Архів новин

27 марта 2017

Ми маємо інвестувати в душі луганчан, яким вже завтра будувати єдину країну, – Юрій Гарбуз зустрівся з ректорами вишів Луганщини

Сьогодні в облдержадміністрації відбулася робоча нарада голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з ректорами вищих навчальних закладів Луганщини. Участь у заході взяли також заступник голови облдержадміністрації з питань соціальної та гуманітарної сфери Ольга Лішик та директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Команда «ІВТ» – бронзовий призер Всеукраїнського фіналу аматорської футзальної ліги

З 24 по 26 березня в місті Дніпро футболісти сєверодонецької команди «ІВТ», які стали чемпіонами обласного етапу, боролись за перемогу на Всеукраїнській першості.

Так, посівши перше місце у відбірковому турнірі, наша команда в ¼ фіналу турніру перемогла команду з міста Кривий Ріг «Конкорд» з  рахунком 4:3.

Проте, у півфіналі наші хлопці поступилися майбутнім чемпіонам турніру команді «Надія» з Волині 0:3, та посіли на змаганнях почесне третє місце.

Вітаємо наших спортсменів!

До річниці створення СНУ імені Володимира Даля відбулась ХІІІ науково-практична конференція

До дня 97-річниці створення Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля відбулась ХІІІ науково-практична конференція «Соціально-психологічні проблеми гендерної стратифікації суспільства».

Організаторами виступила кафедра психології та соціології університету.

Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, ректор університету Ольга Поркуян, представники  структурних підрозділів облдержадміністрації та Сєвєродонецької міської ради.

Заборгованість із виплати пенсій в області відсутня

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 27 березня 2017 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 776 923,42 тис. грн.  

Фінансування відбулося згідно з графіком виплат. Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Бізнес-форум української діаспори

Перший Бізнес-Форум української діаспори та закордонних друзів України, який відбудеться 18-19 травня 2017 року в Україні, в місті Києві, (приміщення Палати, вул. Велика Житомирська, 33), який пройде під гаслом “Українці світу – для України”.

Цей захід заплановано в розвиток рішень VI-го Всесвітнього Форуму Українців (серпень 2016, м. Київ). Ініціаторами та співорганізаторами Форуму є Торгово-промислова палата України  та Українська Всесвітня Координаційна Рада на прохання ділових кіл України  та світового українства.

Експорт у січні 2017 року збільшився на 9,1 млн дол. США у порівнянні з січнем минулого року

За підсумками січня 2017 року обсяг експорту та імпорту товарів Луганської області становив 64,6 млн дол. США, що на 15,4 млн дол. США більше, ніж за відповідний період 2016 року, повідомляє Державна служби статистики України.

Експорт становив 34,4 млн дол. США і порівняно з січнем 2016 року збільшився на 6,3 млн дол. США.

Імпорт становив 30,2 млн дол. США і порівняно з січнем 2016 року збільшився на 9,1 млн дол. США.

Позитивне сальдо за січень поточного року становить 4,2 млн дол. США.

Україна братиме участь у програмі Європейського Союзу COSME (2014 – 2020)

Набрав чинності Закон України «Про ратифікацію Угоди між Урядом України і Європейським Союзом про участь України в програмі ЄС «Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу (COSME) (2014 – 2020)».

Угода між Урядом України і Європейським Союзом відкриє для українського бізнесу доступ на європейські ринки, до фінансування малого та середнього підприємництва, дасть змогу покращити умови для конкурентоспроможності та сформувати культуру ведення бізнесу, повідомляє Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації.

Омбудсмен Валерія Лутковська зустрінеться з переселенцями Луганщини

За підтримки проекту Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні» 29 березня у м. Біловодську та 30 березня м. Кремінній заплановано проведення виїзних прийомів Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини мешканців населених пунктів, що зазнають негативних наслідків збройного конфлікту, зокрема, переселенців у Луганській області.

Виїзний прийом у м. Біловодську почнеться з 9:30 до 17:30 (29.03.2017) за адресою: вул. Центральна, 130, Біловодська райдержадміністрація, 2-й поверх, кабінет голови.

У Білокуракиному обговорили проблеми людей з особливими потребами

На базі Будинку дитячої та юнацької творчості відбулася робоча зустріч лідерів громадських організацій, діяльність яких спрямована на роботу з людьми з обмеженими фізичними можливостями, представниками Білокуракинської райдержадміністрації та Луганського регіонального центру «Інваспорт».

Учасники зустрічі обговорили соціальні проблеми людей з інвалідністю Білокуракинського району, а також розглянули питання проведення фізкультурно-спортивної реабілітації та спортивних змагань у 2017 році.

На Луганщині середньомісячна заробітна плата у 2016 році становила 4637 грн

У 2016 році середньомісячна заробітна плата штатних працівників (з кількістю працюючих 10 осіб і більше) становила 4637 грн, що у 3 рази вище рівня мінімальної заробітної плати (з 1 грудня 2016 року – 1600 грн).

У порівнянні з 2015 роком розмір заробітної плати збільшився на 35,3 %, повідомляє Державна служба статистики України.

Кількість працівників, які отримували заробітну плату вище середньообласної, становила понад 47,0 %.

IX міжнародної конференції з відновлюваних джерел енергії, заощадження енергії та освіти у сфері енергетики CIER-2017

За інформацією Посольства України в Республіці Куба у період з 31 травня по 2 червня 2017 р. у м. Гавана, Куба, заплановано проведення IX міжнародної конференції з відновлюваних джерел енергії, заощадження енергії та освіти у сфері енергетики CIER-2017.

Бойовики пошкодили лінію електропостачання у Попаснянському районі

У результаті ворожого обстрілу пошкоджено лінію електропередач та була відключена повітряна лінія ВЛ-10кВ № 10.

 

Без електропостачання залишилися 219 абонентів у селах Троїцьке, Новозванівка і Вискрила Попаснянського району.

 

Наразі на місці події працюють ремонтні роботи.

У Луганській області піротехніки вилучили 121 одиницю вибухонебезпечних предметів

Минулого тижня обстежено 13,20 га місцевості у Старобілському, Станично-Луганському, Сватівському, Попаснянському та Новоайдарському районах, де виявлено та вилучено 121 одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме: 36 артилерійських снарядів, 2 реактивні ракети, 10 мінометних мін, 7 ручних гранат, 1 одиницю інженерних боєприпасів та 65 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

 

Загалом, до розмінування залучалось 32 піротехніка та 13 одиниць техніки, повідомляє ГУ ДСНС України у Луганській області.

Увага ! В Луганській області відбудуться військові навчання

Сьогодні, 27 березня, о 12:00 у районі населеного пункту Сиротине відбудуться військові навчання.

 

У заходах братимуть участь спеціалізовані служби та відомства.

 

Звертаємося з закликом до громадян зберігати спокій та поставитися із розумінням до можливих незручностей. 

У відділеннях «Ощадбанку» області триває ідентифікація внутрішньо переміщених осіб-пенсіонерів

У березні Ощадбанк розпочав ідентифікацію внутрішньо переміщених осіб. Працівники банку отримують багато питань від клієнтів щодо механізму цього процесу.

Строк проходження фізичної ідентифікації переселенців, які ще не мають електронних пенсійних посвідчень в установах «Ощадбанку», продовжено до 1 травня 2017 року

Кабінет Міністрів на засіданні 22 березня вніс зміни до пункту 1 постанови від 5 листопада 2014 року № 637 «Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам».

 

Новини АТО: На Попаснянщині ворог поновив артилерійські обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування 12 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, по укріпленнях українських військовослужбовців поблизу сіл Катеринівка, Троїцьке, Новозванівка і Новоолександрівка Попаснянського району сім разів відкривався вогонь зі 152-мм гармат, 120-мм і 82-мм мінометів, протитанкових гранатометів і ракетних комплексів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

 

Уряд затвердив перелік та склад госпітальних округів Луганської області

Госпітальний округ не буде окремою юридичною особою або окремим рівнем територіальної організації влади, а відіграватиме роль механізму координації та спільного прийняття рішень представниками місцевих органів влади, території яких він охоплюватиме. Межі і склад кожного округу запропоновано Луганською обласною державною адміністрацією виходячи з критеріїв формування округу, встановлених Порядком створення госпітальних округів. Госпітальні округи створюються як "функціональні об'єднання лікарень, розташованих на визначеній території".