській, Волгоградській та Канатній або по вулицям Кронштадтській та Карла Маркса.

Сподіваємось на розуміння за тимчасові незручності. 

Легендарний гурт «Океан Ельзи» сьогодні завітає до Лисичанська

Концерт відбудеться о 20:00 на лисичанському стадіоні «Шахтар»(вул. В. Сосюри 199). Вхід до стадіону розпочнеться о 18:00.

Відвідувачі концерту мають дотримуватись правил поведінки під час проведення масових заходів.

Так, суворо забороняється:

- вхід до стадіону у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння;

- вживання алкогольних напоїв або наркотичних речовин на території   стадіону;

- пронесення скляних пляшок, піротехнічних приладів та вибухонебезпечних предметів, вогнепальної або холодної зброї.

Новини АТО: ситуація на Луганщині дещо стабілізувалася

Впродовж минулого доби об’єднані російсько-терористичні бандформування вісім рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Попасна та села Катеринівка тричі застосовувалися 120-мм міномети та протитанкові гранатомети.

По позиціях наших захисників поблизу села Трьохізбенка Новоайдарського району відкривався вогонь зі 120-мм мінометів.

У напрямку смт Станиця Луганська і села Нижньотепле використовувалися БМП, автоматичні гранатомети та стрілецька зброя.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.