Прес-центр17 березня 2017, 16:03

До розбудови миру на Луганщині долучились жінки

17 березня у м. Сєвєродонецьку жінки Луганщини – як з підконтрольної, так і з тимчасово не контрольованої Україною території, зустрілись за круглим столом у рамках проекту  «Жінки: крок назустріч».

 

Метою заходу  було створення платформи для відкритого діалогу та об'єднання луганчан з обох боків лінії розмежування навколо загальнолюдських цінностей.

Голова облдержадміністрації Юрій Гарбуз переказав свої вітання, побажання плідної роботи на благо всієї Луганщини та сподівання мир, заради наближення якого зібралися представниці прекрасної статі.

 

Учасниці заходу з окупованих територій акцентували увагу на  обмеженості доступу до інформації про Україну у так званій «ЛНР». Як наслідок, необізнаність  молоді щодо можливості вступу до вишів регіону без здачі ЗНО та подальшого продовження навчання, отримання медичних послуг на пільгових умовах, а також оздоровлення та відпочинку за рахунок бюджетних коштів та програм міжнародних благодійних організацій.

 

Як проблему, що потребує негайного вирішення, було визначено труднощі з отриманням 16-річними жителями неконтрольованих районів українських паспортів.

 

«Діти не можуть перетинати лінію розмежування та переміщуватись по області без супроводу батьків, тому відповідним органам необхідно розглянути варіанти спрощення подання документів та скорочення процедури отримання паспортів», – зауважили представниці непідконтрольної Україні частини Луганської області.

 

Жінки заявили про необхідність зняття будь-яких блокад та звернулись до керівників держави із конкретними пропозиціями щодо початку миротворчого процесу.

 

«Зі свого боку, ми готові докласти всіх зусиль для реалізації політики українського уряду щодо встановлення діалогу з непідконтрольною стороною, взяти на себе функції комунікатора в цьому процесі», – заявили вони.

 

Зі зверненням учасниць круглого столу «Жінки: крок назустріч» можна ознайомитись за посиланням.