Прес-центр28 березня 2017, 13:03

Юрій Гарбуз підвів підсумки та окреслив пріоритети роботи структурних підрозділів облдержадміністрації

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів сьогодні розширену апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації. На порядок денний були винесені питання реалізації державної інформаційної політики та створення системи поширення офіційної інформації про діяльність обласної державної адміністрації, Державного фонду регіонального розвитку у 2017 році, підсумки роботи голови Новоайдарської райдержадміністрації із зверненнями громадян у 2016 році.

Заслухавши виступи доповідачів із зазначених питань, Юрій Гарбуз дав доручення активізувати роботута підготувати плани на найближчий час. У сфері інформаційної роботи надано доручення оптимізувати видавництво обласної газети, розглянути можливості збільшення її тиражу, підготувати інформаційні стенди та методичні матеріали для розміщення на блокпостах та на КПВВ «Станиця Луганська». Щодо Державного фонду регіонального розвитку у 2017 році з метою покращення реалізації проектів вирішено направляти проекти на погодження у профільні департаменти. Роботу голови Новоайдарської райдержадміністрації із зверненнями громадян у 2016 році визнано відмінною.

Зі звітами про свою діяльність за останній місяць виступили керівники більшості департаментів і управлінь облдержадміністрації. Серйозні виклики стоять сьогодні перед промисловою галуззю Луганщини, зокрема це стосується роботи Щастинської ТЕЦ, ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот», ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання». Заплановані на наступний тиждень наради голови ЛОДА з промисловцями та підприємцями Луганщини мають надати повну картину ситуації та шляхи виходу з неї.

На контролі голови облдержадміністрації перебуває питання відновлення дорожньої інфраструктури. Як доповів директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергій Шелест, усі договори підписані, початок робіт запланований на 15 квітня. Пріоритетні дорожні напрямки – це «Кремінна-Сватове», «Сєвєродонецьк-Станиця Луганська» і дорога на Куп’янськ.

На особистому контролі голови області також питання проходження ЗНО дітьми з ОРЛО. Сьогодні на екстернатній формі навчаються 228 учнів 11 класів, які проживають на тимчасово непідконтрольній території області. Усі вони, а також випускники шкіл минулих років, у 2017 році стануть учасниками ЗНО. Юрій Гарбуз дав доручення створити всі умови для безперешкодного доступу цієї категорії учнів до незалежного зовнішнього оцінювання.

У сфері охорони здоров’я пріоритетними залишаються питання відкриття поліклініки у Старобільську та завершення підготовки проекту будівництва обласної лікарні.

Юрій Гарбуз поставив чіткі завдання перед керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та закликав до командної продуктивної роботи.