Архів новин

20 марта 2017

Облдержадміністрацією вживаються всі можливі заходи щодо зменшення вартості проїзду

Облдержадміністрацією вживаються всі можливі заходи щодо попередження та недопущення необгрунтовано завищених тарифів на проїзд. На постійній основі проводиться моніторинг, систематизація та контроль встановлення правильності тарифів, проводяться наради та відповідна робота з суб'єктами господарювання.

Академічний симфонічний оркестр дав концерт «Viva la Ópera»

Під керівництвом головного диригента Євгена Тутевича академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії представив шанувальникам класичної музики нову програму.

У концерті прозвучали оперні шедеври з репертуару Джузеппе Верді, Джакомо Пуччіні, Джоаккіно Россіні у виконанні солістів філармонії, Лауреатів міжнародних конкурсів і фестивалів.

Ігор Новіков та Олена Босенко виконали популярні арії, дуети і сцени зі знаменитих опер композиторів. Серед них: «Джанні Скіккі» та «Тоска» Пуччіні,    

Наші спортсмени вибороли третє загальнокомандне місце на Всеукраїнських спортивних іграх серед студентів з гирьового спорту

Минулого тижня у місті Харків відбулися змагання Всеукраїнських спортивних ігор серед студентів вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації з гирьового спорту.

У змаганнях взяли участь команди з 12 областей. Луганську область представляли вісім спортсменів: Іван Ісаков, Владислав Федоров, Євген Кірєєв, Олександр Касяненко, Станіслав Корж, Іван Шпаков, Марія Лук’янцева та Ірина Григоренко.

На Луганщині нагородили понад 100 учасників обласних художніх конкурсів

У Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім. С. Прокоф’єва відбулась урочиста церемонія нагородження переможців обласних конкурсів художньої творчості серед учнів та викладачів художніх шкіл і шкіл мистецтв Луганської області.

 

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Аліна Адамчук, вихованці шкіл естетичного виховання та поціновувачі художнього мистецтва області.

 

Піротехніків Зведеного загону ДСНС нагороджено обласними відзнаками

Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації нагороджені найкращі піротехніків Зведеного загону ДСНС у зоні проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, які на високому рівні проводили роботи з інженерного облаштування місцевості.

20 березня почесну місію з вручення обласних відзнак здійснив перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Роман Власенко.

Об'єкти енергозабезпечення області знову опинились під вогнем ворога

О 10:22 працівниками ТОВ «ЛЕО» виявлено, що внаслідок обстрілу, пошкоджено опору лінії електропередач та відключено повітряну лінію ВЛ-35кВ Слов'яносербськ-Трьохізбенка.

Без електроенергії залишилися 1400 абонентів у селах Трьохізбенка, Оріхово-Донецьке і Калаус Новоайдарського району.

З 11:00 ведуться ремонтні роботи з відновлення подачі електроенергії.
 

Юрій Гарбуз бере участь у п’ятому засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України

Сьогодні, 20 березня 2017 року, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз бере участь у п’ятому засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка.

Захід відбувається у Міжнародному виставкому центрі столиці. У засіданні заявлена участь керівництва Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та представників місцевої влади.

Освітяни Луганщини отримали Гран-прі, «золото», «срібло» та «бронзу» на Восьмій Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти»

Минулого тижня в Київському Палаці дітей та юнацтва відбулась Восьма Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти».

Організатор заходу – Компанія «Виставковий Світ» за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України й Національної академії педагогічних наук України.

На цьогорічну виставку з’їхались учасники із 25 регіонів України та 14 країн світу: Польщі, Австрії, Німеччини, Швейцарії, США, Болгарії, Чехії, Литви, Молдови, Грузії, Словаччини, Румунії, Угорщини і Китаю.

За минулий тиждень виявлено та вилучено 141 одиницю вибухонебезпечних предметів

За минулий тиждень піротехніками обстежено 23,05 га місцевості у Старобілському, Станично-Луганському, Сватівському, Попаснянському та Новоайдарському районах, де виявлено та вилучено 141 одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме: 39 артилерійських снарядів, 3 реактивні ракети, 13 мінометних мін, 4 ручних гранати, 1 одиницю інженерних боєприпасів та 81 одиницю інших вибухонебезпечних предметів.

 

До розмінування залучались 31 піротехнік та 12 одиниць техніки, повідомляє ДСНС України у Луганській області.

 

Бізнес-виставка «СХІД-Експо 2017» відбудеться 23-24 березня у Сєвєродонецьку

За ініціативи Програми розвитку ООН в Україні та фінансової підтримки Посольства Великобританії в Україні 23-24 березня у Сєвєродонецьку відбудеться СХІД-Експо 2017.

Партнерами СХІД-Експо 2017 є Луганська обласна державна адміністрація, Луганська регіональна торгово-промислова палата, Агенція регіонального розвитку Луганської області.

 «СХІД-Експо 2017» – це комплекс заходів для власників бізнесу, представників бізнес-інфраструктури, міжнародних організацій, місцевих та загальнонаціональних органів влади, спрямованих на розвиток підприємницької діяльності в регіоні.

На Луганщині презентували волонтерський фотопроект «Якби не війна»

До Сєвєродонецька завітала фотовиставка «Якби не війна» – історія з життя 122 звичайних людей, які захищали та захищають рідну Україну.

 

Виставку відвідали заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, представники громадськості, студентської спільноти та небайдужі жителі області.

 

Організатори заходу розповіли, що проект розпочався у 2015 році, коли четверо жінок-волонтерів, які вирішили не тільки допомагати нашим військовим, а й увіковічнити пам’ять про борців за нашу свободу.

 

Новини АТО: на Луганщині контужено військовослужбовця

Вчора вдень, 19 березня, внаслідок ворожого обстрілу з протитанкових гранатометів по позиціях українських військовослужбовців поблизу села Новоолександрівка Попаснянського району контужено нашого захисника.

 

Крім того, вздовж лінії розмежування об’єднані російсько-терористичні бандформування 10 разів порушували «режим тиші».

 

Зокрема, у напрямку сіл Новозванівка, Новоолександрівка і Троїцьке Попаснянського району шість разів застосовувалися 120-мм і 82-мм міномети, автоматичні та протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети.