Архів новин

16 марта 2017

Луганчани, яки не встигнуть перетнути КПВВ «Станиця Луганська», не залишаться просто неба

Останнім часом кількість бажаючих перетнути лінію розмежування перевищує пропускну можливість КПВВ «Станиця Луганська».

Так, у ніч з 15 на 16 березня 2017 року залишилися на ночівлю у Станиці Луганській понад 500 людей.

Їм було надано прихисток у приміщенні районного будинку культури, наметах  у розташуванні частини ДСНС та залізничного вокзалу станції «Кондрашевська – Нова».    

Військові медики лікують мешканців Новоайдарщини

На Луганщині воїни Збройних Сил України опікуються здоров’ям місцевих мешканців прифронтового села Кримське Новоайдарського району.

 

Тривалий час фахівці медичного пункту підрозділу однієї із окремих механізованих бригад приймають цивільних пацієнтів, надають їм кваліфіковану допомогу, а у разі необхідності – евакуюють на військовому транспорті до Сєвєродонецька.

 

В облдержадміністрації зустрілися з делегацією СММ ОБСЄ

Сьогодні, 16 березня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з делегацією СММ ОБСЄ, яку очолив заступник керівника регіонального офісу СММ ОБСЄ у Луганській області Арне Далхауг.

У ході зустрічі присутні обговорили питання щодо гуманітарної та безпекової ситуації в області, роботу існуючого та можливості щодо відкриття нових пунктів пропуску.

Юрій Клименко зазначив, що на цей час існує гостра проблема у відкритті автомобільного пункту пропуску «Золоте» у Луганській області, з метою зменшення великої завантаженості КПВВ «Станиця Луганська».

Ефективність забезпечення прав та найкращих інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

15 березня 2017 року в м. Сєвєродонецьк відбулася обласна нарада «Ефективність забезпечення прав та найкращих інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у 2016 році й визначення пріоритетних напрямів діяльності на 2017 рік».

         Захід проведено за участю начальників служб у справах дітей райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад Луганської області.

Представники Австрійського Червоного Хреста та Товариства Червоного Хреста України відвідали Луганщину

16 березня 2017 року з ними зустрілася заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик.

Мета візиту – обговорення питань щодо гуманітарної діяльності Луганської ОО Товариства Червоного Хреста України в рамках проекту «Доступ до послуг з охорони здоров’я в Луганській області» та організація подальшого співробітництва.

У ході зустрічі присутні обговорили поточну ситуацію в сфері медицини області та можливість реалізації нового проекту Австрійського Червоного Хреста на Луганщині.

Державний науково-дослідний інститут інформатизації та моделювання економіки розпочинає навчання та курси підвищення кваліфікації у сфері публічних закупівель

Повідомляємо, що з березня 2017 року Інститут розпочинає навчання (4 дні) та курси підвищення кваліфікації (2 дні) у сфері публічних закупівель. Існує можливість проходження навчання та курсів дистанційно. За результатами навчання та курсів підвищення кваліфікації видається сертифікат встановленого зразка.

Захисники Луганщини забезпечують роботу понтонної переправи

Неподалік селища Нижнє, яке розташоване на підконтрольній українській владі території області, понад два роки військовослужбовці Збройних Сил України здійснюють переправу автомобільного транспорту через річку Сіверський Донець за допомогою понтонного мосту.

 

Так, у 2014 році внаслідок руйнування об’єднаними російсько-терористичними бандформуваннями мосту, мешканці Тошківці, Кримському, Світличному та інших населених пунктів, контрольованих Україною були позбавлені можливості їздити до Сєвєродонецька та закуповувати речі першої необхідності та харчові продукти.

 

ФОРУМ «Software Days» в Республіці Австрії м. Відень

За інформацією Посольства України в Республіці Австрія, у період з 25 по 26 квітня 2017 року у м. Відень вчетверте пройдуть дні інформаційних технологій «The 4th International B2B Software Days – The Future of Digital Business». Захід організовано Федеральною палатою економіки Австрії спільно з Віденською бізнес агенцією, Австрійською економічною службою та Австрійським дослідницьким агентством розвитку.

В рамках зазначеного форуму Ukrainian IT Platform організовує розміщення українського виставкового стенду. Реєстрація та участь у заході є безкоштовною.

У Сватовому після ремонту відкрили центральну районну бібліотеку

Відбувся урочистий захід з нагоди відкриття справжнього культурно-просвітницького центра району –  Центральної районної бібліотеки імені Тимофія Полякова комунального закладу «Сватівська районна централізована система».

На якісний ремонт приміщень, систему освітлення, опалення та заміну вікон витрачено 40 тис. дол. США. Проект профінансувала Міжнародна організація з міграції за підтримки Уряду Японії.

Умови акредитації виробників м’ясної продукції щодо ввезення її до Іраку

За інформацією Посольства Республіки Ірак (далі – РІ) в Україні, у відповідності до параграфу 7 Постанови Консультативної Ради з питань безпечності харчових продуктів № 194 «Про механізм акредитації скотобоєнь і підприємств з виробництва м'ясопродуктів, що належить до країн-експортерів», а також статті 12 Закону РІ «Про охорону здоров'я тварин» № 32 від 2013 року, акредитація відбувається за наступних умов:

Обсяг реалізованої промпродукції області у січні становив 4515,0 млн грн

Обсяг реалізованої промислової продукції області, без урахування тимчасово непідконтрольній українській владі території, у січні 2017 році становив 4515,0 млн грн, що на 1697,6 млн грн більш, ніж за аналогічний періоді минулого року (2817,4 млн грн).  

У порівнянні з відповідним періодом 2016 року обсяг реалізованої промислової продукції області з урахуванням індексу цін виробників (у порівняних цінах) зріс на 483,0 млн грн. Про це повідомляє Державна служба статистики України.

 

Підведення підсумків роботи в 2016 році територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту

2 березня 2017 року в залі засідань облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови, виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Власенка Р.Г. було проведено збори керівного складу територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту по підведенню підсумків роботи в 2016 році і визначенню основних завдань на 2017 рік.

Наприкінці березня в Луганській області відкриється театральний фестиваль

24-26 березня у Сєвєродонецьку відбудеться театральний фестиваль «Східний Express».

 

У його рамках трупи 10 театрів нашої країни презентуватимуть свої вистави компетентному журі та шанувальникам театрального мистецтва.

 

Запрошуємо сєвєродончан та гостей міста долатися до світу театру.

 

Для участі у фестивалі звертайтеся за телефоном +380973492863.

Заробітки в РФ завершилися для українця восьмирічним ув’язненням

У Луганській області до СБУ звернувся мешканець Сєвєродонецька, для якого заробітки в Росії завершилися восьмирічним ув’язненням.  

Чоловік розповів, що у 2007 році виїхав на заробітки до Москви, де почав працювати спеціалістом з обшивання труб. Утім, одного разу до його помешкання вночі увірвалися невідомі. Вони побили заробітчанина, потім представилися представниками Державної міграційної служби Росії та почали вимагати п’ять тисяч доларів за право працювати в Москві. Після того як українець відмовився, російські силовики підкинули йому наркотики, які самі й «знайшли».

23-24 березня у Сєвєродонецьку відбудеться бізнес-виставка «СХІД-Експо 2017»

«СХІД-Експо 2017» – це комплекс заходів для власників бізнесу, представників бізнес-інфраструктури, міжнародних організацій, місцевих та загальнонаціональних органів влади, спрямованих на розвиток підприємницької діяльності в регіоні.

 

На панельних дискусіях і презентаціях учасники дізнаються про історії успіху в бізнесі, інноваційні технології та відкриють для себе нову продукцію від місцевих виробників.

 

Це унікальна можливість для малих і середніх підприємств розширити ринки збуту і знайти нові можливості розвитку своєї справи.

 

У Луганській області рятувальники вилучили 10 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехніками перевірено 2,67 га місцевості у Біловодському, Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському та Старобільському районах.

 

Усього на території області виявлено та вилучено 10 вибухонебезпечних предметів, а саме: два артилерійських снаряда, реактивний снаряд, дві ручні гранати, один інженерний боєприпас та чотири одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

 

До розмінування залучались 29 піротехніків та 10 одиниць техніки, повідомляє ГУ ДСНС України у Луганській області.

 

Луганщина посідає четверте місце серед регіонів України за індексом капітальних інвестицій у 2016 році

За даними Головного управління статистики у Луганській області індекс капітальних інвестицій за січень-грудень 2016 року відповідного до минулого року склав 146,4 % (2015 рік – 26,1 %).

Луганська область посідає четверте місце серед регіонів України.

Обсяги освоєних капітальних інвестицій за січень-грудень 2016 року за рахунок усіх джерел фінансування склали 2910,4 млн грн. У порівнянні з січнем-груднем 2015 року цей показник збільшився на 46,4 %.

25-26 квітня в Кувейті відбудеться Україно-Арабський Бізнес-форум

З 25 по 26 квітня 2017 року в Кувейті Міністерством торгівлі та промисловості емірату за підтримки Посольства України планується проведення Україно-Арабського Бізнес-форум.

Метою заходу є презентація експортного та інвестиційного потенціалу нашої держави, залучення інвестиції з Близького Сходу до найбільш конкурентоздатних галузей вітчизняної економіки: агропромисловість, нерухомість, харчова промисловість, банківський сектор, інформаційні технології, легка промисловість, туризм та освітня сфера.

21-22 березня планується візит делегації вітчизняних виробників до Литви

Програма інтенсивного експорту України в рамках функціонування механізму Ради експортерів та інвесторів при МЗС України та за підтримки Посольства України в Литовській Республіці організовує візит делегації українських виробників до м. Вільнюс, який відбудеться з 21 по 22 березня цього року, з метою обговорення з литовським бізнес-середовищем стану та перспектив двостороннього торгово-економічного співробітництва.

Новини АТО: бойовики поновили обстріли наших позицій з САУ

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні війська 24 рази порушували «режим тиші».

 

Зокрема, у напрямку міста Золоте, смт Новотошківське, сіл Новозванівка, Новоолександрівка і Троїцьке Попаснянського району 19 разів застосовувалися 122-мм самохідні артилерійські установки, 120-мм і 82-мм міномети, гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.