Архів новин

21 марта 2017

Розглянуті актуальні питання реалізації регіональних цільових програм

Сьогодні, 21 березня, перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів засідання робочої групи з питань розгляду ефективності реалізації регіональних цільових програм та доцільності їх фінансування за рахунок коштів обласного бюджету.

На засіданні були присутні керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств та відомств.

Під час заходу учасниками розглянуті результати виконання регіональних цільових програм за 2016 рік, доцільність розробки нових програм, а також деякі питання реалізації діючих.

На Луганщині реалізується регіональна природоохоронна програма

Сьогодні, 21 березня, перший заступник голови Роман Власенко провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

 

У заході взяли участь заступники голови облдержадміністрації Володимир Гуц, Вадим Данієлян та Ольга Лішик.

 

На нараді директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Олег Тіхонов розповів про стан та розвиток природно-заповідного фонду області.

 

Відбувся конкурс на зайняття вакантної посади

Сьогодні в Департаменті охорони здоров’я обласної державної адміністрації відбувся конкурс на заміщення вакантної посади головного спеціаліста з акушерства і гінекології відділу з організації надання медичної допомоги дітям та матерям управління з організації надання медичної допомоги населенню. У період з 16 лютого до 13 березня поточного року на зайняття цієї посади до конкурсної комісії було подано 1 заяву.

Регіональні цільові програми: курс на розвиток!

Сьогодні, 21 березня, перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів засідання робочої групи з питань розгляду ефективності реалізації регіональних цільових програм та доцільності їх фінансування за рахунок коштів обласного бюджету.

 

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

 

В облдержадміністрації обговорили питання правової освіти

21 березня в облдержадміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик відбулося засідання Луганської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

У заході взяли участь начальник Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяна Філатова, заступник директора Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Ткачова, начальник відділу Департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Король.

Майбутнє територій – в об’єднанні громад

Про реалізацію державної політики щодо децентралізації у Луганській області розповів 21 березня на брифінгу для ЗМІ заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Сьогодні можна з впевненістю сказати про наявні переваги для вирішення соціально-економічних питань місцевих жителів після створення об’єднаних територіальних громад.

Наші спортсмени – на п’єдесталі відкритого чемпіонату Донецької області з кікбоксингу WPKA

У місті Краматорськ відбувся офіційний відкритий чемпіонат Донецької області з національного виду спорту «Кікбоксинг WPKA».

У заході взяли участь понад 70 юніорів, юнаків та дівчат 2000-2011 років народження, а також дорослі, які випробували свої сили в шести змагальних розділах, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації. 

До складу нашої команди увійшли дев’ять спортсменів з міст Сєвєродонецьк і Лисичанськ. Це – учні Школи гун-фу «Дракон і Тигр» Міського клубу східних бойових та оздоровчих систем.

Інформація про передачу повноважень державного архітектурно-будівельного контролю органам місцевого самоврядування

З 1 вересня 2015 року відповідно до вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства», органам місцевого самоврядування передаються повноваження Державної архітектурно-будівельної інспекції. Зокрема, на місця передають реєстрацію декларацій, контроль за будівництвом, вплив на містобудівну ситуацію та накладення штрафів.

 

Пам’ятка суб’єктам декларування

Відповідно до Рішення Національного агентства з питань запобігання корупції від 10 червня 2016 року № 2 «Про початок роботи системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування». З 1 січня 2017 року розпочався другий етап подачі суб’єктами декларування декларацій осіб, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, який триватиме до 1 квітня поточного року.

 

Згідно з попередніми підрахунками експертів кількість суб’єктів декларування збільшиться до 1 млн осіб.

 

Завдяки ЮНІСЕФ станично-луганські школи поповнилися новими комп’ютерами

Двадцять комп’ютерів отримали школи Станично-Луганського району від Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Матеріально-технічна база поповнилася сучасним обладнанням для забезпечення належного рівня навчання у Валуйській загальноосвітній школі № 1 та Кіндрашівській загальноосвітній школі.

Це два нових комп’ютерних класи по десять комп’ютерів у кожному.  

Слід зазначити, що майже три роки у Валуйській школі не мали змоги навчати учнів комп’ютерній грамотності. У Кіндрашівській школі діти отримували знання на застарілому технічному обладнанні.

21 БЕРЕЗНЯ - ДЕНЬ КОЛЬОРОВИХ ШКАРПЕТОК І «СОНЯЧНИХ ЛЮДЕЙ»

Чому ми маємо про це знати?

Поруч з нами живе багато таких людей, їх можна зустріти на вулиці, в супермаркеті, маршрутці, бібліотеці, в будь-якому місці. Особливі діти все частіше ходять до звичайних дитсадків та шкіл.

В Україні кожного року народжується більше 420 дітей з трисомією по 21 хромосомі, синдромом Дауна. На сьогоднішній день в Луганській області проживає 39 таких діток. Вони – частина нашого суспільства. До них, як до будь-якої людини, треба ставитись доброзичливо, ввічливо та з повагою – і тоді ви отримаєте в нагороду відверту, сонячну посмішку!

Увага! Інформація щодо отримання пенсійних посвідчень

До управління Пенсійного фонду України у м. Сєвєродонецьку надійшли нові пенсійні посвідчення, замовлені у січні та лютому 2017 року.
 
Громадяни, які замовляли пенсійні посвідчення повинні ознайомитись з їх переліком та терміново отримати свій документ.

 

На обліку в управлінні знаходяться пенсійні посвідчення, які були замовлені протягом 2015 – 2017 років.

 

8 МІЖНАРОДНА ІНВЕСТИЦІЙНА КОНФЕРЕНЦІЯ "САРАЄВО БІЗНЕС-ФОРУМ 2017"

За інформацією Івано-Франківської торгово-промислової палати 22-23 травня 2017 року у м. Сараєво, Боснія і Герцеговина заплановано проведення Восьмої міжнародної інвестиційної конференції " Сараєво Бізнес-форум 2017" під патронатом Президента БіГ. Це щорічний захід, що проводиться з 2010 року і позиціонується, як один з найважливіших інвестиційних форумів в ПІвденно-Східній Європі.

Пропозиція щодо поставок м’яса (яловичина, баранина) та курячих яєць в Катар

Катарською компанією Al Tahaluf Food Stuff & Trading Co (P.O. Box 19613, Doha, Qatar, Tel: +974 44152794, Fax: +974 44476181) висловлено інтерес до встановлення контактів з представниками українських компаній - виробників м’яса (яловичина, баранина) та курячих яєць для проведення переговорів щодо можливого постачання їхньої продукції на ринок Катару.

Питання підвищення комфорту пасажирів та обгрунтованності вартості проїзду - у полі зору обласної влади

Облдержадміністрацією вживаються всі можливі заходи щодо попередження та недопущення необґрунтовано завищених тарифів на проїзд.

 

На постійній основі реалізується моніторинг, систематизація та контроль встановлення правильності тарифів, відбуваються наради з суб'єктами господарювання.

 

Заборгованість із виплати пенсій в області відсутня

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 20 березня 2017 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 606 636,87 тис. грн.  

З них профінансовано:

- вузол поштового зв’язку – з 4 по 20 березня;

- установи банків – з 4 по 19 березня.

Фінансування відбувається згідно з графіком виплат. Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Новини АТО: на Луганщині поранено військовослужбовця

Внаслідок ворожого обстрілу 20 березня ввечері поблизу села Новозванівка Попаснянського району зазнав поранень наш військовослужбовець.

 

Крім того, протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 14 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, по позиціях сил АТО поблизу сіл Троїцьке, Новозванівка і Новоолександрівка Попаснянського району 10 разів відкривався вогонь зі 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів й стрілецької зброї.