Архів новин

15 марта 2017

О. Турчинов: Сьогодні до 13:00 всі автомобільні і залізничні шляхи, які ведуть до лінії розмежування, будуть перекриті Національною поліцією та Національною гвардією

На виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України сьогодні до 13:00 всі автомобільні і залізничні шляхи, які ведуть до лінії розмежування, будуть перекриті силами Національної поліції та Національної гвардії. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у коментарі для преси.

«На виконання рішення РНБО силами Національної поліції та Національної гвардії сьогодні до 13:00 для будь-яких вантажних перевезень всі автомобільні і залізничні шляхи, які ведуть до лінії розмежування, будуть перекриті», - сказав він.

Бізнес-сесія “Вихід на ринки Європейського Союзу: перспективи та ризики”

Чернігівська ТПП запрошує представників бізнесу прийняти участь в бізнес-сесії “Вихід на ринки  Європейського Союзу: перспективи та ризики”, яка відбудеться 21 березня о 14.00 в конференц-залі Чернігівської ТПП (вул. Ринкова, 7).

Захід фокусуватиметься на особливостях ведення господарської діяльності в Польщі, напередодні ділового візиту в Познань, допоможе розібратися в перевагах та ризиках.

Міжнародні дні інформаційних технологій у Відні

З 25 по 26 квітня 2017 року у м. Відень (Австрія) проходитимуть міжнародні дні інформаційних технологій «The 4th International B2B Software Days – The Future of Digital Business». Захід організовано Федеральною палатою економіки Австрії спільно з Віденською бізнес агенцією, Австрійською економічною службою та Австрійським дослідницьким агентством розвитку. Передбачається участь близько 600 учасників з понад 20-ти країн світу.

Золото та срібло привіз наш шахіст зі Всеукраїнської першості

Днями у Львові завершився чемпіонат України з шахів серед юнаків та дівчат до 20 років.

За перемогу змагались близько 100 спортсменів з різних куточків країни. Нашу область представляли два шахісти: Владислав Бахмацький та Артем Легеня.

Так, за підсумками чемпіонату у «класиці» Владислав Бахмацький став чемпіоном України, а у «рапіді», поступившись переможцю лише за додатковими показниками, став срібним призером змагань.

Вітаємо спортсмена з перемогою!

Тепло з альтернативних джерел енергії – крок до економічного розвитку регіонів Україні»

Проведення 24.03.2017 в м. Дніпро семінару на тему: «Тепло з альтернативних джерел енергії – крок до економічного розвитку регіонів Україні»

 

За підтримки проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України спільно з Дніпропетровською облдержадміністрацією заплановано проведення 24.03.2017 в м. Дніпро семінару на тему: «Тепло з альтернативних джерел енергії – крок до економічного розвитку регіонів Україні».

На Луганщині СБУ запобігла контрабанді предметів антикваріату

У Луганській області співробітники СБУ разом із прикордонниками попередили контрабандне переміщення через державний кордон України холодної зброї, яка може представляти культурну цінність.  

Лікарі Луганщини застосовують новітні технології для допомоги маленьким пацієнтам

Фахівці Луганської обласної дитячої клінічної лікарні продовжують удосконалювати і розширювати спектр медичних послуг.

 

За останні півроку п'ятеро дітей з обструктивними аномаліями верхніх сечових шляхів прооперовано в урологічному відділенні.

 

Так, вперше за останні п’ять років на Луганщині проведено операцію двомісячній дитині зі Старобільщини по відновленню прохідності сечовідного сегменту.

 

Питання економічного розвитку області розглянуті на колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму

15 березня за участю першого заступника голови облдержадміністрації Романа Власенка проведено засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму.

У заході взяли участь члени колегії, представники економічних служб та центрів надання адміністративних послуг міст Рубіжне та Лисичанськ.

Захист споживчих прав – складова частина захисту прав людини

Захист споживчих прав – складова частина захисту прав людини.

 

Розглянуті актуальні питання економічного розвитку області

Сьогодні, 15 березня, перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Роман Власенко провів засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму ОДА.

У заході взяли участь члени колегії, представники економічних служб та центрів надання адміністративних послуг міст Лисичанськ та Рубіжне.

Виступ Президента на засіданні Ради національної безпеки та оборони

Шановні члени Ради національної безпеки і оборони України!

Дорогі співвітчизники!

Я ініціював це екстрене засідання для того, щоб розглянути додаткові серйозні загрози національній безпеці, які виникли протягом останніх тижнів - внаслідок так званої блокади Донбасу, безвідповідальної антидержавної поведінки її організаторів і синхронізовані з ними дії окупантів.

Обласна влада контролює перебіг демонтажу аварійного будинку у Лисичанську

Сьогодні, 15 березня, заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц провів засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася у м. Лисичанську внаслідок руйнування житлового будинку № 17, квартал Східний.

 

У заході взяли участь представники структурних підрозділів ОДА, Лисичанської міськради, ДСНС в Луганській області, Державної екологічної інспекції у Луганській області та співробітники правоохоронних органів.

 

На засіданні розглянули питання оцінки та контролю за станом демонтажу цього житлового будинку.

 

У Лисичанську на хабарі затримано начальника залізничного вокзалу

Співробітниками слідчого управління та управління захисту економіки Головного управління Національної поліції в Луганській області, прокуратури Луганської області та Служби безпеки України у Хмельницькій області затримано хабарницю.
 
Затримання відбулось при отриманні 1500 доларів США начальником залізничного вокзалу станції «Лисичанськ» структурного підрозділу залізничних перевезень регіональної філії «Донецька залізниця» ПАТ «Укрзалізниця». Зазначені кошти правопорушниця вимагала від мешканки Лисичанська з метою подальшого надання допомоги у працевлаштуванні.

 

Необхідну допомогу отримали 350 людей, які не встигли перетнути КПВВ «Станиця Луганська»

Унаслідок недотримання перевізниками та громадянами обмежень, пов’язаних із необхідністю завчасного прибуття до КПВВ Станиця Луганська, уніч на 15 березня понад 350 осіб не змогли перетнути пункт пропуску до його закриття.

Силами ДСНС та місцевою владою людям було надано необхідну допомогу, забезпечено чай та харчування, а також оперативно розміщено на ночівлю в актовій залі Станично-Луганської райдержадміністрації, спеціальних палатках у розташуванні частини ДСНС.

У квітні розпочнеться ремонт мосту через Сіверський Донець біля Новодружеська

За час військової агресії проти нашої країни на Луганщині було зруйновано шість мостів, про це на нараді, присвяченій ремонту автомобільних доріг області, наголосив начальник Служби автомобільних доріг у Луганської області Артем Арапов.

Новини АТО: на Луганщині різко загострилась ситуація

Від кулі ворожого снайпера поранено нашого захисника поблизу міста Золоте Попаснянського району. А внаслідок обстрілу наших позицій поблизу села Кримське Новоайдарського району зі 120-мм міномету зазнала мінно-вибухових травм жінка-військовослужбовець, санітарний інструктор Збройних Сил України.

 

Крім того, внаслідок обстрілу зі стрілецької зброї у напрямку села Лобачеве Новоайдарського району отримав поранення український воїн.

 

Також під вогнем противника опинилися об’єкти життєвоважливої інфраструктури вздовж лінії зіткнення.

 

"Зелене світло " для об'єднання громад з різних районів - є!

Виконавчий директор Луганського РВ АМУ Наталія Бойко прокоментувала прийняття Верховною Радою законопроекту щодо особливостей добровільного об'єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів (№5520): "Нарешті відбулась значна подія в історії України. Сьогодні 14 березня Верховна Рада України прийняла в цілому законопроект щодо особливостей добровільного об’єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів (№5520), який дозволить провести перші вибори у низці вже об’єднаних громад. За це проголосували 232 народні депутати (поіменне голосування).