Архів новин

01 марта 2017

У Сєвєродонецьку створять Алею пам’яті героїв АТО

З почуттям щирої вдячності героям АТО,  що звільнили місто від бойовиків у 2014 році, та,  ризикуючи життям, охороняють його спокій сьогодні, мешканці Сєвєродонецька планують створити алею на честь наших захисників.

Ініціативна група по створенню Алеї пам’яті героїв АТО (на території Еко-скверу в м. Сєвєродонецьк, пр-кт Космонавтів, 25) звертається до всіх небайдужих з проханням долучитися до проекту та надати фінансову підтримку у закупівлі дерев, глини та чернозему для майбутньої алеї.
Додаємо світлину майбутньої Алеї.

Кошти перераховувати на:

У 2016 році мешканцям Луганщини виплачено більше трьох мільярдів гривень соціальної допомоги

Підсумки роботи Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації у 2016 році, перспективи та завдання на 2017 рік були розглянуті 28 лютого на апаратній нараді під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Романа Власенка.

 

Донецька ТПП готує візит українських компаній в Албанію

Наприкінці квітня 2017 року Донецька торгово-промислова палата готує візит українських компаній в Албанію і пропонує підприємствам ознайомитись з економічним потенціалом цієї країни.

Учасники заходу матимуть змогу вивчити комерційні та інвестиційні потреби албанських підприємств, довести інформацію про свої торговельні можливості до іноземних партнерів, налагодити ділові стосунки.

Дати візиту: 27-30 квітня 2017 року.

Підсумки реалізації регіональних цільових програм у 2016 році

У 2016 році в Луганській області реалізовувалось 39 регіональних цільових програм (далі – Програми) за 11 напрямами:

 

Восьма міжнародна інвестиційна конференція «Сараєво Бізнес-форум 2017

У період 22-23 травня 2017 року у м. Сараєво, Боснія і Герцеговина (БІГ) заплановано проведення Восьмої міжнародної інвестиційної конференції «Сараєво Бізнес-форум 2017» під патронатом Президента БіГ. Це щорічний захід, що проводиться з 2010 року і позиціонується, як один з найважливіших інвестиційних форумів в Південно-Східній Європі.

Соціально-правовий захист дітей

Одним із пріоритетних напрямків роботи обласної державної адміністрації є соціальний захист дітей, перш за все - дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, створення сприятливих умов для їх повноцінного розвитку.

Рятівники Луганської області вилучили 5 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС було перевірено 0,42 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському та Старобільському районах.

Всього виявлено та вилучено 5 вибухонебезпечних, а саме: два артилерійських снаряди, мінометну міну, ручну гранату та 1 одиницю інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 21 піротехнік та 8 одиниць техніки.

 

Пам'ятайте!

Навчальні посібники щодо ведення бізнесу з ЄС

З метою започаткування та розвитку зовнішньоекономічної діяльності суб’єктами господарювання області на ринках країн ЄС пропонуємо ознайомитись з низкою навчальних посібників, розміщеними на сайті Дніпропетровської ТПП за підсумками семінарів «Ведення бізнесу з ЄС: керівництво для початківців»:

V Міжнародна виставка «AGRIQ-2017» (м. Доха, Катар)

Харківська торгово-промислова палата за підтримки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Міністерства закордонних справ України оголошує набір українських компаній для пільгової участі 22-25 березня
2017 року в сільськогосподарській виставці «AGRIQ-2017» (м. Доха, Катар).

На виставці буде надано 300 кв.м. площі на безкоштовній основі.

Фармацевтичні підприємства області підтвердили якість своєї продукції

Державна служба з лікарськіх засобів та контролю за наркотиками у Луганській області, Управління Служби безпеки Україні в Луганській області та Управління протидії наркозлочінності Головного управління Національної поліції в Луганській області року уклали Меморандум про співпрацю щодо забезпечення дотримання ліцензійних умов при торгівлі, виробництві, імпорті ліків та контролю за легальним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

 

Ворог вкотре намагається зруйнувати об’єкти життєво важливої інфраструктури

Ворог вкотре намагається зруйнувати об’єкти життєво важливої інфраструктури

 

У ніч з 28 лютого на 1 березня з боку бойовики здійснили масований обстріл міста Золоте.

 

У результаті обстрілу були пошкоджені магістральна лінія електропостачання «Лисичанськ – Михайлівка», яка знаходиться на відстані 300 метрів від лінії зіткнення; будівлі насосної станції НОД-1, слюсарні майстерні та водогони.

 

Аграріїв Луганщини навчали сучасним технологіям землеробства

«Перспективи підвищення родючості ґрунтів – основи отримання високих урожаїв» - за цією темою 28 лютого у Сєвєродонецьку відбувся обласний семінар-навчання за участі заступника голови облдержадміністрації Володимира Гуца.

Проведено засідання архітектурно-містобудівної ради при управлянні містобудування та архітектури облдержадміністрації

24 лютого 2017 року в адміністративній будівлі облдержадміністрації  проведено засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації, на якому  розглянуто проекти містобудівної документації «План зонування території (зонінгу)» дев’яти сіл Марківського району. В засіданні прийняли участь члени архітектурно-містобудівної ради, сільські голови та представники Бондарівської, Ліснополянської та Сичанської сільських рад, автори проектів ТОВ «Землевпорядна фірма «ЛАН» та архітектори міст та районів області. 

У м. Сєвєродонецьку відбувся тренінг для працівників центрів надання адміністративних послуг області

В Луганській області реалізується проект «Українська ініціатива з підвищення впевненості» (UCBI), який виконується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Експертною групою  проводиться робота над процесом вдосконалення роботи центрів надання адміністративних послуг для надання вчасних та якісних послуг громадянам та суб’єктам господарської діяльності у містах: Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Старобільськ та Кремінна.

Володимир Гройсман: Від енергетичної блокади страждатимуть у першу чергу пересічні українці

Унаслідок необдуманих, заполітизованих дій щодо організації енергетичної блокади постраждають пересічні українці. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час наради щодо проблемних питань діяльності підприємств металургійної промисловості та енергетики у зв'язку із блокуванням вантажних перевезень з тимчасово окупованих територій України.

Пенсії у Луганській області виплачують вчасно

Станом на 27 лютого п.р. Головним управлінням Пенсійного Фонду України в Луганській області профінансовано  794181,17  тис. грн.  на виплату пенсій в області, що в повному обсязі задовольняє потреби отримувачів.

Фінансування відбувалось згідно з графіком виплат, заборгованість по виплаті пенсій відсутня, - поінформувала журналістів начальник Головного управління ПФУ у Луганській області  О.В.Шарунова.

Новини АТО: на Луганщині поранено військовослужбовця

Внаслідок п’яти масованих ворожих обстрілів по позиціях українських військовослужбовців поблизу села Троїцьке Попаснянського району, поранено нашого воїна, якого доправлено до лікарні. Бойовики били з 152-мм самохідних артилерійських установок, 82-мм мінометів, автоматичних та протитанкових гранатометів.

 

Крім того, протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 23 рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.