Архів новин

24 марта 2017

У Сєвєродонецьку обговорили вдосконалення захисту прав внутрішньо переміщених осіб на законодавчому рівні

24 березня 2017 року в місті Сєвєродонецьку відбулося засідання «круглого столу» за темою: «Вдосконалення захисту прав внутрішньо переміщених осіб на законодавчому рівні». Захід організований Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації та Проектом Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні».

27 березня на Луганщині стартує І етап Міжобласного турніру «UNICEF Football Cup»

Підписано регламент І етапу (регіонального) Міжобласного турніру «UNICEF Football Cup».

Захід відбудеться під егідою Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Регламент підписано директором Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрієм Стецюком, начальником управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації Антоном Волоховим, начальником Луганського обласного відділення (філії) КФВС МОН України Віктором Острєцовим та головою Луганської обласної Федерації футболу Віктором Безруком.

Строк проходження переселенців, які ще не мають електронних пенсійних посвідчень, фізичної ідентифікації в установах „Ощадбанку” продовжено до 1 травня 2017 року

Кабінет Міністрів на засіданні 22 березня вніс зміни до пункту 1 постанови від 5 листопада 2014 року № 637 „Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам”.

Проведено нараду щодо ідентифікації та верифікації виплат переселенців

20 березня 2017 року в облдержадміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик проведено нараду щодо ідентифікації внутрішньо переміщених осіб та верифікації їх соціальних виплат.

 

У ході наради директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук розповіла про два нових терміни, що з’явилися в соціальній сфері – ідентифікація та верифікація. Ідентифікація – це підтвердження правильності та відповідності, а верифікація – це перевірка та підтвердження права особи на отримання соціальної допомоги. 

Питання екологічної безпеки – у фокусі уваги обласної влади

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц провів засідання колегії Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації за темою: «Про підсумки природоохоронної роботи у 2016 році та основні напрями діяльності на 2017 рік».

У заході взяли участь директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Олег Тіхонов, члени колегії, представники Державної екологічної інспекції у Луганській області, райдержадміністрацій, керівники державних підприємств, наукових установ і громадських організацій.

У Сєвєродонецьку обговорили вдосконалення захисту прав внутрішньо переміщених осіб на законодавчому рівні

24 березня 2017 року в місті Сєвєродонецьку відбулося засідання «круглого столу» за темою: «Вдосконалення захисту прав внутрішньо переміщених осіб на законодавчому рівні». Захід організований Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації та Проектом Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні».

До уваги громадських об’єднань

Для громадських об’єднань залишилось 3 місяці, щоб переглянути свої установчі документи!

 

Відповідно до вимог Податкового кодексу України, всі громадські об’єднання, які не хочуть бути виключені з Реєстру неприбуткових установ та організацій, повинні до 01 липня 2017 року переглянути свої статути, положення на їхвідповідність Податковому кодексу України та у цей самий строк подати копії таких документів до органів Державної фіскальної служби.

 

Аграрії Луганщини навчаються сучасним практикам у сфері сільського господарства

У місті Дніпро триває дводенний навчально-практичний семінар на тему: «Державна політика в галузі розвитку сільського господарства та сільських територій в Україні. Застосування європейських підходів до розвитку сільських територій в українському контексті. Вивчення та поширення кращих практик в країні».

Семінар організований за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та проекту «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні», що фінансується Європейським Союзом.

Юрій Гарбуз узяв участь у прямому ефірі на «Громадському радіо»

Сьогодні, 24 березня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз узяв участь у прямому ефірі на «Громадському радіо».

 

Під час бесіди очільник Луганщини розповів про ситуацію у соціально-економічній та суспільно-політичній сферах області.

 

Зокрема, він наголосив, що завдяки введеній «політичній дієті» на території області, якої дотримуються майже всі міста й райони Луганщини, окрім Сєвєродонецька, вдалося покращити показники у соціально-економічній сфері.

 

Ідентифікація та верифікація внутрішньо переміщених осіб та їх соціальних виплат на контролі обласної влади

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик провела нараду щодо ідентифікації внутрішньо переміщених осіб та верифікації їх соціальних виплат.

 

У заході взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук та представники ПАТ «Ощадбанк».

 

У ході наради розглянуто два нових терміни, що з’явилися в соціальній сфері – ідентифікація та верифікація. Ідентифікація – це підтвердження правильності та відповідності, а верифікація – це перевірка та підтвердження права особи на отримання соціальної допомоги.

 

На Луганщині не перевищено епідпоріг захворюваності на ГРВІ та грип

Станом на 24 березня 2017 року (12 тиждень) епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 57,00 %).

При епідемічному пороговому рівні 86,6 захворюваність становила 37,2 на 10 тисяч населення.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 2648 осіб, з них 1828 (69,0 %) дітей віком до 14 років.

Госпіталізовано 124 хворих, у тому числі 77 дітей віком до 14 років.

З 1 квітня Пенсійний фонд призупиняє фінансування «Сбербанку», «ВіЕс Банку», «Акціонерного комерційного промислово-інвестиційного банку» та «ВТБ банку»

На виконання підпункту 2 пункту 2 рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» від 15 березня 2017 року, затвердженого указом Президента України від 15 березня 2017 року № 63, з 1 квітня 2017 року Пенсійний фонд України призупиняє фінансування таких банків: ПАТ «Сбербанк», ПАТ «ВіЕс Банк», ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», ПАТ «ВТБ БАНК».

 

Підбито перші підсумки запровадження реформи в оплаті праці та підвищення мінімальної зарплати

Проведено засідання робочої групи при облдержадміністрації з питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко.

У заході взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук, представники інших структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади та Федерації профспілок у Луганській області.

У відділеннях «Ощадбанку» області триває ідентифікація внутрішньо переміщених осіб-пенсіонерів

У березні Ощадбанк розпочав ідентифікацію внутрішньо переміщених осіб. Працівники банку отримують багато питань від клієнтів щодо механізму цього процесу.

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2014 р. № 637 «Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам», фізична ідентифікація внутрішньо переміщених осіб-пенсіонерів проводиться для обліку та контролю пенсійних виплат. Ощадбанк призначено уповноваженим банком з виплати пенсій та соціальної допомоги внутрішньо переміщеним особам і, відповідно, з проведення ідентифікації.

У Старобільську після ремонту відкрили центральну районну бібліотеку

Проект профінансувала Міжнародна організація з міграції «Підтримка стабілізації громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі» за підтримки Уряду Японії.

На ремонт, який тривав три місяці, витрачено 40 тис. дол. США.

У бібліотеки замінено усі вікна та двері, відремонтований коридор та абонентський відділ.

Слід зазначити, що завдяки підтримці Уряду Японії бібліотека забезпечена ноутбуком, принтером, відеокамерою, мультимедійною системою та проектором, а приміщення тепер обладнані новими меблями: стелажами для книг, стендами тощо.

Луганщина долучилася до Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках»

Акція проводиться щороку до Міжнародного дня лісу, який відзначається 21 березня.

Акція триватиме до 20 квітня –  до Дня довкілля.

Головна мета – виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, ознайомлення шкільної молоді з роботами та їх безпосередня участь у створенні нових насаджень, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі.

Головним заходом цієї акції є посадка лісу учнями загальноосвітніх шкіл та студентської молоді, представниками громадських організацій, місцевих органів влади.

У Луганській області тривають весняно-польові роботи

Станом на 23 березня ранніми зерновими та зернобобовими засіяно 7,9 тис. га (5 % до прогнозу).

Зокрема, засіяні площі такими культурами:

- ярою пшеницею – 0,05 тисяч га (17 % до прогнозу),

- ярим ячменем – 7,4 тисяч га (15 % до прогнозу),

- вівсом – 0,4 тисяч га (7 % до прогнозу),

- горохом – 0,1 тисяч га (11 % до прогнозу).

На площі 117,3 тис. га або 54,2 % до прогнозу вже проведено підживлення озимих культур.

В облдержадміністрації обговорили перебіг опалювального періоду

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц провів засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 роки та сталого проходження опалювального сезону.

28 березня 2017 року у м. Київ відбудеться Другий з'їзд Громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гідів»

28 березня 2017 року у великому залі Київської міської державної адміністрації відбудеться Другий з'їзд Громадської спілки «Всеукраїнська асоціація гідів» (ВАГ). Це щорічний захід для гідів зі всієї України, а також партнерів ВАГ і зарубіжних гостей. Захід розраховано на фахівців туризму. 

На з'їзді планується обговорення  професійних питаннь пов'язаних з розвитком туристичного продукту в цілому і екскурсійного – зокрема, як оптимізувати співпрацю гідів з туристичними компаніями, асоціаціями та іншими установами сфери туризму тощо.  

Юрій Гарбуз: Допоможемо жителям Харківщини

У зв’язку із ситуацією, що склалася внаслідок вибухів боєприпасів на території військового складу в місті Балаклія Харківської області, коли місцеві жителі вимушені покинути свої домівки через загрозу життю, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз закликає усіх небайдужих надати підтримку  сусідньому регіону.

Закордонний візит української делегації до Республіки Корея у період з 09.04.2017 по 14.04.2017

В рамках співробітництва України та Республіки Корея в період з 09.04.2017 по 14.04.2017 відбудеться закордонний візит української делегації, підготовку якого здійснює Торгово-промислова палата України (далі – ТПП) за підтримки Посольства Республіки Корея  в Україні, Корейського агентства зі сприяння торгівлі та інвестиціям, Корейської міжнародної асоціації торгівлі.

Застосування європейських підходів до розвитку сільських територій

23 березня у місті Дніпро розпочався дводенний навчально-практичний семінар на тему: «Державна політика в галузі розвитку сільського господарства та сільських територій в Україні. Застосування європейських підходів до розвитку сільських територій в українському контексті. Вивчення та поширення кращих практик в країні». Семінар проводиться за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та за сприяння проекту «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні», що фінансується Європейським Союзом.

На Луганщині СБУ припинила незаконне використання державного радіоелектронного ресурсу

У Старобільську співробітники Служби безпеки України спільно з представниками Українського державного центру радіочастот припинили незаконну діяльність підприємства – постачальника Інтернет-послуг, яка спричинила блокування інформації в мережі органів влади, правоохоронних структур та військових підрозділів у зоні АТО.

 

З січня поточного року у місцевих користувачів Інтернету, у т.ч. державних структур, дедалі частіше стали виникати проблеми з Інтернетом, які перешкоджали їх нормальній роботі. Інтернет-провайдер, що їх обслуговує, звернувся до СБУ.

 

Підведено перші підсумки запровадження реформи в оплаті праці та підвищення мінімальної заробітної плати

21 березня 2017 проведено чергове засідання робочої групи при облдержадміністрації з питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Романа Власенка.

 

23 березня у м. Сєвєродонецьку розпочав роботу захід СХІД-ЕКСПО 2017

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз і Регіональний менеджер Програми відновлення та розбудови миру ПРООН в Україні Соломія Стахів вітальними словами урочисто відкрили бізнес-виставку СХІД-ЕКСПО 2017 в м. Сєвєродонецьку.

В Луганській області піротехніки виявили та вилучили міну

Піротехнічними розрахунками рятувальників перевірено 0,12 га місцевості у Новоайдарському районі, де виявлено та вилучено одну мінометну міну.

 

До розмінування залучались 6 піротехніків та 2 одиниці техніки, повідомляє ГУ ДСНС у Луганській області.

Новини АТО: на Луганщині зазнав поранень український військовослужбовець

Вчора вдень внаслідок ворожого обстрілу зі станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів у напрямку села Новоолександрівка Попаснянського району поранено українського військовослужбовця.

 

Крім того, протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні війська 12 разів порушували «режим тиші» вздовж усієї лінії розмежування.