Прес-центр3 березня 2017, 17:03

Вадим Данієлян розповів про перспективи будівництва житла для переселенців

«У рамках Регіональної цільової програми щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки, розроблений план з будівництва і реконструкції житла для переселенців. Зокрема, один такий будинок у м. Рубіжному вже побудовано та передано під гуртожиток для працівників та студентів Луганського державного медичного університету. У 2017 році буде завершене будівництво довгобуду на 107 квартир у мікрорайоні №7  та реконструйовано дві будівлі  по вул. Чехова у цьому ж місті, а також гуртожиток на 68 кімнат по вул. Маяковського у м.Сєвєродонецьку», -  про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян під час презентації проекту «Життя триває: інтеграція внутрішньо переміщених осіб в сільські громади» у м. Кремінна.

Зазначений проект фінансується Європейським Союзом та об’єднує зусилля 20 громадських організацій з Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Київської, Харківської, Запорізької, Полтавської та Сумської областей щодо правової, соціальної та інформаційної допомоги родинам переселенців з дітьми.

У минулому році 906 учасників проекту надано 1800 різних послуг, найбільш затребуваними з яких були консультування з соціальних питань, надання одягу, продуктів для потребуючих, юридичне консультування, супровід при взаємодії з держслужбами, відновлення документів, термінове надання медикаментів, сприяння в одержанні медичних послуг.

Організатори заходу повідомили, що до реалізації проекту залучаються партнерські організації громадянського суспільства та представники сільських громад, зокрема, фермерів і людей, що мають успішний досвід життя і роботи у сільськогосподарській галузі. Вони допоможуть сім’ям переселенцям  легше інтегруватися, знайти новий досвід і знання, пов’язані з життям і адаптацією у селі.