Архів новин

08 июня 2017

3 червня до справжньої "Країни мрій" завітали безліч маленьких мешканців Рубіжного і гостей міста

3 червня до справжньої "Країни мрій" завітали безліч маленьких мешканців Рубіжного і гостей міста. Навколо дитячої ігрової розважальної програми до Дня Луганської області протягом декількох годин точився справжній вир дитячих емоцій. Разом із улюбленими персонажами мультфільму "Думками навиворіт (Головоломка)" діти допомагали знайти чарівну кулю із загубленими емоціями, подорожували островами Дружби, Сім'ї, завітали на Дуркуй-острів, де на них чекали конкурси, подарунки та безліч інтерактивів.

Сім’я з Луганщини стала срібним призером Всеукраїнського фестивалю «Мама, тато, я – спортивна сім’я»

Найкращі родини, переможці обласних етапів, змагалися у фіналі Всеукраїнського фестивалю «Мамо, тато, я – спортивна сім'я, який відбувся у Бердянську Запорізької області.

Луганську область на змаганнях представила сім’я Байбарів: мама – Марина Федорівна, тато – Юрій Олексійович та їх син Олексій. Родина проживає у селі Мілуватка Сватівського району.

Енергозабезпечення області – одне з найважливіших напрямів облдержадміністрації

Сьогодні, 8 червня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів нараду з питань будівництва підстанції 500 кВ «Кремінська» із заходами ПЛ 500 кВ «Донбаська – Донська» та ПЛ 220 кВ «Кремінська – Ювілейна».

Представництво МОМ в Україні за підтримки Уряду Японії оголошує конкурс для громад Луганської області

Представництво МОМ в Україні  у рамках проекту "ПІДТРИМКА ЗГУРТУВАННЯ ТА РОЗВИТКУ ГРОМАД, ЩО ЗАЗНАЛИ НАСЛІДКІВ КОНФЛІКТУ НА ДОНБАСІ" за підтримки Уряду Японії оголошує конкурс для громад: Попаснянського, Білокуракинського, Сватівського,   Кремінського районів, м.Привілля та м.Новодружеськ.

 

Мета проекту: сприяння стабілізації громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі.

Завдання проекту:

Луганщина гідно представлена на Міжнародній агропромисловій виставці, – Юрій Гарбуз

Про це очільник Луганщини заявив під час відвідування ХХІХ Міжнародної Агропромислової виставки «АГРО-2017», яка відбувається у Національному комплексі «Експоцентр України» у Києві.

Це наймасштабніша в Україні та Східній Європі агропромислова виставка, де свій інвестиційний і виробничий потенціал демонструють усі області країни та найпотужніші українські та міжнародні виробники.

Луганщина гідно представлена на Міжнародній агропромисловій виставці, – Юрій Гарбуз

Про це очільник Луганщини заявив під час відвідування ХХІХ Міжнародної Агропромислової виставки «АГРО-2017», яка відбувається у Національному комплексі «Експоцентр України» у Києві.

Це наймасштабніша в Україні та Східній Європі агропромислова виставка, де свій інвестиційний і виробничий потенціал демонструють усі області країни та найпотужніші українські та міжнародні виробники.

Луганські медики взяли участь у всеукраїнському медичному ралі

У Сумах відбулась науково-практична конференція «Екстрена медична допомога. Діяльність служби медицини катастроф у зоні АТО» та всеукраїнські змагання бригад екстреної медичної допомоги «Сумські медичні ралі – 2017».

У заході взяли участь 40 команд бригади швидкої допомоги з України та зарубіжжя.

Об’єднані громади Луганщини отримають понад 16 млн. грн. субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури

7 червня 2017 року на засіданні Уряду було схвалено проект постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад».

Об’єднані громади Луганщини отримають понад 16 млн. грн. Зокрема, Новопсковська ОТГ – 2,46 млн. грн., Білокуракинська ОТГ понад 9,3 млн. грн.,Чмирівська ОТГ майже 4,4 млн. грн.

Розвиток громадянського суспільства Луганщини обговорили у облдержадміністрації

Сьогодні, 8 червня, у облдержадміністрації відбулось засідання «круглого столу» з обговорення регіональної програми розвитку громадянського суспільства в Луганській області.

Зустріч проведено у рамках спільного проекту ОБСЄ «Допомога Уряду України з реалізації Національної стратегії розвитку громадянського суспільства» у партнерстві із Адміністрацією Президента України та Міністерством молоді та спорту України.

Оголошення про проведення відкритих торгів

ОГОЛОШЕННЯ про проведення відкритих торгів (бензин А-92)

1. Найменування Замовника : Управління з питань надзвичайних ситуацій Луганської обласної державної адміністрації

2. Ідентифікаційний код за ЄДРПОУ: 14372998

3. Місце знаходження: 93405, м.Сєвєродонецьк, Луганська область, проспект Центральний, будинок 54-а.

Президент підписав Закон «Про ринок електричної енергії», що запроваджує конкурентні та прозорі умови у галузі

Президент Петро Порошенко під час відвідування Трипільської ТЕС підписав Закон «Про ринок електричної енергії», прийнятий Верховною Радою 13 квітня.

«Закон є доленосним, антикорупційним. Не буде більше ніхто встановлювати ціну на електроенергію, вугілля, співвідношення – те, що на певному етапі було виправдано у вигляді формули, – скасовуємо. І ринок, прозорий і ефективний, буде визначати ціну, і буде перемагати той, хто найбільш ефективно працює», – підкреслив Петро Порошенко.

Досвід успішних реформ естонської й фінської освіти для України

У рамках міжнародного проекту «Кращі світові освітні практики» 20-21 червня 2017 року відбудеться Інтернет-марафон «Досвід освіти ХХІ сторіччя. Європейський контекст», який проводиться згідно з Концепцією «Нова українська школа».

Нарада з питань будівництва підстанції "Кремінська"

         Стале енергозабезпечення області – одне з найважливіших напрямків. Сьогодні 8 червня відбулась нарада під головуванням заступника голови, виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації Клименка Ю.Ю. з питання виконання робіт по проекту «Нове будівництво ПС 500 кВ «Кремінська».

На Луганщині вилучено 43 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 6,19 га місцевості у місті Сватове, Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах та біля смт Борівське на лінії газопроводів, де виявлено та вилучено 43 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: шість артилерійських снарядів, три мінометні міни, 12 підривників, 15 одиниць набоїв та сім одиниць іншої вибухівки.

До розмінування залучались 26 піротехніків та 12 одиниць техніки.

Володимир Гройсман відкрив Міжнародну агропромислову виставку «АГРО-2017»

7 червня у Києві розпочала роботу наймасштабніша в Україні та Східній Європі XXIХ Міжнародна агропромислова виставка «АГРО-2017». В офіційному відкритті взяли участь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, заступник голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин ВРУ Олександр Бакуменко та Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.

 

 

Рада ректорів переміщених вишів обговорила вступну кампанію-2017

На черговому засіданні ради ректорів вищих навчальних закладів, тимчасово переміщених з неконтрольованих українською владою територій області, обговорювалися результати роботи ради та перспективи на друге півріччя 2017 року.

У Сєвєродонецьку відбулися змагання з техніки водного туризму

На озері Чисте були організовані одразу два змагання: традиційний щорічний чемпіонат Луганської області з техніки водного туризму  та відкритий чемпіонат міста Сєвєродонецька, присвячений Дню міста.

У заході взяли участь понад 80 юніорів та дорослих з міст Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне та Кремінського і Попаснянського районів, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Програма змагань включала у себе подолання перешкод в трьох класах суден: байдарка, двомісний та чотиримісний катамарани.

Систему автоматизації послуг з реєстрації громадян за місцем проживання запроваджено в Центрі надання адміністративних послуг м. Сєвєродонецька

06 червня 2017 року в Сєвєродонецькому центрі надання адміністративних послуг відбулася презентація результатів, отриманих під час виконання Проекту «Українська ініціатива з підвищення впевненості» (UCBI), який виконується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Участь у заході взяли керівництво та представники Сєвєродонецької міської ради, Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму, ЗМІ та громадськості.

Делегацію Луганської облдержадміністрації знову дружньо приймали на Львівщині

Голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз доручив своєму заступнику Ользі Лішик та керівникам відповідних структурних підрозділів ОДА  взяти участь у навчальному турі до м. Львова за програмою раннього втручання щодо дітей з особливими потребами за підтримки Дитячого ФондООН (ЮНІСЕФ).

Під час перебування луганська делегація вивчала кращі практики впровадження інклюзивного навчання в дошкільних і шкільних навчальних закладах.

Українська торгова місія до Китайської Народної Республіки - В рамках виставки FHC China 2017

Офіс з просування експорту спільно з Київською торгово-промисловою палатою запрошують українських виробників в експортній категорії «готові продукти харчування та напої» (Food & Beverages) до участі в Українській торговій місії до Китайської Народної Республіки 13-17 листопада 2017 року в рамках проведення продуктової виставки FHC China, яка відбудеться
14-16 листопада 2017 року.

FHC China 2017. Global Food & Hospitality Trade Show - це:

40 виставкових павільйонів

Регіональна конференція на тему: «Підтримка інвестиційної та експортної діяльності МСБ»

Дніпропетровське регіональне інвестиційне агентство (DIA) за підтримки Голови Дніпропетровської обласної ради Гліба Пригунова та у партнерстві з Дніпропетровською облдержадміністрацією, Дніпропетровською торгово-промисловою палатою та Європейською Бізнес Асоціацією запрошують представників ділових кіл до участі у Регіональній конференції на тему: «Підтримка інвестиційної та експортної діяльності МСБ», яка відбудеться
21 червня 2017 року в приміщенні Дніпропетровської обласної ради
(пр. Олександра Поля, 2, 3-й поверх, сесійна зала).

«Фантомівці» затримали чергового порушника

Вчора, 7 червня , співробітники фіскального наряду Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» спільно з військовослужбовцями 54 окремого розвідувального батальйону ЗСУ на незаконній переправі через річку Сіверський Донець в с. Лобачеве затримали автомобіль «Нива».

На ній житель села Передільське намагався переправити до тимчасово непідконтрольного українській владі села Жовте полуницю, твердий і плавлений сири, біодобавки для корму тварин.

Завдяки зусиллям облдержадміністрації у Лисичанську відновлено водопостачання

Для нормалізації ситуації у Лисичанську, де 30 тис. населення майже два тижні перебували без води, у середу на вечірній нараді в Луганській облдержадміністрації прийняли низку важливих рішень, завдяки яким сьогодні о другій годині відновлено централізоване водопостачання у місті.

Новини АТО: українські військовослужбовці дали гідну відсіч ворожому наступу поблизу села Жолобок

Впродовж минулого дня об’єднані російсько-терористичні бандформування здійснювали спроби захопити опорні пункти сил антитерористичної операції, шляхом розширення плацдарму поблизу с. Жолобок Попаснянського району.

Ворог застосовував важку артилерію, міномети. З напрямку тимчасово окупованого населеного пункту Фрунзе ворожий танк вів обстріл по українських позиціях з 14:20 і до 21:00 години. Наразі всі спроби ворога захопити наші позиції відбиті, противник отримав гідну відповідь.