Архів новин

17 марта 2017

Луганщина готова до весняно-польових робіт

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц узяв участь у роботі у відео-конференції Міністерства аграрної політики та продовольства України з питань підготовки та проведення комплексу весняно-польових робіт у 2017 році.

 

Також у заході взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

 

До розбудови миру на Луганщині долучились жінки

17 березня у м. Сєвєродонецьку жінки Луганщини – як з підконтрольної, так і з тимчасово не контрольованої Україною території, зустрілись за круглим столом у рамках проекту  «Жінки: крок назустріч».

 

Метою заходу  було створення платформи для відкритого діалогу та об'єднання луганчан з обох боків лінії розмежування навколо загальнолюдських цінностей.

Голова облдержадміністрації Юрій Гарбуз переказав свої вітання, побажання плідної роботи на благо всієї Луганщини та сподівання мир, заради наближення якого зібралися представниці прекрасної статі.

 

Дев’ять медалей привезли борці Луганської області з Чемпіонату України

Минулого тижня у місті Харків відбувся Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби пам’яті Заслуженого тренера України В’ячеслава Жменько.

У заході взяли участь понад 160 спортсменів з різних міст, у тому числі представники Луганської області, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Уляна Супрун звернула увагу на позитивні зміни у медичній сфері Луганщини

Сьогодні, 17 березня, до Луганської області завітала в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун. Вона зустрілася з заступником голови облдержадміністрації Ольгою Лішик, лікарями міських та районних центрів первинної медико-санітарної допомоги області, керівниками структурних підрозділів ОДА, Луганського державного медичного університету та членами Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

 

ЧЕТВЕРТИЙ УКРАЇНСЬКО-КОРЕЙСЬКИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ФОРУМ

В рамках подальшої реалізації програми співробітництва України та Республіки Корея, в період з 09.04.2017 по 14.04.2017 відбудеться закордонний візит української делегації. Підготовка заходу здійснюється ТПП України за підтримки Посольства РК в Україні, Корейського агентства зі сприяння торгівлі та інвестиціям (KOTRA), Корейської міжнародної асоціації торгівлі (KITA), Посольства України в РК та інш.

На Луганщині не перевищено епідпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 59,47 %)

Станом на 17 березня (одинадцятий тиждень 2017 року) епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 59,47%).

При епідемічному пороговому рівні 96,7 захворюваність склала 39,2 на 10 тисяч населення.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 2787 осіб, з них 1934 (69,4%) дитини до 14 років.

Госпіталізовано 110 хворих, у тому числі 84 дитини віком до 14 років.

З початку епідемічного сезону в області щеплено проти грипу 2516 осіб.

Леонід Березинський очолив Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області

Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області очолив Леонід Березинський. Сьогодні на нараді, присвяченій питанням роботи та розвитку аудиторської служби, його представили колективу голова Державної аудиторської служби України Лідія Гаврилова та заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

Також привітати нового керівника прийшов начальник Північно-східного офісу Держаудитслужби Юрій Єфімов.

В Луганській області привітали працівників ЖКГ

Сьогодні, 17 березня, перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко та заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц взяли участь в урочистих заходах, присвячених Дню працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення. Також до свята долучились директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай, керівники структурних підрозділів ОДА та працівники комунальних підприємств області.

 

Верховна Рада прийняла Закон щодо забезпечення учасників АТО та ВПО доступним житлом

Верховна Рада України 16 березня прийняла в цілому Закон України «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» (щодо реалізації державних житлових програм)», який надає додаткові можливості сім’ям учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб при участі у програмі доступного житла, завдяки чому вони зможуть придбавати житло за механізмом 50 на 50, або отримати пільговий кредит для вирішення свого житлового питання.

Президент увів у дію рішення РНБО щодо невідкладних заходів із протидії гібридним загрозам нацбезпеці України

Президент Петро Порошенко підписав Указ  № 62 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня 2017 року «Про невідкладні додаткові заходи із протидії гібридним загрозам національній безпеці України», яким, відповідно до статті 107 Конституції, увів в дію рішення РНБО.

Звернення Президента до Українського народу з нагоди відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років

Шановні пані та панове!

Дорогі співвітчизники!

Надпотужний політичний землетрус, яким для Європи та Азії виявилася Перша світова війна, тоді розвалив кілька імперій. Ще на початку ХХ століття вони видавалися непорушними основами континентального порядку, та за якихось двадцять років ті колоси на глиняних ногах впали, а на руїнах постала ціла низка нових незалежних держав. На авансцені історії повноголосо заявили про себе народи, над правом на самостійне існування яких в провідних європейських столицях навіть не замислювалися.

Загальна ситуація на споживчому ринку області стабільна, дефіциту продовольчих товарів не існує

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за першу декаду березня 2017 року на контрольованій українською владою території області спостерігається незначне коливання цін.

Цінова ситуація на основні продовольчі товари в області залежить від загальноекономічних тенденцій, які мають місце на споживчому ринку України.

Незмінними залишалися ціни на хліб пшеничний з борошна першого ґатунку (11,21 грн), сало (33,50 грн), ковбаси варені першого ґатунку (47,00 грн) та олію соняшникову (29,75 грн).

Інформаційний день стосовно питань програми COSME

В контексті ратифікації Угоди про участь України в програмі ЄС «Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу (COSME) (2014-2020)» та затвердження цієї Угоди Президентом України, Торгово-промислова палата України разом з Інститутом фізики НАН України та Міністерством економічного розвитку і торгівлі України (члени Консорціуму «EEN-Ukraine») 28 березня 2017 року організовують інформаційний день для українських компаній, підприємців та підприємств стосовно питань програми COSME: що українські підприємства зможуть отримати від програми COSME після офіційної

УКРАЇНСЬКО-ІТАЛІЙСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

За підтримки Посольства України в Італійській республіці, Почесного Консульства України у м.Падуя та Торгово-промислової палати України 20-23 квітня 2017 року у м. Падуя (Італія) відбудеться українсько-італійський бізнес-форум, дні України в Італії (4 days 4 Ukraine) та 18-ий Марафон в м. Падуя.

Запрошуємо приєднатись до Міжнародної культурно-освітньої поїздки «Гуманітарно-медична співпраця»

Відповідно до Плану спільних заходів Міністерства культури та Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Серце до серця» на
2016-2021 роки, затвердженого 24.03.2016, з метою розвитку волонтерського руху, відвідування медичних закладів, обговорення перспективи реалізації спільних міжнародних гуманітарних проектів, а також ознайомлення з культурною спадщиною європейських країн з 23 по 20 квітня 2017 року планується міжнародна поїздка до Польщі, Литви, Латвії, Естонії та Фінляндії.

«Фантом» протидіє незаконному переміщенню товарів

Фіскальним нарядом спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області у прифронтовому с.Троїцьке Попаснянского району зупинено автомобiль Рено Трафiк.

Під час його огляду виявлено 100 літрів рідини з характерним запахом спирту, розфасованої у шестилітрових бутлях, вартістю 10 тис. гривень, повідомляє Головне управління ДФС у Луганській області.

За словами 28 річного водія, цю продукцію отримано на «Новій пошті» у Донецькій області. Порушник планував її доставити місцевому приватному підприємцю для подальшої реалізації.

В області впевнено реалізується державна політика з децентралізації

У рамках робочої поїздки до Новопсковського району заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян на власні очі ознайомився з реальними здобутками та результатами роботи об’єднаної територіальної громади.

 

Також у заході взяли участь міські та сільські голови, члени Асоціації міст України Луганської області та представники Новопсковської, Чмирівської, Білокуракинської об'єднаних територіальних громад.

 

Вадим Гаєв, селищний голова Новопсковської об’єднаної територіальної громади, презентував Стратегію розвитку Новопсковської селищної ОТГ до 2025 року.

На Луганщині учасникам АТО надаються у власність земельні ділянки

Для учасників антитерористичної операції зарезервовано 615 ділянок загальною площею 647,9 га, про це повідомляє Головне управління Держгеокадастру у Луганській області.

Це – 325 ділянки площею 118 га – для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд; вісім ділянок площею 0,8 га – для ведення садівництва; 13 ділянок площею 1,2 га – для індивідуального дачного будівництва; 269 ділянок площею 527,9 га – для ведення особистого селянського господарства.

На території Луганської області проживає 4643 учасника антитерористичної операції.

Новини АТО: два українських військовослужбовця загинули, ще семеро отримали поранення та зазнав поранення хлопчик

Ввечері минулої доби у результаті обстрілу позицій наших захисників поблизу села Старий Айдар Станично-Луганського району загинуло двоє українських воїнів.

 

Також до Щастинської лікарні госпіталізовано сімох військовослужбовців з множинними осколковими пораненнями.

 

Крім того, вздовж лінії розмежування об’єднані російсько-терористичні війська дев’ять разів порушували «режим тиші».