Архів новин

03 марта 2017

В облдержадміністрації розглянули новий алгоритм переміщення товарів через лінію розмежування

Директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА Сергій Шелест прийняв участь в нараді, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко щодо нового порядку переміщення товарів через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей. У заході також взяв участь начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату ОДА Дмитро Плугін.

У облдержадміністрації розглянули новий алгоритм переміщення товарів через лінію зіткнення

Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів нараду щодо нового порядку переміщення товарів через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей. У заході взяли участь директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА Сергій Шелест та начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату ОДА Дмитро Плугін.

Вадим Данієлян розповів про перспективи будівництва житла для переселенців

«У рамках Регіональної цільової програми щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки, розроблений план з будівництва і реконструкції житла для переселенців. Зокрема, один такий будинок у м. Рубіжному вже побудовано та передано під гуртожиток для працівників та студентів Луганського державного медичного університету. У 2017 році буде завершене будівництво довгобуду на 107 квартир у мікрорайоні №7  та реконструйовано дві будівлі  по вул. Чехова у цьому ж місті, а також гуртожиток на 68 кімнат по вул.

Попаснянський райводоканал знову опинився під вогнем ворога

Минулої ночі з непідконтрольної українській владі території здійснено низку масованих обстрілів, у результаті яких пошкоджено скло та стіни будівлі прохідної та машинного залу насосної станції ЗФС-3 Попаснянського райводоканалу.

 

Оскільки станція забезпечує питною водою міста Гірське, Золоте, Попасна, а також близько 700 тис. абонентів з непідконтрольної українській владі території, у разі пошкодження насосного обладнання та трубопроводів, без водопостачання залишаться наші співгромадяни.

У Сєвєродонецьку обговорили питання профорієнтації молоді

3 березня за ініціативи Луганської обласної служби зайнятості на базі Сєвєродонецького міського центру зайнятості відбулося засідання «круглого столу» на тему «Сучасні тенденції профорієнтаційної роботи з молоддю: джерела та горизонти співробітництва» за участю директора Департаменту освіти облдержадміністрації Юрія Стецюка, представників, Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму, керівництва шкіл ОДА, ВНЗ, ПТНЗ, роботодавців, спеціалістів з питань зайнятості та розвитку підприємництва міжнародних донорських організацій тощо.

 

Третю добу поспіль Попаснянський райводоканал потерпає від вогню противника

Минулої ночі з непідконтрольної українській владі території здійснено низку масованих обстрілів, у результаті яких пошкоджено скло та стіни будівлі прохідної та машинного залу насосної станції ЗФС-3 Попаснянського райводоканалу.
Оскільки станція забезпечує питною водою міста Гірське, Золоте, Попасна, а також близько 1,2 млн осіб з непідконтрольної українській владі території, у разі пошкодження насосного обладнання та трубопроводів, без водопостачання залишаться наші співгромадяни.

Роман Власенко: 2016 рік став проривним в усіх аспектах життя

2 березня відбулося публічне представлення звіту про виконання обласного бюджету за 2016 рік та Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017-2020 роки

 

В.о. директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяна Анікієва проінформувала про виконання обласного бюджету за 2016 рік.

 

Спільними зусиллями обласної влади та міжнародних організацій надається допомога внутрішньо переміщеним особам

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик зустрілась з представниками компанії «Універсалія» (УВКБ ООН), до складу делегації якої увійшли представник Моніторингової роботи місії Агентства ООН у справах біженців Ян Коніор, представник Моніторингової роботи місії Агентства ООН у справах біженців Катя Столяренко та співробітник з правових питань польового офісу Агентства ООН у справах біженців у Луганській області Аніта Рудик.

 

Корейські компанії зацікавлені в імпорті сільськогосподарської продукції

Корейські компанії - Hainong Co. Ltd, Organia, Joongang Logistics Co.ltd та CB Moons Enterprise, зацікавлені у встановленні ділових зв’язків з українськими постачальниками кукурудзи, квасолі, гороху, цибулі та гранульованого жому цукрового буряка.

Більш детальна інформація за посиланням: https://mfa.gov.ua/mediafiles/sites/rei/files/korea-offers.png.

У облдержадміністрації шукають шляхи вирішення проблеми поводження з твердими побутовими відходами

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, його заступник Володимир Гуц провів засідання робочої групи з розгляду питань щодо поводження з побутовими відходами на території Луганської області. Також у заході взяли участь представників членів робочої групи, керівництво райдержадміністрацій та міських рад, спеціалістів ТОВ «Український науково-дослідний інститут з розробки та впровадження комунальних програм та проектів» (м. Харків).

 

Новини АТО: на попаснянському напрямку поранено місцевого жителя та двох військовослужбовців

Унаслідок ворожих артилерійських обстрілів зазнав поранення житель міста Золоте, доправлений до лікарні Лисичанська. Також два військовослужбовця отримали поранення та були шпиталізовані до Попаснянської районної лікарні. Окрім того, у будинку мешканки міста Попасна у результаті влучання пошкоджено шибки вікон.

 

Протягом минулої доби та після півночі російсько-окупаційні війська 26 разів порушували «режим тиші».

 

Зокрема, у напрямку міста Лисичанська ворог застосовував 152-мм самохідні артилерійські установки.