Архів новин

30 марта 2017

Ухвалено Обласну програму оздоровлення та відпочинку дітей «Луганське літо» на 2017 – 2019 роки

30 березня 2017 року на засіданні колегії Луганської обласної держадміністрації директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук презентувала проект Обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей «Луганське літо» на 2017 – 2019 роки.

До уваги громадян, які вперше подають електронну декларацію

Термін подачі е-декларацій продовжили до 1 травня, повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

 

Відповідно до закону № 1975-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб» строк подання щорічної декларації для осіб, які відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» подають таку декларацію вперше продовжено до 1 травня 2017 року.

 

Презентація проекту Плану заходів з реалізації у 2017-2018 роках Стратегії розвитку Луганської області на період до 2020 року

На засіданні колегії обласної державної адміністрації 30 березня 2017р. Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму презентовано   Проект Плану заходів на 2017 - 2018 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року (далі Проект).

Членами колегії прийнято рішення  щодо схвалення Проекту в цілому з урахуванням в остаточній версії наданих пропозицій та зауважень під час публічних громадських обговорень.

Вирішується питання щодо будівництва залізничної гілки

29 березня, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка відбулося засідання робочої групи з питань будівництва залізничної гілки Білокуракине - Сватове.
У засіданні взяв участь директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Сергій Шелест, а також: представники ГУ Держгеокадастра в Луганській області, регіональної філії «Донецька залізниця», ВП «Луганська ТЕС», ТОВ СП «НІБУЛОН» та Білокуракинської районної адміністрації.

Ухвалено Обласну програму оздоровлення та відпочинку дітей «Луганське літо» на 2017 – 2019 роки

На засіданні колегії облдержадміністрації директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук презентувала проект Обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей «Луганське літо» на 2017 – 2019 роки.

 

Необхідність прийняття Програми зумовлена завершенням терміну дії попередньої Програми та потребою комплексно вирішувати питання організації оздоровлення та відпочинку дітей Луганської області в сучасних економічних та політичних умовах.

 

Проведення у м. Києві Першого Фінансового Ярмарку для малого та середнього бізнесу

Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму повідомляє, що

04.04.2017 у м. Києві відбудеться відкриття Першого Фінансового Ярмарку для малого та середнього бізнесу (далі – Фінансовий Ярмарок), координатором проведення якого виступає Немецько-Український фонд.

Місце проведення – м. Київ (вул. Хрещатик, 2, приміщення                     ДП «Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім»). Початок офіційної частини о 10:00, реєстрація з 9:00.

До уваги підприємців області! Розроблено Порядок часткового відшкодування відсоткових ставок за банківськими кредитами

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму  розроблено проект розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації «Про затвердження Порядку часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за банківськими кредитами, залученими суб’єктами малого і середнього підприємництва на реалізацію проектів».

У Старобільську відбулась «Ліга аматорів 2017»

Понад 40 спортсменів з’їхались до міста аби визначити найсильніших в рамках Кубку області з силового екстріму «Ліга Аматорів 2017».

 

Участь у змаганнях взяли спортсмени із міст Сєвєродонецька, Рубіжного, Кремінної, Новоайдару, Новопскову, Сватове, Щастя.

На урочистому відкриття заступник начальника управління молоді та спорту Олексій Бльоскін побажав учасникам чесної боротьби, а глядачам – видовищних змагань.

За результатами запеклої боротьби, призові місця розподілились наступним чином.

Участь України в програмі Європейського Союзу «Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу (COSME) (2014-2020)»

Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму повідомляє, що набрав чинності Закон України «Про ратифікацію Угоди між Урядом України і Європейським Союзом про участь України в програмі ЄС «Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу (COSME) (2014-2020)».

Колегія ухвалила зміни до Плану заходів на 2016-2018 роки Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

Сьогодні, 30 березня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів засідання колегії облдержадміністрації.

 

У заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко, заступники голови облдержадміністрації Вадим Данієлян, Ольга Лішик, керівники структурних підрозділів ОДА, керівники райдержадміністрацій, районних та міських рад, територіальних підрозділів органів виконавчої влади та представники правоохоронних органів.

 

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська проводить особисті виїзні прийоми громадян

Такий особистий виїзний прийом відбувся у приміщенні Біловодської райдержадміністрації.

 

Захід організований за підтримки проекту Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні».

 

Олександр Литвиненко: Підготовлений Апаратом РНБО за підтримки НАТО проект закону про національну безпеку має стати фундаментом для реформування сектору безпеки і оборони

Реформування сектору безпеки має двоєдине завдання: адаптування до безпекової ситуації протидії зовнішнім загрозам і переорієнтація цієї системи на інтереси громадян. Про це повідомив заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко під час VII міжнародної конференції «Сектор цивільної безпеки: перебіг і виклики реформ», що відбулась сьогодні в Києві.

Олександр Литвиненко під час виступу окреслив основні досягнення в законотворенні в сфері безпеки і оборони.

У Луганській області лісник відмовився від хабаря

Вчора до співробітників Головного управління Національної поліції в Луганській області надійшло повідомлення директора лісного господарства Міловського району про те, що йому було запропоновано неправомірну вигоду у розмірі 1200 грн за незаконну вирубку лісу на території району. Діректор лісгоспу від хабаря відмовився.

 

Триває подальша перевірка.

Ремонт доріг Луганщини на чверть мільярда гривень буде завершено влітку

У Луганській області триває ремонт доріг, розпочатий у 2016 році. На реалізацію цього визначного для життєдіяльності області проекту виділено 265 млн грн.

 

Проведення ремонту вимагає укладення договору зі Службою автомобільних доріг в Луганській області, як балансоутримувачем, визначення обсягів співфінансування тощо. На сьогоднішній день дотримано всіх норм, підрядники по об'єктах визначені і, на робочій нараді їм доведено основні вимоги облдержадміністрації щодо якості проведення ремонту та термінів введення їх в експлуатацію.

 

На Луганщині триває процес реформування професійної освіти

За участю заступника голови Луганської облдержадміністрації Ольги Лішик, керівників структурних підрозділів ОДА, представників обласного та міських центрів зайнятості та підприємств області відбулось засідання Регіональної ради професійної освіти.

Під час засідання учасники обговорили пропозиції професійно-технічних навчальних закладів до регіонального замовлення на підготовку кваліфікованих робітників та молодших спеціалістів у 2017 році.

Також розглянутий план модернізації професійно-технічних навчальних закладів.

Запровадження Міністерством сільського господарства Кенії процедури безмитної закупівлі «жовтої» кормової кукурудзи

28 березня 2017 р. у зв’язку з критичною ситуацією, що склалась в Кенії у зв’язку з посухою, Міністерством сільського господарства Кенії було запроваджено процедуру безмитної закупівлі «жовтої» кормової кукурудзи для потреб уповноважених компаній, які входять до Асоціації мукомелів та Асоціації виробників комбікормів Кенії.

Вимоги до кукурудзи:

25-27 квітня українсько-ліванський бізнес-форум у Бейруті

З 25 по 27 квітня 2017 року в Лівані (м. Бейрут) відбудеться українсько-ліванський бізнес-форум.

Проведення заходу планується здійснити на базі торгово-промислових палат основних міст Лівану - Бейруту, Тріполі та Сайди за наступними напрямами:

- енергетика (малі гідроелектростанції на гірських річках, альтернативні  джерела енергетики, енергозберігаючі технології тощо);

- сільське господарство та продовольство;

- металургія (експорт металопродукції);

У Білокуракиному відкрито оновлений Будинок дитячої та юнацької творчості

У рамках проекту МОМ «Підтримка стабілізації громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі» та за фінансової підтримки уряду Японії відремонтовано приміщення, придбано оргтехніку та меблі.

 

Новини АТО: у Попаснянському районі загинув військовослужбовець, ще троє – зазнали поранень

Ввечері 29 березня внаслідок ворожих обстрілів позицій наших військовослужбовців поблизу села Троїцьке Попаснянського району зі 152-мм гармат, танків, 120-мм мінометів і протитанкових гранатометів загинув наш захисник, ще троє – поранено.

 

Крім того, протягом минулої доби та після півночі російсько-окупаційні війська 15 разів порушували «режим тиші» вздовж усієї лінії розмежування.

 

До відома суб’єктів декларування!

         Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб» (закон набрав чинності 30 березня 2017 року) продовжено до 01 травня 2017 року строк подання щорічної декларації для осіб, які відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» подають таку декларацію вперше.