Архів новин

07 июня 2017

У лісах Сєвєродонецька проводитимуться санітарно-профілактичні заходи

З 8 по 18 червня на території Сєвєродонецького лісництва, навколо міста Сєвєродонецьк, буде здійснюватись планове проведення наземних винищувальних заходів з використанням аерозольної технології проти соснових шкідників, повідомляє  ДП «Сєвєродонецьке лісомисливське господарство».

Згідно з п. 5.2 Державних санітарних правил, на цей період забороняється відвідування лісу, випас худоби, розміщення пасік, збір дикорослих ягід, трав, грибів та інші роботи.

Команда ФК «Кремінна» стала срібним призером Всеукраїнських змагань

2 та 3 червня за ініціативи та підтримки Міжнародного благодійного фонду CARITAS-Україна Української Греко-Католицької Церкви у Києві організовано та проведено Всеукраїнський турнір з вуличного футболу серед дітей віком 13 – 16 років.

Луганщину представляла команда футболістів з Кремінського району. 

Команда ФК «Кремінна» у груповому етапі турніру потрапила до групи з одеситами та запоріжцями. Наші футболісти безперешкодно здолали своїх візаві з рахунком 9:0 і 2:0.

У півфіналі наша команда зустрілася з командою зі Львову та перемогли їх з рахунком 6:0.

В Україні запроваджуються сучасні методи проектування у будівництві

В Україні запроваджується параметричний метод нормування у будівництві.  Це відхід від прийнятих державою жорстких норм, які прописані в ДСТУ, до проектних рішень будівель й перехід до інноваційних та прогресивних технологій. Тепер вибір проектних рішень залежатиме від призначення об’єкта, а не відсторонених імперативних приписів. Про це на засіданні Уряду повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи внесення змін до ЗУ «Про будівельні норми».

Спрощено процедури у будівництві

Сьогодні уряд ухвалив пакет підзаконних актів, що забезпечать  виконання Закону №1817 щодо удосконалення містобудівної діяльності. Вони спрямовані на дерегуляцію будівельної діяльності, поліпшення умов ведення бізнесу, зменшення зловживань контролюючими органами у видачі дозвільних документів,  усунення корупційної складової, а з іншого боку – на підвищення відповідальності забудовників.  Про це заявив під час засідання КМУ Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіональних розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Академічний симфонічний оркестр обласної філармонії знову подарував слухачам свято класичної музики

Таку програму під керівництвом американського диригента Вінстона Фогеля оркестр представ у Сєвєродонецькому обласному музичному училище ім. С. Прокоф’єва.

Вінстон Фогель, відомий як динамічний диригент та оригінальний інтерпретатор, диригує симфонічними оркестрами, операми, балетами і хорами по всьому світу. Він засновник, президент і художній керівник Opera USA, а також художній керівник спілки «Mastodon».

У Департаменті ЖКГ розповіли про можливості вирішення ситуації з водопостачанням у Лисичанську

29 травня ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» відключило від електропостачання насосні станції «Борівська» та «РТІ» комунального підприємства «Лисичанськводоканал», тим самим залишивши близько 30 тис. жителів міста без централізованого водопостачання.

Швейцарія запровадить безвіз для України 11 червня

Президент України Петро Порошенко прийняв Керівника Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтера.

Президент України детально поінформував про наслідки триваючої агресії Росії на Донбасі, цілями якої все частіше стають населені пункти та цивільні об’єкти.  

До відома всіх бажаючих потрапити на концерт гурту «Океан Ельзи» у Лисичанську

9 червня рух автобусів на приміських та міжміських (внутрішньообласних) автобусних маршрутах загального користування буде здійснюватися в повному обсязі з автостанцій, а також із зупинок, передбачених розкладом руху.

За інформацією Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА, у разі потреби буде залучено додаткові автобуси та виконуватися додаткові рейси.

 

 

 

«Фантом» затримав майже три тонни ягід та овочів

Співробітники фіскального наряду Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» спільно з військовослужбовцями 54 Окремого розвідувального батальйону Збройних сил України та батальйоном патрульної служби поліції особливого призначення Луганськ-1 на березі р. Сіверський Донець зупинили вісім автомобілів. Їх водії прямували до незаконної переправи, яка знаходиться між селами Лопаскине та Трьохізбенка.

Під час огляду машин виявлено 550 кг полуниці на 22 тис. грн та 2,4 т картоплі, огірків, кабачків та капусти на 25 тис. грн.

Наші легкоатлети з особливими потребами завоювали 24 медалі у всеукраїнських змаганнях

У Кропивницькому відбувся чемпіонат України з легкої атлетики серед людей з особливими потребами, у якому Луганщину представили 11 спортсменів.

За його результатами у активі луганчан 24 медалі: 17 золотих, 5 срібних та 2 бронзові.

Так, на рахунку Сергія Дворцова три золоті медалі у штовханні ядра, метанні диска та списа. Крім цього, у дисципліні метання диска спортсмен виконав норматив майстра спорту України.

Інформація про зміну руху транспорту 9 червня у Лисичанську

         У зв’язку із проведенням на стадіоні «Шахтар» концерту групи «Океан Ельзи», у м. Лисичанську 09.06.2017 з 07.00 до закінчення вказаного заходу буде обмежено рух легкового та вантажного автотранспорту по вул. Сосюри від вул.Кронштадської до вул. Гарибальді, а також по пр-ту Перемоги від вул. Гарибальді до стадіону «Шахтар».

         Також з 12.00 у вказаних напрямках буде обмежено рух громадського транспорту.

Будьте пильними до підозрілих предметів!

Пам'ятайте, що розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

4 червня відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під керівництвом американського диригента Вінстона Фогеля

4 червня відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під керівництвом американського диригента Вінстона Фогеля.
Вінстон Фогель, відомий як динамічний диригент і оригінальний інтерпретатор, диригує симфонічними оркестрами, операми, балетами і хорами по всьому світу. Він засновник, президент і художній керівник Opera USA, а також художній керівник спілки «Mastodon».

Інформація про зміну руху транспорту 9 червня у Лисичанську

У зв’язку із проведенням концерту гурту «Океан Ельзи» та до його закінчення буде обмежено рух легкового і вантажного автотранспорту з 07:00 по вул. Сосюри від вул. Кронштадтської до Гарібальді, а також по проспекту Перемоги від вул. Гарібальді до стадіону «Шахтар» (вул. В. Сосюри 199).

Також з 12.00 у зазначених напрямках буде обмежено рух громадського транспорту.

Об’їзд здійснюватиметься по вулицям Кронштадтській, Волгоградській та Канатній або по вулицям Кронштадтській та Карла Маркса.

Сподіваємось на розуміння за тимчасові незручності. 

Міжнародна організація з міграції (мом) оголошує набір кандидатів на конкурсній основі на участь у дводенних тренінгах з мікропідприємництва

Міжнародна Організація з Міграції (МОМ) оголошує набір кандидатів на конкурсній основі на участь у дводенних тренінгах з мікропідприємництва в рамках проекту «Інтеграційна та стабілізаційна підтримка шляхом забезпечення засобами існування внутрішньо переміщених осіб та населення, що постраждало внаслідок конфлікту в Україні».

Тренінги будуть проходити у Києві або іншому крупному обласному центрі в залежності від географії проживання відібраних учасників тренінгів. Учасникам тренінгів з інших регіонів відшкодовується проїзд та проживання.

Легендарний гурт «Океан Ельзи» 9 червня завітає до Лисичанська

Концерт відбудеться о 20:00 на лисичанському стадіоні «Шахтар»(вул. В. Сосюри 199). Вхід до стадіону розпочнеться о 18:00.

Відвідувачі концерту мають дотримуватись правил поведінки під час проведення масових заходів.

Так, суворо забороняється:

- вхід до стадіону у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння;

- вживання алкогольних напоїв або наркотичних речовин на території   стадіону;

- пронесення скляних пляшок, піротехнічних приладів та вибухонебезпечних предметів, вогнепальної або холодної зброї.

Новини АТО: на Луганщині ситуація загострюється – поранено чотирьох військовослужбовців

Вчора, 7 червня, внаслідок ворожих обстрілів з 152-мм артилерії, 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів по укріпленнях наших захисників поблизу сіл Троїцьке, Новозванівка Попаснянського району і села Кримське Новоайдарського району зазнали поранень чотири українських воїна.

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування 33 рази порушували «режим тиші» вздовж усієї лінії розмежування.