Архів новин

31 марта 2017

До середини літа маємо створити справжній центр культурного життя Луганщини! – Юрій Гарбуз

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз перевірив хід виконання ремонтних робіт будівлі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

У грудні 2014 року, коли обласний театр було переміщено з окупованого російсько-терористичними військами Луганська до Сєвєродонецька, виникла потреба у приміщенні. Тоді для театру було запропонована будівля Сєвєродонецького міського драматичного театру, яка,  на жаль, знаходилась в аварійному стані.

Юрій Гарбуз: Я зроблю все можливе задля створення сучасної обласної онкологічної лікарні

31 березня  голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відвідав Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер, роботу якого відновлено на базі Кремінської районної лікарні.

Юрій Гарбуз подякував лікарям за професійну самовідданість, адже попри нестачу медичного обладнання, відсутність належних побутових та санітарних умов, необхідних для догляду за пацієнтами, вони працюють цілодобово.

Співробітники облдержадміністрації долучилася до акції «Майбутнє лісу в твоїх руках»

Сьогодні, 31 березня заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян і співробітники ОДА спільно з працівниками Луганського обласного лісового та мисливського господарства взяли участь у щорічній Всеукраїнській акції «Майбутнє лісу в твоїх руках».

 

Цього дня на території Борівського лісництва ДП Сєвєродонецьке лісомисливське господарство учасниками акції висаджено майже 5 тис. саджанців сосни на місці знищеного внаслідок лісових пожеж лісу.

 

«Фантомівці» затримали «водяного таксиста»

Співробітники фіскального наряду Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом»  спільно з бійцями Національної гвардії  під час патрулювання лінії зіткнення по р. Сіверський Донець затримали жителя окупованого смт Слов’яносербськ.

Встановлено, що цей громадянин без державної реєстрації та відповідних дозволів поза встановленими штабом АТО коридорів за грошову винагороду переправляв через річку на окуповану територію пасажирів та вантажі, повідомліє Головне управління ДФС у Луганській області.

У Мінрегіоні обговорили питання регулювання розміщення тимчасових споруд

30 березня під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лева Парцхаладзе була проведена узгоджувальна міжвідомча нарада з питань нормативного регулювання сфери розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності.

В облдержадміністрації визначили вектор розвитку освітньої галузі Луганщини

На колегії облдержадміністрації директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк запропонував затвердити Регіональну цільову соціальну програму «Освіта Луганщини» на 2017-2020 роки.

 

Доповідач наголосив, що Програма має комплексний характер та стосується всіх напрямів діяльності у сфері освіти, а саме: дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої, післядипломної педагогічної освіти, підтримка закладів освіти обласної комунальної власності та підтримку талановитої та обдарованої молоді.

 

Реформа держслужби можлива за наявності політичної волі, бажання та ефективної команди

Реформа державної служби можлива за наявності політичної волі, бажання та ефективної команди в органах влади. Про це заявила керівник служби управління персоналом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Ірина Гнутова на прес-конференції в Укрінформі.

Держмолодьжитло ініціює прозорий порядок надання держпідтримки учасникам АТО та ВПО для придбання житлом

Держмолодьжитло вже підготувало та спрямує до Уряду пропозиції щодо змін до Порядку надання державної підтримки для забезпечення громадян доступним житлом, які мають забезпечити відкритість та прозорість надання такої підтримки сім’ям учасників АТО та внутрішньо переміщеним особам. Про це в ефірі Громадського радіо заявив Перший заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.

У Кремінському районі відбувся спільний семінар-тренінг для голів громадських рад та представників органів влади

30 та 31 березня в рамках виконання заходів Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017-2020 роки в Кремінському районі відбувся тренінг-семінар «Громадська Рада: законодавчі основи створення та організація роботи».

Його організаторами виступили Луганська облдержадміністрація та проект «Відновлення врядування та примирення на територіях, постраждалих від кризи в Україні» ПРООН.

В облдержадміністрації обговорили основні напрями роботи у сфері національно-патріотичного виховання

Відбулося засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді при ОДА, яке провила заступник голови облдержадміністрації Ольги Лішик.

У засідання взяли участь члени координаційної ради: представники структурних підрозділів облдержадміністрації, міст та районів області, комунальних установ, молодіжних громадських організацій регіону та представники силових структур.

Президент дав доручення Збройним Силам про припинення вогню з 1 квітня в зоні АТО

Президент Петро Порошенко повідомив, що українська сторона запропонувала оголосити про припинення вогню перед Великоднем, хоча й без великого оптимізму оцінює дотримання домовленостей противником. 

«За моїм дорученням наша делегація в Мінську запропонувала оголосити перед Великоднем припинення вогню. На жаль, ми не маємо великого оптимізму, що та сторона буде дотримуватись досягнутих домовленостей, але життя і здоров’я кожного українського воїна є найбільшою цінністю», – сказав Глава держави під час спілкування зі ЗМІ в рамках робочого візиту на Мальту.

У Києві понад 30 луганчан з особливими фізичними потребами долучилися до тренінгових програм з працевлаштування

У столиці в Центрі професійного розвитку відбулися тренінгові програми з працевлаштування, в яких взяли участь молодь з інвалідністю та батьки дітей з інвалідністю з Луганської області.

На учасників з Луганщини очікували триденні комплексні тренінги з працевлаштування, в рамках яких вони пройшли тестування «Знаю себе», ознайомилися з системою «STAR», особливістю поняття «Компетенція», шляхами пошуку роботи, з діяльністю та специфікою агентств; учасники заходів отримали якісне резюме та розуміння, як себе презентувати, де шукати цікаву для себе роботу.

Звіт голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза за 2016 рік

Відповідно до частини третьої статті 45 Закону України від 10 грудня 2015 року № 889-VIII «Про державну службу» та на виконання Наказу Національного агентства України з питань державної служби від 20.12.2016 № 277 «Про затвердження Типового порядку проведення публічного звіту керівника органу виконавчої влади», з метою належного інформування громадськості про підсумки діяльності Луганської обласної державної адміністрації у 2016 році пропонуємо ознайомитись зі звітом голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника обла

Триває робота щодо легалізації найманої праці та детінізації заробітної плати

Під час засідання колегії облдержадміністрації її учасники обговорили питання про вжиття заходів щодо руйнування схем виплати заробітної плати «у конвертах» та створення нових робочих місць.

В області планується реформування системи поводження з твердими побутовими відходами

На засіданні колегії облдержадміністрації директор Департамену житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай розповів присутнім про необхідність ухвалення змін до Регіональної програми поводження з твердими побутовими відходами у Луганській області.
 

Новини АТО: на Луганщині зберігається напружена ситуація

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування вісім разів порушували «режим тиші» уздовж всієї лінії розмежування.

 

Зокрема, у напрямку міста Попасна, смт Новотошківське, сіл Новозванівка, Новоолександрівка і Троїцьке шість разів застосовували 120-мм і 82-мм міномети, автоматичні і протитанкові гранатомети.

 

По укріпленнях сил АТО поблизу села Кримське Новоайдарського району ворог відкривав вогонь з автоматичних гранатометів.