Архів новин

28 марта 2017

Луганщина долучається до відзначення року Японії в Україні, – Юрій Гарбуз

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з Послом Японії в Україні Шигекі Сумі та координатором з питань надзвичайних ситуацій та стабілізації Міжнародної організації з міграції в Україні Естер Руїз де Азуа.

Громадськість ознайомилась із проектом Плану заходів з реалізації у 2017-2018 роках Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

Сьогодні відбулося засідання громадської ради при Луганській облдержадміністрації. У заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко та керівники структурних підрозділів ОДА.

Заступник директора Департаменту – начальник управління соціально-економічного розвитку Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Ольга Севостьянова ознайомила присутніх із проектом Плану заходів з реалізації у 2017-2018 роках Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року.

На Луганщині відкрився дитячий центр соціально-психологічного підтримки в рамках проекту «Генерація UA»

28 березня 2017 року на базі Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості відкрився дитячий центр соціально-психологічного підтримки у рамках проекту «Генерація UA», що реалізується проектом «Сприяння розвитку міжсекторного партнерства в цілях захисту інтересів дітей: доручення внутрішньо переміщених осіб до активних учасників процесу».

Майже 138 тисяч пенсіонерів-переселенців отримують пенсію

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова акцентувала увагу учасників брифінгу на порядку оформлення електронних пенсійних посвідчень.

Для цього потрібно прийти в управління, в якому обслуговується пенсіонер. При собі мати паспорт, оригінали ідентифікаційного коду і довідки переселенця та кольорову фотографію розміром 3х2,5 см, на якої  70-80 % площі займає зображення обличчя. 

На Луганщині відкрився дитячий центр соціально-психологічного підтримки в рамках проекту «Генерація UA»

Сьогодні на базі Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості відкрився дитячий центр соціально-психологічного підтримки у рамках «Генерація UA», що реалізується проектом «Сприяння розвитку між секторного партнерства в цілях захисту інтересів дітей: долучення внутрішньо переміщених осіб до активних учасників процесу».

Ініціаторами виступили Дитячий Фонд Німеччини і Міжнародний Благодійний Фонд «Жовто-блакитні крила» за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Пройти фізичну ідентифікацію пенсіонерам-переселенцям можна у будь-якому відділенні Ощадбанку, – брифінг

В облдержадміністрації відбувся брифінг для ЗМІ, де йшлося про ситуацію з виплатою пенсій внутрішньо переміщеним особам.

Про це розповіла начальник філії-Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк» Ірина Бондар. 

Вона вкотре зазначила, що за ініціативи Ощадбанку до 1 травня 2017 року продовжено термін проведення ідентифікації внутрішньо переміщених осіб-пенсіонерів, щоб всі встигли здійснити цей алгоритм.

Ті пенсіонери, хто ще не отримав нове електронне посвідчення, мають кожні три місяці проходити зазначену ідентифікацію.

Перше загальнокомандне місце і 28 медалей привезли наші спортсмени з Всеукраїнської першості зі стрибків у воду

У Києві відбувся Кубок України зі стрибків у воду груп «А» і «Б» серед юніорів. Змагання стали відбірковим етапом на чемпіонат Європи серед юніорів.

 

На всеукраїнській першості Луганщину представляли 16 спортсменів.

 

Так, за результатами змагань наші хлопці вибороли 28 медалей, з них: 15 золотих, 6 срібних і 7 бронзових. Крім того, команда Луганської області стала чемпіоном у загальнокомандному заліку.

 

Луганські силовики відповіли на запитання київських журналістів

У рамках «Програми Рада: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво» протягом двох днів у Луганській області працюватимуть Народний депутат України Світлана Заліщук і група журналістів загальноукраїнських ЗМІ.

Сьогодні, 28 березня, відбулась зустріч медійників із заступниками голови облдержадміністрації та представниками силових структур області.

Юрій Гарбуз підвів підсумки та окреслив пріоритети роботи структурних підрозділів облдержадміністрації

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів сьогодні розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації. На порядок денний були винесені питання реалізації державної інформаційної політики та створення системи поширення офіційної інформації про діяльність обласної державної адміністрації, Державного фонду регіонального розвитку у 2017 році, підсумки роботи голови Новоайдарської райдержадміністрації із зверненнями громадян у 2016 році.

Піротехніки області вилучили 8 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, рятувальники перевірили 1,47 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському, Старобільському та Станично-Луганському районах, а також у Лисичанську, де виявлено та вилучено 8 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 1 артилерійський снаряд, 3 мінометних міни та 4 одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

 

До розмінування залучались 21 піротехнік та 8 одиниць техніки, повідомляє ГУ ДСНС України у Луганській області.

 

 

Пам'ятайте!

До уваги суб'єктів господарювання області!

Пропонуємо ознайомитись з інформацією Офісу з просування експорту щодо Інтернет-ресурсів, які стосуються баз даних у сфері зовнішньої торгівлі (аналітика, дослідження ринків, малий та середній бізнес, пошук партнерів, бізнес-події тощо).

 

CBI Marketing Intelligence Platform: https://www.cbi.eu/marketinformation/

EEN (SMEs): http://een.ec.europa.eu/

В центрі надання адміністративних послуг у м. Лисичанську презентовано DEMO версію з вдосконалення процесу надання послуги з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання.

Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації повідомляє, що 25 березня 2017 року в Лисичанському центрі надання адміністративних послуг відбулася презентація DEMO версії з вдосконалення процесу надання адміністративної послуги з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування, на якій були присутні заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Ольга Севостьянова.

Міжнародна виставка імпортованих товарів «Import Goods Fair-2017»

За інформацією Посольства України в Республіці Корея, 22-24 червня поточного року у м. Сеул (Республіка Корея) за сприяння Міністерства торгівлі, промисловості та енергетики Республіки Корея проходитиме міжнародна виставка імпортованих товарів «Import Goods Fair-2017».

Виставка, що проводиться вже 15 років поспіль, збере понад 20 тис відвідувачів та понад 200 компаній з 50 країн світу.

Увага! На Луганщині тривають військові навчання

Сьогодні, 28 березня, о 12:00 у районі населеного пункту Сиротине, сіл Дмитрівка, Айдар-Миколаївка Новоайдарського району та села Лиман Старобільського району відбудуться військові навчання.

 

У заходах братимуть участь спеціалізовані служби та відомства.

 

Звертаємося із закликом до громадян зберігати спокій та поставитися із розумінням до можливих незручностей. 

На Луганщині для української армії зібрали понад 18,6 млн грн

У січні-лютому 2017 року надходження військового збору склали 18 млн 614 тис. грн. Це на 3,8 млн грн, або на 26 %, більше ніж за січень-лютий минулого року, повідомляє Головне управління ДФС у Луганській області.

 

Нагадуємо, що військовий збір запроваджено з серпня 2014 року, його ставка складає 1,5 % від об’єкта оподаткування.

 

В центрі надання адміністративних послуг у м. Лисичанську презентовано DEMO версію з вдосконалення процесу надання послуги з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання

Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації повідомляє, що у Лисичанському центрі надання адміністративних послуг відбулася презентація DEMO версії з вдосконалення процесу надання адміністративної послуги з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування, на якій були присутні заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Ольга Севостьянова.

 

Новини АТО: В Попаснянському районі поранено військовослужбовця

Ввечері 27 березня внаслідок ворожого обстрілу поблизу села Троїцьке Попаснянського району зазнав поранень наш захисник.

 

Крім того, протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування вісім разів порушував «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, по позиціях українських військовослужбовців біля сіл Троїцьке, Новозванівка і Новоолександрівка Попаснянського району п’ять разів використовувалися 152-мм гармати, 120-мм і 82-мм міномети, протитанкові та автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети.