Архів новин

13 июня 2017

24 червня о 21.00 у Сквері біля Площі Перемоги відбудеться фестиваль «Відкрита ніч»

«Відкрита ніч» – фестиваль, покликаний що раз відкривати нові українські імена у галузі короткометражного кінематографу та телевізійного виробництва. Цього року ювілей, бо вже 20 рік поспіль справжні кіномани збираються наприкінці червня просто неба, щоб долучитись до останніх новинок, підтримати одне одного та подивитися фільми останнього року.
Фестиваль «Відкрита ніч» проходить під девізом: «Ми. Для нас. Про себе.»

Проект «LIKБЕЗ. Історичний фронт» на історичній гостині в Луганській обласній універсальній науковій бібліотеці імені М.Горького

8 червня до Луганської обласної бібліотеки завітали громадські активісти й історики, співробітники інституту національної пам’яті Максим Майоров та Інституту історії України НАН України Геннадій Єфіменко. Лектори є учасниками проекту «Likбез. Історичний фронт», який не пов’язаний із державними програмами. Як зазначає Максим Майоров, це суто громадська установа, яка співпрацює з органами державної влади та громадськими організаціями.

Норвезька Рада у справах біженців презентувала програму забезпечення соціальним житлом ВПО

Сьогодні у приміщенні Луганської облдержадміністрації відбулася зустріч з представниками Норвезької Ради у справах біженців в Україні (NRC), в якій взяли участь заступники голови облдержадміністрації Ольга Лішик та Вадим Данієлян, представники Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, регіональні менеджери, менеджери з розвитку та радники програми «Житло» NRC.

В облдержадміністрації доповіли про баланс трудових ресурсів на Луганщині

Про це йшлося у виступі начальника управління праці та зайнятості населення Департаменту соціального захисту населення Євгена Жданова на апаратній нараді в облдержадміністрації.

Зазначено, що станом на 1 січня 2017 року постійне населення області складає 704,3 тис. осіб. Ці дані надані Головним управлінням статистики у Луганській області без урахування кількості внутрішньо переміщених осіб, а також за виключенням тих, хто мешкає на непідконтрольних українській владі території.

13 червня 2017 року відбулася зустріч з представниками Норвезької Ради у справах біженців в Україні (NRC)

13 червня 2017 року в приміщенні Луганської облдержадміністрації відбулася зустріч з представниками Норвезької Ради у справах біженців в Україні (NRC), в якій взяли участь заступники голови облдержадміністрації Ольга Лішик та Вадим Данієлян, представники Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, регіональні менеджери, менеджери з розвитку та радники програми «Житло» NRC.

Перспективи розвитку споживчого ринку розглянули на апаратній нараді в облдержадміністрації

Сьогодні, 13 червня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Юрій Клименко провів апаратну нараду.

На ній були присутні заступники голови облдержадміністрації Вадим Данієлян та Ольга Лішик, керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

Як громадському об’єднанню зберегти статус неприбутковості

До 1 липня 2017 року громадські об’єднання повинні переглянути свої установчі документи.

Відповідно до вимог Податкового кодексу України всі громадські об’єднання, які не хочуть бути виключені з Реєстру неприбуткових установ та організацій, повинні до 1 липня 2017 року переглянути свої статути, положення на їх відповідність Податковому кодексу України та у цей самий строк подати копії таких документів до органів Державної фіскальної служби.

Звернення Військової служби правопорядку у ЗСУ та Військової прокуратури

Військова служба правопорядку у Збройних Силах України та Військова прокуратура звертаються до усіх військовослужбовців, які самовільно залишили військову частину, з пропозицією повернутися на військову службу і добровільно звернутися до найближчого органу Військової служби правопорядку або Військової прокуратури зі зізнанням та поясненням причин відсутності на військовій службі.

Наші сільгосптоваровиробники взяли участь у міжнародній виставці «АГРО-2017», – брифінг

Директор громадської організації «Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу», виконуючий директор Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області Лариса Бичкова на брифінгу для ЗМІ розповіла про перші дії Асоціації, а також про представництво області на ХХІХ Міжнародній Агропромисловій виставці «АГРО-2017».

Вона відзначила, що після червневих загальних зборів Асоціації, до якої увійшли 68 фермерських господарств, вже почалися формування відповідних осередків у районах.

Увага! Оголошення

16 червня 2017 року  в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення: м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 14:00.

«Фантом» припинив незаконну реалізацію палива

Співробітниками спецпідрозділу «Фантом» управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО Головного управління ДФС у Луганській області виявлено факт незаконної реалізації паливно-мастильних  матеріалів. Збут здійснювався з пластикових каністр на власному подвір’ї мешканцем смт Марківка.

У ході обшуку виявлено пластикові каністри різних об’ємів, в яких містилася рідина сумнівної якості.

В області на більшість продуктів харчування ціни нижчі за середньоукраїнські

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за першу декаду червня 2017 року на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Так, знизилися ціни на моркву (на 4,5 % – з 12,74 грн до 12,17 грн), крупу гречану (на 1,3 % – з 28,18 грн до 27,82 грн), макаронні вироби (на 1,1 % – з 10,17 грн до 10,06 грн), картоплю (на 0,7 % – з 9,98 грн до 9,91 грн), цукор (на 0,2 % – з 17,65 грн до 17,61 грн).

На обласному конкурсі профмайстерності визначено кращих медичних сестер

У Сєвєродонецьку проведено обласний конкурс професійної майстерності серед молодших спеціалістів з медичною освітою.

Він складався з трьох етапів: представлення конкурсантів, письмове тестове завдання за фахом «Сестринська справа», а також практичні навички за спеціальностями «Хірургія», «Терапія», «Педіатрія».

На Луганщині вилучено 107 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 6,04 га місцевості у м. Сватове, Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах та біля смт Борівське на лінії газопроводів, де виявлено та вилучено 107 одиниць вибухівки предметів, а саме: 23 артилерійські снаряди, шість мінометних мін, 10 одиниць інженерних боєприпасів, 40 підривників та 28 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 27 піротехніків та 13 одиниць техніки.

Спортсмен з Луганщини виборов срібло європейської першості зі стрибків у воду

Вчора у столичному Палаці водних видів спорту «Ліко-арена» стартував чемпіонат Європи зі стрибків у воду.

Вже у перший день змагань представник Луганщини Олександр Горшковозов та спортсменка із Запоріжжя Вікторія Кесарь стали срібними призерами у командних змаганнях з результатом 366,55 бала.

Попереду українських стрибунів лише французи (372,40), слідом розташувалися росіяни (366,10).

Нагадаємо, що європейська першість зі стрибків у воду триватиме до 18 червня. На змагання за медалі континентального чемпіонату до Києва зїхалися понад 140 спортсменів з 24 країн.

Майже 1000 учасників складали зовнішнє незалежне оцінювання з географії

Відповідно до вимог Українського центру оцінювання якості освіти на 4 пунктах проведення ЗНО у Сєвєродонецьку були підготовлені 75 аудиторій. До роботи залучено 185 педагогічних працівників.

Із 1097 учасників, які виявили бажання та отримали відповідне запрошення скласти ЗНО з географії, на тестування з’явилися 995, тобто була зафіксована явка 90,7 %.

Для виконання тесту було відведено 150 хвилин. Правильно вирішивши всі завдання сертифікаційної роботи, можна отримати 92 бали.

Новини АТО: Луганщина знову потерпає від обстрілів ворожих мінометів

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 18 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міст Попасна і Золоте, смт Новотошківське, сіл Катеринівка, Новоолександрівка та Троїцьке відкривався вогонь з 120-мм і 82-мм мінометів, протитанкових і автоматичних гранатометів, протитанкових керованих ракет, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також у районі працював ворожий снайпер.