Архів новин

14 марта 2017

Семінар "Ресурси, повноваження, відповідальність для місцевих громад шляхом децентралізації влади" пройшов в потенційній Кремінській об'єднаній територіальній громаді

Потенційна Кремінська об'єднана територіальна громада в особі представників трьох груп взаємодопомоги м.Кремінна, с.Новокраснянка та с.Червонопопівка взяла участь у семінарі "Ресурси, повноваження, відповідальність для місцевих громад шляхом децентралізації влади".

В облдержадміністрації вирішено активізувати роз’яснювальну роботу щодо створення ОСББ

 

 

Про реалізацію Закону України «Про особливості права власності у багатоквартирному будинку» на території Луганської області йшлося на апаратній нараді з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, її апарату, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

 

Про це розповів  директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

 

На Луганщину завітали представники проекту «Українська ініціатива з підвищення впевненості»

Сьогодні, 14 березня, відбулася зустріч першого заступника голови Луганської облдержадміністрації Романа Власенка з представниками проекту «Українська ініціатива з підвищення впевненості» (UCBI).

Мета візиту – презентація проекту та обговорення питань щодо подальшого співробітництва.

У зустрічі також узяв участь директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності ОДА Денис Денищенко.

Кенія зацікавлена в закупівлі кукурудзи в Україні

За iнформацiєю Посольства України в Республiцi Кенiя, на виконання домовленостей, досягнутих за результатами вiзиту торгової мiсiї до Республiки Кенiя 3-6 грудня 2016 року на чолi iз заступником Мiнiстра економiчного розвитку i торгiвлi України-Торговим представником України
Микольською Н. Я., уряд Кенії ухвалив рiшення про здiйснення закупiвлi

На Луганщину завітали представники проекту «Українська ініціатива з підвищення впевненості»

Сьогодні, 14 березня, відбулася зустріч першого заступника голови Луганської облдержадміністрації Романа Власенка з представниками проекту «Українська ініціатива з підвищення впевненості» (UCBI).

Мета візиту – презентація проекту та обговорення питань щодо подальшого співробітництва.

У зустрічі також узяв участь директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності ОДА Денис Денищенко.

Виїзне засідання Еміратсько-Української Ділової Ради

За інформацією Чернігівської РТПП, 9 квітня 2017 року буде проведено виїзне засідання Еміратсько-Української Ділової Ради на базі ВЕЗ Джебель Алі Фрі Зон (Jafza), Дубай, ОАЕ.

Метою проведення заходу є ініціація практичних контактів з міжнародними іноземними компаніями, які успішно працюють у найбільшій у світі ВЕЗ Jafza і ведуть постійну операційну діяльність як на території ОАЕ, так і в інших країнах Перської затоки і всього світу в цілому.

Анонс: передання конкурсних світлин Національному заповіднику

15 березня о 17:00 у Будинку митрополита на території Софійського монастиря відбудеться захід, присвячений Судацькій фортеці, яка з 1958 року входить до складу Національного заповідника «Софія Київська» і у березні святкує 1805-ту річницю від дня заснування.

Про особливості проведення ЗНО у 2017 році йшлося на брифінгу в облдержадміністрації

Про це розповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він нагадав, що реєстрація осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме до 17 березня 2017 року включно.

Також Юрій Стецюк додав, що вносити зміни до реєстраційних даних учасники зовнішнього незалежного оцінювання зможуть до 31 березня цього року.

Жодної торгівельної діяльності з захопленими підприємствами на окупованих територіях - Президент

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з Міністром закордонних та європейських справ Люксембургу Жаном Ассельборном подякував за підтримку і солідарність світових лідерів, в тому числі Люксембургу, Європейського Союзу, США, Канади, в питанні протидії російської агресії та щодо засудження торгівельної блокади.

В області стартують весняно-польові роботи

Сьогодні, 14 березня, відбулась апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, її апарату, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко.

 

Під час заходу розглянуто питання підготовки та проведення комплексу весняно-польових робіт у 2017 році. Про це розповіла заступник директора, в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна.

 

Підбито підсумки роботи Луганської обласної служби зайнятості у 2016 році

У Луганській області, згідно з останніми оприлюдненими даними вибіркових обстежень населення з питань економічної активності за методологією МОП, які проводяться державними органами статистики, чисельність економічно активного населення віком 15–70 років в середньому за 9 місяців 2016 року становила 357,3 тис. осіб (за даними Головного управління статистики у Луганській області). Із зазначеної кількості громадян 299,9 тис. осіб були зайняті економічною діяльністю, а решта – 57,4 тис. осіб, відповідно до методології Міжнародної Організації Праці (МОП), класифікувалися як безробітні.

Увага! Триває прийом творчих робіт на здобуття премії імені Івана Франка

Державний комітет телебачення і радіомовлення України з 1 березня до 1 травня 2017 року оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності.

 

На Луганщині розпочався ремонт автомобільних доріг

Мережа автомобільних доріг загального користування Луганської області на підконтрольній українській владі території становить 3616,1 км, з яких: автодороги державного значення – 1177,1 км та місцевого значення – 2439 км.

Багато років проблемами автомобільних доріг ніхто не займався. Після початку бойових дій, коли стала активно курсувати військова техніка і вантажівки, дорога виявилась майже повністю зруйнованою.

На Великдень біля КПВВ «Станиця Луганська» відкриється капличка

У Станиці Луганській біля контрольну пункті в’їзду і виїзду завершуються роботи щодо зведення православної каплички. Урочисте її відкриття відбудеться напередодні святкування Великодня.

 

Пошуком місця для нового об’єкту та організацією будівництва займалися офіцери  групи цивільно-військового співробітництва оперативно-тактичного угруповання «Луганськ».

 

Департамент соцзахисту населення ОДА підготував буклет про свою діяльність

З метою ознайомлення громадськості, колег та партнерів щодо результатів роботи Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації у 2016 році підготовлено буклет «Інформаційно-аналітичні матеріали з питань соціального захисту населення Луганської області: підсумки реалізації пріоритетних напрямів у 2016 році та основні завдання на 2017 рік».

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня українського добровольця

Цьогоріч Україна вперше відзначає День добровольця - свято мужніх, відважних, вірних рідній землі і своєму серцю людей.
На захист східних рубежів країни героїчно стали кращі сини і доньки з різних куточків України. Низькій уклін всім добровольцям і вічна шана тим, хто навіки залишився на землях Луганщини і Донеччини!

Чверть мільярда гривень – на ремонт доріг Луганщини

Заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів нараду щодо капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного і місцевого значення та інших об’єктів інфраструктури.

 

У нараді взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, Служби автомобільних доріг у Луганській області, ДП «Луганський облавтодор» та представники Національної поліції в Луганській області.

 

У Сєвєродонецьку розпочнуть будувати Сквер слави захисників України

У Сєвєродонецькому кризовому медіа-центрі «Сіверський Донець» перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко взяв участь у засіданні робочої групи щодо побудови «Алеї пам’яті/слави». Цей об’єкт буде заснований на території ЕКО-скверу за адресою пр. Космонавтів 25. До складу робочої групи увійшли військовослужбовці, волонтери, підприємці, громадські активісти.

 

15 березня заплановано розпочати роботи облаштування території.

 

Нову алею урочисто відкриють 26 березня.

 

«Фантомівці» зупинили незаконне перевезення товару

Співробітники фіскального наряду спецпідрозділу «Фантом» спільно з прикордонниками на незаконній переправі через р. Сіверський Донець поблизу с. Трьохізбенка затримали дві автівки «ВАЗ».

Перевіркою встановлено, що їх водії, жителі с. Трьохізбенка, намагалися переправити до тимчасово непідконтрольного Україні Слов’яносербська для подальшої реалізації 800 кг солодковершкового масла на загальну суму майже 100 тис. грн, повідомляє Головне управління ДФС у Луганській області

Новини АТО: на Луганщині поранено військовослужбовця

У результаті обстрілу позицій українських військовослужбовців поблизу села Кримське Новоайдарського району з 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів зазнав поранень наш воїн.

 

Крім того, протягом минулої доби та після півночі російсько-окупаційні війська 14 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Луганщину відвідали представники Данської ради у справах біженців та Данської ради з розмінування

13 березня 2017 року перший заступник голови обласної держадміністрації Роман Власенко зустрівся з представниками Данської ради у справах біженців та Данської ради з розмінування (DRC/DDG).

У зустрічі також узяв участь директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Денис Денищенко.

До складу делегації DRC/DDG увійшли голова офісу Данської ради у справах біженців та Данської ради з розмінування Джесіка Карлсон й асистент Катерина Федотова.