Архів новин

10 марта 2017

УВАГА! Спростування інформації щодо необхідності оформлення переселенцями «трудових паспортів»

10 березня 2017 року за підсумками брифінгу директора Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонори Поліщук в низці регіональних ЗМІ Луганської області з’явилася інформація, що, нібито, внутрішньо переміщеним особам для оформлення соціальної допомоги необхідно отримати трудовий паспорт.

Департамент соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації повідомляє, що зазначена інформація не відповідає дійсності!

Оголошено громадське обговорення проекту Плану заходів з реалізації у 2017-2018 роках Стратегії розвитку Луганської області на період до 2020 року

Відповідно до розпорядження голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 7 липня 2016 року № 395 Комітетом з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року оголошується громадське обговорення проекту Плану заходів з реалізації у 2017-2018 роках Стратегії розвитку Луганської області на період до 2020 року.

Цілі та завдання Стратегії досягаються й реалізуються через конкретні проекти та заходи у відповідності до Плану заходів з реалізації проектів.

Якість питної води Луганщини на контролі облдержадміністрації

Сьогодні, 10 березня, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Володимира Гуца відбулось засідання робочої групи з розгляду питань щодо сталого забезпечення населення регіону якісною питною водою.

 

Станом на 1 січня протяжність водопровідних мереж складає 2303,9 км, з них старих та підлягаючих ремонту 1282,13 км або 55,6 %. Протяжність каналізаційних мереж складає 880,1 км, з них ветхих та підлягаючих ремонту 489,5 км або 55,6 %.

 

«Фантомівці» затримали гумове «таксі»

9 березня 2017 року співробітники фіскального наряду на незаконній переправі через р. Сіверський Донець між селами Лопаскіне та Трьохізбенка затримали мешканця окупованого смт Слов’яносербськ.

Він на гумовому човні здійснював перевезення осіб через р. Сіверський Донець з Слов’яносербську до Трьохізбенки. Ціна квитка на гумовому транспорті складала 50 грн з людини, повідомляє Головне управління ДФС у Луганській області.

Міжнародні організації продовжують допомагати переселенцям та учасникам АТО

Міжнародна організація з міграції (МОМ) за фінансової підтримки Європейського Союзу запроваджує проект з підтримки працевлаштування та самозайнятості внутрішньо переміщених осіб та місцевих мешканців, у тому числі учасників бойових дій та осіб, які належать до уразливих категорій населення.

 

Львівська ТПП запрошує на практичний семінар «Інструменти успішного експорту: Фінанси, Страхування, Сертифікація»

Львівська ТПП запрошує зацікавлені суб’єкти господарювання на практичний семінар «Інструменти успішного експорту: Фінанси, Страхування, Сертифікація», який відбудеться  22 березня 2017 року у Львівській торгово-промисловій палаті (Стрийський парк, 14).  Початок о 10.00.

Основні теми семінару:

1. Базові поняття зовнішньоекономічного контракту. Огляд фінансових інструментів, доступних для українських експортерів. Вибір форми та механізму оплати. Правила обігу валюти. Податкові зобов’язання. (Львівська ТПП)

Донецька ТПП запрошує на бізнес-місію в Албанію

27-30 квітня відбудеться бізнес-місія українських підприємців в Албанію, метою якої є встановлення і розвиток бізнес-зв'язків між двома країнами. Адже Албанія зацікавлена купувати у великих обсягах на постійній основі український цукор, борошно, соняшникову олію, корми для тварин, сільгосптехніку, горіхи, цибулю, алкогольні напої, цукерки, сіль та ін.

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії запрошує на прем’єрний концерт «Viva la Ópera»

На цей раз оркестр приготував одразу кілька сюрпризів для щирих шанувальників оперного мистецтва.

Під керівництвом головного диригента Євгена Тутевича артисти виконають велику програму, до якої увійдуть увертюри та арії з відомих і улюблених опер: «Травіата», «Набукко», «Сила долі» Дж. Верді; «Тоска» Дж. Пуччіні; «Сорока злодійка» і «Севільський цирульник» Дж. Россіні та інші.

Пам’ятка щодо надання в оренду земельних ділянок державної власності у комплексі з водними об’єктами на конкурентних засадах (земельних торгах)

І. Загальні положення

Надання в оренду земельних ділянок державної власності у комплексі з водними об’єктами на конкурентних засадах (земельних торгах) регулюється нормами Водного,Земельного та Податкового кодексів України, Законів України «Про оренду землі», «Про оцінку земель», «Про місцеві державні адміністрації», «Про військово-цивільні адміністрації»та інших законодавчих актів України.

Наприкінці березня відбудеться захід «СХІД-Експо 2017» на підтримку розвитку підприємництва в області

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Роман Власенко провів робочу нараду з представниками райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення та малого бізнесу області щодо проведення 23-24 березня 2017 року в Сєвєродонецьку за ініціативи Програми розвитку ООН в Україні та фінансової підтримки Посольства Великобританії в Україні заходу «СХІД-Експо 2017».

На Старобільщині відзначили 203-ю річницю з дня народження Тараса Шевченка

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Ольга Лішик здійснила робочу поїздку до Старобільського району. Там вона взяла участь в урочистих заходах до 203 річниці з Дня народження Тараса Шевченка у Старобільську та провела особистий прийом громадян Чмирівської об'єднаної територіальної громади.

 

Президент затвердив ратифікацію Угоди про участь України в програмі ЄС «Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу (COSME) (2014-2020)»

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про ратифікацію Угоди між Урядом України і Європейським Союзом про участь України в програмі ЄС «Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу (COSME) (2014-2020)». Закон був схвалений Верховною Радою 22 лютого 2017 року.

Ратифікація Угоди COSME дасть змогу Україні реалізовувати проекти за такими напрямками програми: покращення умов доступу малих та середніх підприємств на ринки; покращення умов для конкурентоспроможності; формування культури ведення бізнесу.

«СХІД-Експо 2017» у м. Сєвєродонецьк

9 березня 2017 року відбулась робоча нарада під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації, виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Власенка Романа Геннадійовича з представниками міських рад міст обласного значення, райдержадміністрацій та представниками малого бізнесу області щодо проведення 23-24 березня у м. Сєвєродонецьку за ініціативи Програми розвитку ООН в Україні та фінансової підтримки Посольства Великобританії в Україні заходу «СХІД-Експо 2017».

Новини АТО: На Луганщині загострюється ситуація вздовж лінії розмежування

Минулої доби на відрізку залізничного перегону Світланове-Шипілове чотири працівники з числа ремонтної бригади потрапили під обстріл з ворожої сторони. На щастя ніхто не постраждав.

 

Крім того, протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні війська 13 разів порушували «режим тиші».

 

Американсько-Український торгово-інвестиційний форум

З 15 по 17 травня 2017 року в Міннеаполісі (штат Міннесота, США) відбудеться Американсько-Український торгово-інвестиційний форум, організований Генеральним консульством України в Чикаго у співпраці з Посольством України в США та Департаментом торгівлі штату Міннесота (США).

Головною метою цього форуму є поглиблення співпраці між компаніями України та США в агросфері в контексті збільшення обсягів експорту/імпорту, пошуку нових партнерів, залучення інвестицій, консультативно-технічної допомоги і т. п.

Українсько-Турецький бізнес-форум у Стамбулі

ТПП України запрошує до участі в бізнес-форумі українських та турецьких підприємств за участю Прем’єр-міністрів України та Туреччини, Міністрів та високопосадовців двох країн, що відбудеться в рамках офіційного візиту Прем'єр-міністра України В. Гройсмана до Туреччини 15 березня 2017 року.

Засідання Клубу енергоменеджерів

Партнер Дніпропетровської торгово-промислової палати, ТОВ «Технічні та управлінські послуги» - офіційний представник TUV SUD в Україні, інформує про проведення щорічного засідання Клубу енергоменеджерів, яка відбудеться 16-17 березня 2017 року при партнерській підтримці ПАТ «Арселорміттал Кривий Ріг» - співорганізатора заходу (адреса проведення: м. Кривий Ріг,
вул. Орджонікідзе, 1).

Чиновників навчать правильно діяти у надзвичайних ситуаціях

Навчально-тренувальні заходи з протипожежної безпеки та відпрацювання дій державних органів влади у надзвичайних ситуаціях будуть проведені у суботу, 11 березня, об 11-00, у приміщенні  Луганської облдержадміністрації та на прилеглих територіях, – про це журналістам повідомив начальник управління з надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Володимир Мірошниченко.