Прес-центр10 березня 2017, 14:03

Міжнародні організації продовжують допомагати переселенцям та учасникам АТО

Міжнародна організація з міграції (МОМ) за фінансової підтримки Європейського Союзу запроваджує проект з підтримки працевлаштування та самозайнятості внутрішньо переміщених осіб та місцевих мешканців, у тому числі учасників бойових дій та осіб, які належать до уразливих категорій населення.

 

До участі запрошуються особи вищезазначених категорій з Луганської, Донецької, областей та Криму, віком 18 – 60 років, які проживають у Луганській, Львівській, Київській, Житомирській, Одеській, , Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Чернігівській, Волинській, Вінницькій, Сумській, Кіровоградській, Херсонській та Івано-Франківській областях

У рамках проекту заплановано проведення шести етапів, які складатимуться з низки теоретичних та практичних тренінгів.

 

На першому етапі учасників чекає дводенний тренінг з самозайнятості мікропідприємництва та професійного орієнтування. Кожному учаснику проекту буде надано експерта для допомоги у формуванні бізнес-плану у формі індивідуальних консультацій. Учасники проекту презентуватимуть бізнес-план або подаватимуть заявки на перекваліфікацію перед комісією МОМ, в результаті якої буде ухвалене рішення про виділення гранту.

 

Комісія прийматиме рішення щодо можливості надання гранту на самозайнятість та мікропідприємництво на підставі наступних критеріїв: відповідність до існуючих потреб ринку, загальна можливість учасника виробляти представлений продукт або надавати послуги, конкурентні переваги представленого плану, зв'язок із попередньою професійною підготовкою та досвідом учасника тощо.

 

Учасникам проекту буде виділено грант для закупівлі обладнання. Групі «Самозайнятість» – до 650 євро на обладнання, інструменти, професійну техніку, меблі тощо, для «Мікропідприємництва» – до 2150 євро на обладнання, інструменти, професійну техніку, меблі тощо, для «Професійне орієнтування» – до 400 євро для навчання на професійних курсах (за вибором заявника).

 

У наступних етапах групи сформовані з бенефіціарів, які отримали грантову підтримку від МОМ, проходитимуть поглиблені тренінги.

 

 

Для участі у проекті необхідно зателефонувати представнику громадської організації та подати коротку заявку на співбесіду координатору громадської організації. Завітати до офісу громадської організації для короткої бесіди та заповнення анкети учасника. В разі неможливості особистої співбесіди (за наявності поважних причин), допускається її проведення по телефону з надсиланням копій документів електронною поштою. Надати копії: довідки ВПО (лише для переселенців), усіх сторінок паспорту та ідентифікаційного коду, свідоцтва про реєстрацію ФОП.

 

Набір заявок для учасників з Луганської області триватиме до 6 квітня 2017 року.

 

За детальною інформацією звертайтеся до громадської організації «Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу» та за телефоном +380 99 005 39 40.