Прес-центр31 березня 2017, 17:03

До середини літа маємо створити справжній центр культурного життя Луганщини! – Юрій Гарбуз

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз перевірив хід виконання ремонтних робіт будівлі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

У грудні 2014 року, коли обласний театр було переміщено з окупованого російсько-терористичними військами Луганська до Сєвєродонецька, виникла потреба у приміщенні. Тоді для театру було запропонована будівля Сєвєродонецького міського драматичного театру, яка,  на жаль, знаходилась в аварійному стані.

З обласного бюджету на реконструкцію та капітальний ремонт приміщення театру виділено 57040,3 тис. грн.

«Масштаби реконструкції дійсно вражають, – під час огляду зауважив Юрій Гарбуз. – Робота «кипить», щодня тут працюють близько 70 будівельників. Тож до середини літа маємо створити справжній центр культурного життя Луганщини!»

Основна частина ремонту вже зроблена. Сьогодні ще тривають малярні роботи у фойє та у глядацькій залі, укладається паркет, на сцені встановлюється галерея.

Майже закінчені роботи у кабінетах адміністрації, техслужби, гримерках, танцкласі та у санвузлах.

Монтується автономне опалення, привезена і встановлена на фундамент електропідстанція з трансформатором, завершуються роботи з утеплення будівлі зовні.

Одночасно із будівельно-ремонтними на території проводяться ландшафтні роботи.