Прес-центр3 червня 2017, 18:06

Між обласною владою та професійними асоціаціями Луганщини підписано Меморандум про партнерство та співробітництво

Укладання цього документу стало підсумком дискусії між учасниками «Форуму земляків», який завершився сьогодні у Рубіжному.

Меморандум підписали голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз з одного боку та голови професійних асоціацій області з іншого.

Партнерство та співробітництво між облдержадміністрацією та неурядовими організаціями сприятиме розвитку соціального діалогу на територіальному рівні, дозволить втілити ряд ефективних форм співпраці та забезпечити участь громадськості в реалізації державної політики у багатьох сферах життя, а саме – у розвитку місцевого самоврядування, освіти, культури, фізичної культури і спорту, підприємництва та підтримки молоді.

Згідно з Меморандумом, укладання якого було ініційоване громадськістю Луганщини, сторони взяли на себе низку зобов’язань.

Зокрема, це взаємне представництво у консультативно-дорадчих органах адміністрації та керівних органах неурядових організацій.

Також вони проводитимуть спільну роботу з розробки і прийняття нормативно-правових та регуляторних актів, які мають важливе суспільне значення і стосуються прав, свобод, інтересів і обов’язків громадян, проектів програм соціально-економічного розвитку, регіональних цільових програм, звітів про їх виконання.

Для розгляду проблемних питань у різних сферах діяльності планується створення ефективного механізму налагодження партнерських відносин між органами державної влади та неурядовими організаціями шляхом формування відповідних узгоджувальних комісій.

Тож спільні зусилля громадськості, бізнесу і влади повинні сформувати для Луганщини нові можливості розвитку по різних напрямах.