Архів новин

23 марта 2017

Обласна організація ветеранів України в Луганській області відзначає тридцятиріччя

В облдержадміністрації відбувся урочистий пленум Обласної організації ветеранів України в Луганській області з нагоди тридцятиріччя створення.

Учасників пленуму привітав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, який вручив керівникам районних осередків організації почесні відзнаки і нагороди облдержадміністрації.

Луганчанка виборола бронзу всеукраїнської першості з армспорту

ХХІV чемпіонат України з армспорту, який днями завершився у місті Харків, зібрав понад 180 спортсменів з 19 регіонів.

На всеукраїнській першості відзначилась спортсменка з Луганщини Наталя Шинкаренко.

Так, у своїй ваговій категорії 55 кг у боротьбі на ліву руку луганчанка стала бронзовою призеркою. У змаганнях на праву руку спортсменка зупинилась за крок до п’єдесталу та стала четвертою.

Ще одну четверту сходинку змагань посів наш спортсмен Віталій Дармін (в/к 90 кг ліва рука).

У Білокуракиному обговорили нагальні питання розвитку району

У рамках робочої поїздки до Білокуракинського району заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів нараду з питань передачі бюджетних установ, розташованих на території селищної ради, з загальної власності територіальних громад району у власність Білокуракинської селищної ради.

Також у нараді взяли участь голова Білокуракинської райдержадміністрації Сергій Іванюченко, голова районної ради Констянтин Бондаренко, Білокуракинський селищний голова Сергій Сірик та керівники структурних підрозділів Луганської облдержадміністрації.

СЛОВАЦЬКО-УКРАЇНСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

25-27 квiтня в рамках дiяльностi Ради експортерiв та iнвесторiв при МЗС України у м. Кошице (Словаччина) вiдбудеться Словацько-Український форум «SUF 2017».

У рамках заходу 25 квiтня о 9:00 відбудеться науково-практична конференція «Важливiсть словацько-українського співробiтництва на рівнi мiст i мунiципалiтетiв», органiзована в рамках програм з прикордонного спiвробiтництва з використанням грантів Норвезького фiнансового механiзму.

 

На Луганщині у Попаснянському районі підірваний міст

22 березня близько 21:30 у м. Золоте Попаснянського району, що розташоване у так званій "сірій зоні", ворожою диверсійно-розвідувальною групою був частково підірваний міст, який з’єднує частини міста (Золоте-4 та Золоте-5, між шахтою «Родіна» та хутором Вільний).

У зв’язку з тим, що міст знаходиться в аварійному стані, автомобільне сполучення обмежене.

Співробітниками правоохоронних органів проводяться слідчі дії. Зазначений злочин кваліфікується як теракт. 

ЗБОРИ ФАХІВЦІВ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

23 березня 2017 року відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту Луганської області на 2017 рік, затвердженого головою облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 21.02.2017 № 92 на базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Луганської області було проведено навчально-методичні збори з начальниками відділів та фахівцями з питань цивільного захисту та надзвичайних ситуацій міських рад міст обласного значення та рай

У загальнокомандному заліку спортсмени з Лисичанська стали чемпіонами обласної першості з греко-римської боротьби

У місті Лисичанськ на базі міської дитячо-юнацької спортивної школи відбувся чемпіонат Луганської області серед молодших юнаків (2002-2003 років народження) з греко-римської боротьби.

До Лисичанська з’їхалися понад 70 спортсменів, які представляли  команди зі Старобільського, Біловодського, Новопсковського районів та міст Кремінна і Лисичанськ, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Борці змагалися у вагових категоріях 32 кг, 35 кг, 38 кг, 42 кг, 47 кг, 53 кг, 59 кг, 66 кг, 73 кг, 85 кг та 85-100 кг.

Всесвітня спеціалізована виставка "ЕКСПО-2017" Астана

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2016 р.  № 917-р «Про участь України в Міжнародній виставці «Експо-2017» в Республіці Казахстан, м. Астана, Мінекономрозвитку разом з Держенергоефективності та Торгово-промисловою палатою України проводиться робота з підготовки до проведення вказаної виставки та залучення вітчизняних підприємств, зацікавлених в участі у заході.

У Сєвєродонецьку працює дводенний захід СХІД-ЕКСПО-2017

Понад 60 компаній області беруть участь в бізнес-виставки для малих і середніх підприємств у Східній Україні СХІД-ЕКСПО-2017, яка реалізується Програмою відновлення та налагодження миру ПРООН за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в України.

Для бізнесменів Луганщини ця подія стала унікальним шансом презентувати власну справу в різних промислових галузях, встановити нові комерційні відносини, зацікавити потенційних партнерів, розширити ринки збуту та знайти нові можливості розвитку свого підприємництва.

Андрій Рева наголосив на важливості послідовності дій при проведенні системних реформ у соціальній сфері

«Намагання одночасно вирішити усі проблеми соціальної сфери призведе до того, що жодна з них вирішена не буде. Кожна дія має логічно випливати з попередньої та створювати передумови для вирішення іншої проблеми, – тому спочатку було прийнято рішення про підвищення мінімальної заробітної плати, яке дозволить у подальшому провести реформу пенсійної системи», – заявив Міністр соціальної політики Андрій Рева 21 березня в ефірі одного з телеканалів.

 

Реформування системи оплати праці зробило можливими комплексні реформи в соціальній сфері, - Андрій Рева

Про це Міністр соціальної політики заявив 20 березня на засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України.

 

Міністр наголосив на тому, що комплексна реформа системи оплати праці та запровадження європейських стандартів у сфері соціально-трудових відносин були визначені як пріоритетні завдання Мінсоцполітики.

 

На контрольованій українською владою території області більшість продуктів дешевше, ніж у середньому по Україні

За другу декаду березня ціни на значну кількість продуктів харчування на контрольованій українською владою території області знизилися або залишися незмінними. Ці данні оприлюднила Державна служба статистики України у моніторингу цін соціально значущих товарів.

Незмінними залишалися ціни на хліб пшеничний з борошна першого ґатунку (11,21 грн), хліб житній, житньо-пшеничний (11,07 грн), сало (33,50 грн), молоко (13,29 грн), сметану (42,17 грн), вершкове масло (143,13 грн), яловичину (89,22 грн), соняшникову олію (29,75 грн).

ОГОЛОШЕННЯ

  До відома всіх юридичних та фізичних осіб, які займаються реалізацією лікарських засобів та виробів медичного призначення на території Луганської області, підконтрольній українській владі, Департамент охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації проводить підготовчі заходи з метою організації та функціонування аптечної мережі із забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну за місцем проживанням, відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 23.03.2016 № 239 «Деякі питання відшкодування вартості препаратів інсуліну».

Оборот зовнішньої торгівлі товарами області за січень збільшився майже на 32 відсотки

Оборот зовнішньої торгівлі товарами області за січень 2017 року у порівнянні з січнем минулого року збільшився на 31,3 % та становив 64,6 млн дол. США.

Обсяги експорту та імпорту товарів становили відповідно 34,4 млн дол. США та 30,2 млн дол. США і збільшилися на 21,7 % та 43,7 %, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє Головне управління статистики у Луганській області.

Коефіцієнт покриття експортом імпорту склав 1,14.  

Разом ми побудуємо успішну Луганщину заможних та щасливих людей! – Юрій Гарбуз відкрив СХІД-ЕКСПО-2017

Сьогодні у Льодовому палаці м. Сєвєродонецька відбулося урочисте відкриття бізнес-виставки для малих і середніх підприємств у Східній Україні СХІД-ЕКСПО-2017.

З вітальним словом до учасників форуму звернулися голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та регіональний менеджер Програми відновлення та розбудови миру ПРООН в Україні Соломія Стахів.

Луганські рятувальники готові виїхати до Харківщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз надав доручення відповідним структурам бути готовими виїхати до Харківської області для надання необхідної допомоги щодо локалізації пожежі на базі озброєнь поблизу м. Балаклія.

Зокрема, Головному управлінню ДСНС України в Луганській області доручено підготувати дві піротехнічних бригади та пожежні машини для проведення заходів із ліквідації надзвичайної ситуації.

У період з 29 березня по 1 квітня 2017 року у Виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» відбудеться 32 міжнародна виставка «InterBuildExpo»

29 березня - 1 квітня 2017 року у Виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» відбудеться 32 міжнародна виставка «InterBuildExpo» - головна будівельна подія року, що організується ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок» спільно з Будівельною палатою України за підтримки Мінрегіону України.

У період з 25 по 26 квітня 2017 року у м. Відень вчетверте відбудуться міжнародні дні інформаційних технологій «The 4th International B2B Software Days – The Future of Digital Business»

У період з 25 по 26 квітня 2017 року у м. Відень вчетверте пройдуть міжнародні дні інформаційних технологій «The 4th International B2B Software Days – The Future of Digital Business». Захід організовано Федеральною палатою економіки Австрії спільно з Віденською бізнес агенцією, Австрійською економічною службою та Австрійським дослідницьким агентством розвитку. Передбачається участь близько 600 учасників з понад 20-ти країн світу.

Новини АТО: обстріли територій Луганщини не припиняються

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні формування 12 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, по позиціях сил АТО поблизу міста Золоте, сіл Новозванівка й Троїцьке Попаснянського району дев’ять разів відкривався вогонь з 120-мм та 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів.

У напрямку села Кримське Новоайдарського району бойовики били з 82-мм мінометів і стрілецької зброї.