Архів новин

22 июня 2017

Привітання до Дня державної служби України!

Шановні колеги!

Вітаю вас з професійним святом – з Днем державної служби України!

Хід виконання Програми зайнятості населення розглянуто на колегії в облдержадміністрації

Директор Департаменту соціального захисту населення Луганської ОДА Елеонора Поліщук повідомила, що на 2016 рік Програмою було заплановано створення 4723 нових робочих місця. Фактично ж відкрито 2722 з них, у тому числі юридичними особами – 812, фізичними особами-підприємцями – 1910. Тобто, виконання Програми склало 57,6 %.

Молоді фотомайстри з Сєвєродонецька беруть участь у проекті «Фотопрактика по всій Україні»

У Сєвєродонецькому дитячо-юнацькому комплексі «Юність» вже кілька років працює студія «Фотомагія», де займаються понад тридцять дівчат та хлопців. За підтримки меценатів вони разом зі своїм керівником долучились до реалізації власного творчого проекту «Фотопрактика по всій Україні» – унікального для області та для країни.

У рамках проекту діти відвідують різні куточки України, мають можливість практикуватись у набутих під час навчання вміннях та навичках.

У Сєвєродонецьку під час пожежі у одній з квартир багатоповерхівки загинула дитина.

22 червня о 09:31 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що за адресою: м. Сєвєродонецьк, вул. Гагаріна, горить квартира.

За вказаною адресою негайно виїхав черговий караул 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Луганській області, який, провівши розвідку встановив, що у одній з кімнат квартири на четвертому поверсі житлового багатоповерхового будинку горить матрац та ковдра.

Під час пожежі у одній з квартир багатоповерхівки Сєвєродонецька загинула дитина

Сьогодні о 9:31 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у Сєвєродонецьку по вул. Гагаріна горить квартира.

За вказаною адресою негайно виїхав черговий караул 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Луганській області, який після розвідувальних дій встановив, що у одній з кімнат квартири на четвертому поверсі житлового багатоповерхового будинку спалахнули матрац та ковдра.

Обласний театр – лауреат міжнародного фестивалю

У Києві відбувся Міжнародний театральний фестиваль камерних вистав «Andriyivsky Fest», у якому взяли участь більше десяти колективів з України, Білорусі, Румунії, Грузії, Болгарії та Польщі.

У рамках фестивалю на сцені Київського академічного театру «Колесо» Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр представив пластичну драму-піар «Легені» сучасного британського драматурга Данкана Макміллана.

Інформація щодо правил поведінки на воді

З початку купального сезону 2017 року зареєстровано три потонулих людини на водних об’єктах області, повідомляє ГУ ДСНС України у Луганській області. Серед основних причин загибелі людей на воді є невміння плавати, купання у заборонених місцях та у нетверезому стані.

Для того, щоб відпочинок на воді був безпечним, необхідно дотримуватись певних правил:

1. Відпочинок на воді (купання, катання на човнах) повинен бути тільки у спеціально відведених місцевими органами виконавчої влади та обладнаних для цього місцях.

На засіданні колегії розглядалися проблемні питання у сфері державної інформаційної політики

Сьогодні, 22 червня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів засідання колегії облдержадміністрації.

У заході взяли участь заступники голови облдержадміністрації Вадим Данієлян та Ольга Лішик, керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, голови райдержадміністрацій та районних рад, міські голови та керівники правоохоронних органів.

У Рубіжному викрито схованку зброї

21 червня співробітниками Управління державної охорони України у ході проведення заходів відносно одного з учасників незаконних збройних формувань на території занедбаного підприємства біохімічних відсисних споруд у м. Рубіжному встановлено та вилучено «схрон» вибухівки та боєприпасів.

Загалом, знайдено два ручних протитанкових гранатомети –РПГ-22 і РПГ-26, три гранати Ф-1 та три гранати РГД-5, чотири двохсотграмові тротилові шашки, пластид, 30-мм розривний снаряд для БМП, пластид та електродетонатор.

Інформація щодо надходжень податків і зборів та міжбюджетних трансфертів до зведеного бюджету Луганської області станом на 21 червня 2017 року

Станом на 21 червня 2017 року до загального фонду місцевих бюджетів Луганської області надійшло 1.143.336,7 тис. грн податків та зборів, або 103 відсотка до надходжень аналогічного періоду минулого року, які становили 1.109.632,4 тис.грн.

До загального фонду бюджетів на території, повністю підконтрольній державі, надійшло 1.003.397,6 тис.грн, або 98,7 відсотка до плану на січень-червень та 116,6 відсотка до факту минулого року, до бюджетів на непідконтрольній території – 139.939,1 тис.грн, або 56,2 відсотка до рівня минулого року.

Юрій Гарбуз: Наше завдання – взяти долю країни у власні руки, почати зміни із себе, навчитися пробачати

Мітинг-реквієм до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні відбувся на площі Перемоги біля пам’ятника-стели переможцям у Другій світовій війні у Сєвєродонецьку.

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

76 років тому нашу країну охопило полум’я Другої світової війни від масованих ударів найкривавішого режиму в історії людства – гітлерівського нацизму.

Цей наступ став початком бойових дій на Східному фронті Другої світової війни. За кілька годин під бомбардування потрапили міста в західних областях, а також Київ, Одеса, Севастополь тощо.

Військові частини, які першими прийняли бої на кордоні, виявили високий героїзм та надзвичайну витримку. Проте, в перші дні війни наші війська зазнали шалених втрат, у тому числі й через промахи командування.

ПРОГРАМА ПІДТРИМКИ ЕКСПОРТУ В КАНАДУ «U CAN EXPORT»

Канадсько-український проект підтримки торгівлі та інвестицій (проект CUTIS) оголошує набір українських підприємств малого і середнього бізнесу для участі у Програмі підтримки експорту до Канади U CAN Export.

Проект CUTIS – це 5-річна (2016-2021) ініціатива уряду Канади, спрямована на зменшення бідності в Україні шляхом нарощування експорту з України до Канади та інвестицій з Канади до України.

Програма U CAN Export діятиме у таких пріоритетних секторах:

ІТ-послуги
одяг
взуття
меблі
шоколад та кондитерські вироби

У приміщенні облдержадміністрації відбулася зустріч з представниками Польового офісу Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Луганській області

20 червня 2017 року у приміщенні облдержадміністрації відбулася зустріч з представниками Польового офісу Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Луганській області (УВКБ ООН), в якій від Луганської області брав участь голова облдержадміністрації Юрій Гарбуз та директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Денис Денищенко.

Новини АТО: на Луганщині поранено українського військовослужбовця

Вчора ввечері внаслідок ворожого пострілу з протитанкового ракетного комплексу поблизу села Кримське Новоайдарського району зазнав поранень наш захисник.

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 13 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Попасна, сіл Троїцьке, Новозванівка і Новоолександрівка шість разів відкривався вогонь з 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів, БМП, великокаліберних кулеметів й стрілецької зброї. Також у районі працював ворожий снайпер.