Прес-центр17 березня 2017, 16:03

Луганщина готова до весняно-польових робіт

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц узяв участь у роботі у відео-конференції Міністерства аграрної політики та продовольства України з питань підготовки та проведення комплексу весняно-польових робіт у 2017 році.

 

Також у заході взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

 

Заступник директора, в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна поінформувала присутніх, у якому стані нині озимі культури та про хід посівної кампанії 2017року.

 

Вона зазначила, що передбачається використати 58 тис. тонн мінеральних добрив, що на 21 тис. тон більше, ніж у минулому році.

 

Крім того, Любов Безкоровайна повідомила, про наявність та готовність сільськогосподарської техніки. На сьогоднішній день готовність техніки становить: 89% тракторів, посівної та грунтообробної – 92%

 

Учасники наради обговорили також питання фінансової підтримки агропромислових виробників.

 

Державним бюджетом України на 2017 рік передбаченні ряд програм щодо підтримки сільгосптоваровиробників: в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів, на розвиток хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними, а також на галузь тваринництва та сільгосптоваровиробників.