Архів новин

22 марта 2017

Луганський гімнаст – бронзовий призер етапу Кубка світу зі спортивної гімнастики

З 16 по 19 березня у столиці Азербайджану відбувся етап Кубка світу серії FIG зі спортивної гімнастики.

До складу національної збірної увійшли два наші спортсмени – Максим Іванов та Євген Юденков.

У ході змагань наш Євген Юденков піднявся на третю сходинку п’єдесталу у вправах на кільцях з результатом 14,233. Переможцем у цій вправі став грецький гімнаст Елефтеріос Петруніас, другим був спортсмен з Японії Казуюкі Такеда (14,766).

Вітаємо спортсмена та його тренера!

Завдяки заходам з нерозповсюдження вірусу АЧС – карантин у всіх чотирьох районах області знято

Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області повідомляє, що епізоотична ситуація щодо африканської чуми свиней (далі АЧС) в Україні значно погіршилася. Наразі виявлено 56 випадків АЧС.

Враховуючи динаміку розповсюдження захворювання впродовж 2012-2016 років та здатність вірусу АЧС за короткий проміжок часу поширюватися на значні території, у 2017 році можна очікувати значне збільшення випадків захворювання.

У січні 2017 року інфекційне захворювання свиней виявлено у Старобільському, Сватівському, Новоайдарському та Білокуракинському районах.

Навчання працівників Департаменту

В рамках проведення заходів з правового навчання та з метою вчасного подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави і місцевого самоврядування для працівників Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації проведено лекцію щодо Роз’яснень із застосування окремих положень Закону України „Про запобігання корупції” стосовно заходів фінансового контролю, затверджених рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 11.08.2016 № 3, із змінами.

Результати обласної першості з плавання серед юніорів

У місті Сєвєродонецьк на базі дитячо-юнацької спортивної школи № 1 відбувся чемпіонат Луганської області з плавання серед юніорів.

За звання чемпіонів боролись близько 100 спортсменів, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Згідно з регламентом у змаганнях брали участь дівчата 2002-2003 років народження і молодше та юнаки 2001-2002 років народження і молодше.

23 березня — громадське обговорення низки проектів НПА, необхідних для забезпечення реалізації Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності»

23 березня відбудеться громадське обговорення низки проектів нормативно-правових актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону №1817-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності».

Початок заходу: 16.00

Для ефективної роботи цього Закону Мінрегіон готує близько 30 підзаконних актів, які регулюють дану сферу діяльності.

Відбулось засідання колегії управління містобудування та архітектури облдержадміністрації

22 березня 2017 року в адміністративній будівлі облдержадміністрації  проведено засідання колегії  управління містобудування та архітектури облдержадміністрації.

В засіданні колегії прийняли участь заступник голови облдержадміністрації Гуц В.В., старший інспектор Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції у Луганській області Гергель О.В., члени колегії управління, архітектори міст та районів області.

23-24 березня у місті Сєвєродонецьк відбудеться захід «СХІД - Експо 2017»

У рамках його проведення заплановані наступні заходи: 

ПРОГРАМА | СХІД-ЕКСПО 2017

 Сєвєродонецьк, 23-24  березня

Льодовий Палац спорту (вул. Маяковського, 28)

Свої доходи вже задекларували понад 3,1 тис. жителів Луганщини

За січнь-лютий 2017 року 3102 жителів Луганської області подали декларації про доходи, отримані минулого року, з них 2995 «обов’язкових» та 107 – на отримання податкової знижки.

Зазначені громадяни задекларували 71,4 млн грн доходів, з яких до бюджету надійде більше 3,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 649 тис. грн військового збору. До повернення на розрахункові рахунки платників належить 136 тис. грн ПДФО.

Лікарні на лінії розмежування надають медичну допомогу переселенцям

З початку 2017 року заклади охорони здоров’я, які розташовані біля лінії розмежування, надали медичну допомогу 418 внутрішньо переміщеним особам.

Так, у Станично-Луганській центральній лікарні на стаціонарному лікуванні знаходились 29 осіб, а на амбулаторному – 41.

Щастинська міська лікарня прийняла 70 внутрішньо переміщених осіб, із них: 33 людини перебували на стаціонарному лікуванні та 37 – на амбулаторному.

Студенти Луганщини взяли участь у тематичному тренінгу «Не бійся бути рівним»

У Сєвєродонецьку до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію расової дискримінації відбувся тематичний тренінг під назвою «Не бійся бути рівним».

До участі у тренінгу були запрошені студенти-іноземці, які навчаються у Східноукраїнському національному університету імені Володимира Даля.

Захід відбувся в рамках реалізації «Регіональної програми розвитку української мови, культури та національної свідомості громадян України на території Луганської області на 2016-2018 роки».

Маленьких жителів Попаснянського району оглядатимуть висококваліфіковані лікарі «ОХМАТДИТу»

З 20 до 24 березня 2017 року у місті Попасна проводиться поглиблений медичний огляд діточок, які відвідують організовані дитячі колективи, за участю висококваліфікованих спеціалістів Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» МОЗ України.

У складі мобільної бригади Першого Добровольчого Мобільного Шпиталю імені Миколи Пирогова до нашої області приїхали два лікаря-педіатра, два лікаря-стоматолога,  дитячий лікар-хірург, дитячий лікар-ортопед-травматолог та  дитячий лікар-невролог.

Електропостачання у села Новоолександрівка, Степове та Тернове Біловодського району поновлено

21 березня ввечері невстановленими особами була пошкоджена високовольтна лінія електропередач 10 КВт №18 (ВЛ-10 КВТ №18) на ділянці між селами Євсуг та Новоолександрівка Біловодського району.

Внаслідок чого з 15:21 до 18:10 без електропостачання залишились 472 абонента сіл Новоолександрівка, Степове та Тернове Біловодського району.

У зв’язку з настанням темної пори доби огляд місця події було призупинено.

Сьогодні вранці електропостачання у населених пунктах поновлене. 

Європейська програма обміну для молодих підприємців «Erasmus for Young Entrepreneurs» запрошує до участі

Європейська програма обміну для молодих підприємців «Erasmus for Young Entrepreneurs» – програма, націлена на сприяння молодим підприємцям у набутті навичок, необхідних для успішної роботи в сфері малого та середнього бізнесу в Європі.

Програма передбачає обмін знаннями та бізнес-ідеями новачків з досвідченими підприємцями, з якими вони мають можливість контактувати і співпрацювати на протязі 1-6 місяців.

III НАЦІОНАЛЬНИЙ ФОРУМ З ПІДТРИМКИ ЕКСПОРТУ

ТПП України спільно з органами влади та громадськими організаціями ініціювала проведення III Національного форуму з підтримки експорту, який відбудеться 23-24 травня 2017 року в Конгресно-виставковому центрі ТПП України Grand Hall (м.Київ, вул.В.Житомирська, 33).

Найбільш поширені питання, що виникають у суб’єктів декларування під час подання декларацій

На цей час завершується другий етап подачі суб’єктами декларування декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Пропонуємо ознайомитись з інформацією Національного агентства з питань запобігання корупції щодо відповідей на найбільш поширені питання, які виникають під час подання декларацій за наступним посиланням: https://nazk.gov.ua/naychastishi-zapytannya. На зазначеному сайті постійно оновлюються інформаційно-довідкові матеріали з питань декларування.

Новини АТО: об’єднані російсько-терористичні війська використовують заборонену зброю

Протягом минулої доби 18 разів порушувався «режим тиші» вздовж усієї лінії розмежування.

Зокрема, по позиціях сил АТО поблизу міста Золоте, сіл Новозванівка й Лоскутівка Попаснянського району п’ять разів відкривався вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів усіх типів та 120-мм мінометів.

У напрямку сіл Кримське та Лопаскине Новоайдарського району ворог шість разів застосовував великокаліберні кулемети, протитанкові гранатомети та 120-мм і 82-мм міномети.

ЄВРОПЕЙСЬКА МЕРЕЖА ПІДПРИЄМСТВ (EEN)

Європейська мережа підприємств (European Enterprise network, EEN) - найбільша в Європі мережа підтримки підприємництва - створена Європейською комісією у 2008 році та працює в рамках Програми ЄС «Конкурентоспроможність підприємств малого та середнього бізнесу (COSME)».

Пропонуємо використати потенціал Європейської мережі підприємств з метою розширення інвестиційних та торговельних можливостей українських підприємств.

Пріоритети EEN:

Українсько-угорський аграрний бізнес-форум

21 квітня 2017 року відбудеться українсько-угорський аграрний бізнес-форум у м. Кішварда (Угорщина), який охопить такі галузі економіки як сільське господарство, харчова промисловість та виноробство.

84-Й МІЖНАРОДНИЙ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИЙ ЯРМАРОК

З нагоди річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною і Республікою Сербія у  травні 2017  ( м. Нові Сад)  пройдуть «Дні України у Сербії». За інформацією Посольства України в Республіці Сербія планується поєднати  даний  захід з візитом відповідальних осіб високого рівня  нащої  держави до  Республіки Сербія.