Прес-центр21 березня 2017, 16:03

Регіональні цільові програми: курс на розвиток!

Сьогодні, 21 березня, перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів засідання робочої групи з питань розгляду ефективності реалізації регіональних цільових програм та доцільності їх фінансування за рахунок коштів обласного бюджету.

 

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

 

Під час заходу учасниками розглянуті результати виконання регіональних цільових програм за 2016 рік, доцільність розробки нових програм, а також деякі питання реалізації діючих.

 

Так, у 2016 році на виконання завдань та заходів регіональних програм спрямовано 414,2 млн грн, що майже вдвічі перевищує обсяги фінансування програм у 2015 році (215,1 млн грн).

 

За словами заступника директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Ольги Севостьянової результати моніторингу реалізації регіональних програм свідчать про тенденцію до зміцнення ресурсного забезпечення програм.

 

«Цільові програми мають стати дієвим та ефективним інструментом розвитку регіону», – наголосив під час доповіді Роман Власенко.

 

Начальник управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації Вадим Лазніков виступив з доповіддю про доцільність розробки проекту Регіональної цільової програми з підтримки місцевого самоврядування та створення спроможних територіальних громад у Луганській області на 2017-2019 роки.

 

Також наголошено на необхідності розробки проекту Регіональної цільової програми з підтримки місцевого самоврядування та створення спроможних територіальних громад у Луганській області на 2017-2019 роки.

 

Програма передбачатиме обмін найкращими практиками у сфері створення та розвитку об’єднаних територіальних громад з іншими регіонами України і країнами світу та навчання посадових осіб органів місцевого самоврядування.

 

Для підтримки фінансової спроможності територіальних громад в рамках Програми планується запровадження щорічного конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування «Місцеві ініціативи» на умовах співфінансування за рахунок коштів обласного бюджету та місцевих громад.

 

Крім того, на нараді розглянуто питання соціального захисту населення області, а саме розглянуто доцільність розробки проектів регіональних цільових програм:

оздоровлення та відпочинку дітей на 2017-2019 роки
«Луганське літо»;
житлового кредитування учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2017-2019 роки.