Архів новин

23 июня 2017

На Луганщині СБУ викрила лісника-браконьєра

У Луганській області завершено досудове розслідування стосовно працівника Старобільського лісництва, який на ввіреній йому ділянці організував незаконну вирубку лісу, знищивши за кілька місяців близько 600 дерев.  

Ситуація на споживчому ринку області стабільна

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за другу декаду червня 2017 року на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Знизилися ціни на яйця курячі (на 10,5% – з 13,32 грн до 11,92 грн), цибулю ріпчасту (на 4,2% – з 13,69 грн до 13,12 грн), крупу гречану (на 2,1% – з 27,82 грн до 27,24 грн), рис (на 1,3% – з 18,40 грн до 18,16 грн), цукор (на 0,2% – з 17,61 грн до 17,58 грн).

Луганщині потрібні нові лідери, ваш час настав! – Юрій Гарбуз під час зустрічі з переможцями конкурсу «Молода людина Луганщини 2017»

23 червня, напередодні Дня молоді, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної облдержадміністрації Юрій Гарбуз нагородив переможців Х обласного конкурсу «Молода людина Луганщини 2017»

У вітальному слові очільник області наголосив, що конкурс допомагає знайти молодих фахівців, якими можна пишатися та з яких брати приклад: «Луганщині потрібні нові лідери, ваш час настав! Нам потрібні ваші нові ідеї та задуми для всіх сфер життя області».

Переможців конкурсу Юрій Гарбуз нагородив грамотами та подарунками.

Європейське майбутнє України: спільний успіх місцевої влади та громадськості

Сьогодні, 23 червня, у приміщенні Сєвєродонецького кризового медіа-центру «Сіверський Донець» відбулось засідання «круглого столу» за участю представників обласної влади та громадськості, присвяченого введенню безвізовому режиму для громадян Україні – його перспективам та викликам.

Участь у заходах за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза взяла його заступник Ольга Лішик.

Держслужбовці Луганщини отримали обласні відзнаки з нагоди професійного свята

Сьогодні в облдержадміністрації відбулися урочисті заходи до Дня державної служби.

Вітаючи держслужбовців зі святом, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зазначив, що держслужба – місія сильних людей. Бо їм щоденно необхідно впроваджувати на рідній землі заходи, завдяки яким життя населення стане кращим, сповненим оптимізму, а люди будуть впевненими у майбутньому.

Також він побажав колегам здоров’я, любові, скорішого настання миру на усій території Луганщини.

На Луганщину завітали народний депутат Верховної Ради України Марина Іонова та наші європейські партнери

Сьогодні у м. Кремінна з робочою поїздкою прибули депутат Верховної Ради України, в.о. голови комітету з питань Європейської інтеграції Марія Іонова, депутати Європейського Парламенту Петрас Аустрявічус і Анна Фотіна та Надзвичайний і Поважний Посол Республіки Хорватії в Україні Томіслав Відошевіч, Надзвичайний і Поважний Посол Республіки Словенії в Україні Наташа Прах, Надзвичайний і Поважний Посол Португальської Республіки в Україні Марія Кріштіна Серпа ди Алмейла.

«Ми повернемось у Луганськ – 200%», – головний тренер футбольного клубу «Зоря» Юрій Вернидуб

Капітану луганської футбольної команди «Зоря» Микиті Каменюці та головному  тренеру клубу Юрію Вернидубу вручено найвищу нагороду Луганської області – Почесну відзнаку «За розвиток регіону». Обласними нагородами також відзначено гравців, тренерів та лікарів футбольного клубу «Зоря».

День державної служби України

Це свято з'явилося ще в 2003 році, коли президент України Леонід Кучма підписав указ, в якому говорилося, що тепер, 23 червня – День державної служби України. Крім цього, в указі були такі слова: "державної служби в процесі становлення України як суверенної, незалежної, демократичної, соціальної, правової держави". Це тільки підкреслювало наскільки була важлива державна служба, і до цього часу вона не втратила свого значення.

У Луганській області вилучено 65 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 6,11 га місцевості у м. Сватове, Новоайдарському, Попаснянському, Біловодському районах, де виявлено та вилучено 65 одиниць вибухівки, а саме: сім артилерійських снарядів, дві мінометних міни, чотири інженерних боєприпаси та 52 підривників.

До розмінування залучались 29 піротехніків та 13 одиниць техніки.

Загалом з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС було здійснено 1003 виїздів, де виявлено та вилучено 6554 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте!

До відома користувачів житлових субсидій

Нагадаємо, що відповідно до внесених змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», де передбачено: перерахування частини невикористаної субсидії одержувачу субсидії на підставі списків, які подаються підприємствами-виробниками послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості 100 м³ природного газу або 150 кВт електричної енергії стр

УКРАЇНСЬКО-БІЛОРУСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

За даними Дніпропетровської торгово-промислової палати інформуємо, що в рамках офіційного візиту Президента Республіки Білорусь О.Г. Лукашенка в Україну 20-21 липня 2017 року та проведення чергового засідання Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва в Торгово-промисловій палаті України планується проведення Українсько-Білоруського бізнес-форуму. Датою проведення форуму визначено 21 липня 2017 року.

Комітет Ради з питань будівництва підтримав нову концепцію з оплати пайового внеску

21 червня 2017 року на засіданні комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства депутати підтримали нову концепцію Мінрегіону з оплати пайового внеску. Замість існуючого механізму вона пропонує впровадження чіткого і прозорого платежу у вигляді відсотка від нормативної грошової оцінки земельної ділянки під будівництво, проведеної органами місцевого самоврядування.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Понад 90% опитаної за участі ЮНІСЕФ молоді вважають необхідними державні житлові програми

Відповідно до опитування глобального молодіжного проекту U-Report, впровадженого за підтримки ЮНІСЕФ , 73% опитаних громадян у віці 14–34 років вважає актуальним питання забезпечення власним житлом. При цьому 93% громадян, що взяли участь у опитуванні, вважають необхідними державні житлові програми по забезпеченню молоді та молодих сімей житлом. А 84% опитаних висловили готовність брати участь у державних житлових програмах.

Прийнято Закон «Про енергоефективність будівель», — Зубко

акон 4941-д «Про енергетичну ефективність будівель» дає українським родинам маршрутну карту для проведення енергоефективних заходів та можливість зменшити тиск комунальних тарифів. Це один з ключових законів у реформі енергоефективності. Він визначає правові, економічні та організаційні засади енергетичної ефективності будівель. Про це наголосив  Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, виступаючи у Верховній Раді на підтримку закону.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія ГАРБУЗА з Днем державної служби

Шановні колеги!

Вітаю вас із професійним святом – Днем державної служби!

Розбудова Української держави, ефективний розвиток урядових інституцій, утвердження демократичних принципів та гуманістичних цінностей залежать від нашої щоденної праці.

Сьогодні час і соціум диктують високі вимоги до людей, які реалізують державну політику на всіх рівнях. Ці вимоги стосуються і рівня професійної підготовки, і моральних якостей особистості. Та головний індикатор відповідності займаній посаді – це патріотизм і вірність Присязі державного службовця.

Погіршення погодних умов

21.06.2017 в результаті різкого погіршення погодних умов на території Луганської області було зафіксовано шквалисте посилення вітру до 15-20 м/с, град та грози, внаслідок негоди сталося знеструмлення населених пунктів, пошкодження ліній газопроводів, покрівлі будинків та присадибних ділянок. Керівництво управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації здійснило робочі виїзди до місць виникнення подій, пов'язаних із погіршенням погодних умов до Біловодського, Старобільского та Новопсковського районів.

Український формат

23 червня, команда обласної культурно-мистецької акції «Український формат» за ініціативи голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз (Yury Garbuz) вирушає до села Новоохтирка Новоайдарського району!

Новини АТО: на Луганщині не вщухають мінометні обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 11 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Попасна, сіл Новозванівка, Новоолександрівка та Троїцьке відкривався вогонь з протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів й стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу сіл Кримське та Лобачеве застосовувались 120-мм міномети, протитанкові і автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр взяв участь у міжнародному театральному фестивалі

12-18 червня 2017 року в Києві відбувся Міжнародний театральний фестиваль камерних вистав AndriyivskyFest, у якому взяли участь більше десятка колективів з Білорусі, Румунії, Грузії, Болгарії, Польщі та України.