Архів новин

13 марта 2017

Луганщину відвідали представники Данської ради у справах біженців та Данської ради з розмінування

13 березня 2017 року перший заступник голови обласної держадміністрації Роман Власенко зустрівся з представниками Данської ради у справах біженців та Данської ради з розмінування (DRC/DDG).

У зустрічі також узяв участь директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Денис Денищенко.

До складу делегації DRC/DDG увійшли голова офісу Данської ради у справах біженців та Данської ради з розмінування Джесіка Карлсон й асистент Катерина Федотова.

Заборгованість із виплати пенсій в області відсутня

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 13 березня 2017 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 360 010,13 тис. грн.  

З них профінансовано:

- вузол поштового зв’язку – з 4 по 13 березня;

- установи банків – з 4 по 12 березня.

Фінансування відбувається згідно з графіком виплат. Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

 

У зоні проведення АТО посилюються заходи безпеки

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко повідомив, що у зв’язку з ускладненням оперативної ситуації, та з метою запобігання вчиненню терористичних актів, захисту життя та здоров’я громадян перший заступник Голови Служби – керівник Антитерористичного центру при Службі безпеки України вимагає наступне.

Ввести з 11 березня 2017 року і до окремого розпорядження додаткові тимчасові режимні обмеження, а саме:

В Іраку запроваджений новий порядок ввезення м’ясної продукції

Відповідно до вимог Міжнародної організації охорони здоров’я тварин (Міжнародне епізоотичне бюро), з метою захисту споживачів та мінімізації ризиків поширення вірусних захворювань на території Іраку з 31 січня
2017 року запроваджений новий порядок ввезення на територію країни м’яса свійської птиці та червоного м’яса.

Три дні близько 130 спортсменів змагалися за звання кращих на обласній першості зі спортивного орієнтування

Минулого тижня у місті Сєвєродонецьк завершився відкритий чемпіонат Луганської області на середніх, довгих та коротких дистанціях зі спортивного орієнтування.

Усього у змаганнях взяли участь близько 130 спортсменів з Донецької та Луганської областей, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Першість області проходила як серед молодих спортсменів, так і серед дорослих.

Минулого тижня на Луганщині рятувальники виявили та вилучили 146 вибухонебезпечних предметів

З 6 по 12 березня піротехніками було обстежено 4,87 га місцевості у Старобілському, Станично-Луганському, Попаснянському та у Новоайдарському районах, де виявлено та вилучено  146 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме : 33 артилерійських снарядів, 2 реактивні ракети, 19 мінометних мін, 4 ручні гранати, 1 одиницю інженерних боєприпасів, 27 підривників, 7 набоїв та 53 одиниці інших вибухонебезпечних предметів..

До розмінування залучався 31 піротехнік та 11 одиниць техніки, повідомляє Головне управління ДСНС України у Луганській області.

 

Проведення комплексу весняно-польових робіт

9 березня 2017 відбулась відео конференція з використанням програми «Skype for business» з питань підготовки та проведення комплексу весняно-польових робіт, сертифікації насіння у 2017 році.

Відео конференція проводилась під головуванням першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка. У обговоренні прийняла участь т.в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку, начальник та профільні спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

У будівлі облдержадміністрації проведено тренування з антитерористичної безпеки

У будівлі Луганської облдержадміністрації відбулись спільні навчання з антитерористичної безпеки та відпрацювання дій державних органів влади у надзвичайних ситуаціях.

 

У заходах взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, співробітники правоохоронних органів, Головного управління ДСНС України у Луганській області, Національної гвардії України, військовослужбовці та медичні працівники.

 

Мета заходу – забезпечення злагодження роботи співробітників вищезазначених структур та оперативного реагування на надзвичайні ситуації.

 

Запрошуємо взяти участь у семінарі «Тепло з альтернативних джерел енергії – крок до економічного розвитку регіонів України»

Захід відбудеться 24 березня у місті Дніпро.

Його організаторами виступили Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України спільно з Дніпропетровською облдержадміністрації та за підтримки проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Мета семінару – поширення досвіду виробництва тепла з альтернативних джерел енергії та стимулювання до впровадження подібних проектів в регіоні України.

На Луганщині не перевищено епідпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 72,31 %)

За десятий тиждень 2017 року епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 72,31 %).

При епідемічному пороговому рівні 97,1 захворюваність склала 26,9 на 10 тисяч населення.   

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 1912 осіб, з них 1211 (63,3 %) дітей віком до14 років.

Госпіталізовано 115 хворих, у тому числі 83 дитини віком до 14 років.

З початку епідемічного сезону в області щеплено проти грипу 2516 осіб.

Воїнів батальйону «Айдар» привітали з Днем українського добровольця

Напередодні Дня українського добровольця заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з ветеранами батальйону «Айдар» та військовослужбовцями Збройних Сил України.

 

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу суспільства, постановою Верховної Ради України з 14 березня поточного року започаткований День українського добровольця.

 

Сертифіковані консультанти з експорту до ЄС

Пропонуємо скористатись інформацією щодо сертифікованих консультантів з експорту до ЄС, розміщену на сайті ТПП Украіни за посиланням: http://www.ucci.org.ua/dnload/service/AdvisersEUexport.pdf.

Фахівці торгово-промислових палат та інших організацій із підтримки бізнесу, сертифіковані консалтинговою компанією CTA Economic & Export Analysts Ltd (Сполучене Королівство) та ТПП України як консультанти з експорту до ЄС:

Радіо «Пульс» розпочало мовлення у Троїцькому районі

На частоті 102.1 FM у Троїцьку почало мовлення радіо «Пульс» Філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Луганська регіональна дирекція».

 

Нагадаємо, що вже з лютого жителі міста Сватове мають змогу почути його на частоті 103,5, смт Біловодськ – 102,1, смт Марківка – 102,9 та села Зоринівка Міловського району – 100,1.

 

Крім того, Луганська філія Концерну РРТ транслює мовлення радіо «Пульс» у Лисичанську, Станиці Луганській, Білолуцьку та Широкому.

 

Новини АТО: бойовики продовжують застосовувати заборонені міномети

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні війська сім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, по укріпленнях українських військовослужбовців поблизу села Кримське Новоайдарського району двічі відкривався вогонь зі 120-мм мінометів.

 

У напрямку сіл Новоолександрівка і Новозванівка Попаснянського району бойовики використовували великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

 

По позиціях сил АТО поблизу смт Станиця Луганська і села Валуйське противник тричі обстрілював зі стрілецької зброї.