Архів новин

29 марта 2017

Посадовці Луганщини розповіли про набутий досвід роботи у Польщі

За результатами навчального візиту делегації Луганської області до Республіки Польща у рамках проекту ПРООН та ООН Жінки «Відновлення управління та примирення у постраждалих від кризи громадах України» сьогодні відбулось засідання «круглого столу» – «Основи місцевого самоврядування: досвід Польщі і перспективи для місцевих громад».

 

Участь у заході взяли перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко, керівники структурних підрозділів ОДА, райдержадміністрації, міські голови,  секретарі місцевих рад та громадськість.

 

На Луганщині заочно судитимуть бойовиків терористичного угруповання «МВД ЛНР»

З початку 2017 року в Луганській області слідчими Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури області винесено повідомлення про підозру у сприянні діяльності терористичної організації 51 «посадовій особі» незаконного збройного угруповання «МВД ЛНР».

Юрій Гарбуз провів особистий прийом громадян

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів особистий прийом громадян. На зустріч з ним приїхали люди зі Старобільського та Кремінського районів, Рубіжного та Лисичанська.

 

До очільника Луганщини жителі області звернулися за наданням матеріальної допомоги для здійснення високовартісних хірургічних операцій. Прохання людей були схвалені, а Юрій Гарбуз побажав їм найшвидшого одужання.

 

Вирішується питання обмеження руху транспорту у зв'язку з проведенням ремонту доріг

29 березня, під головуванням заступника голови ЛОДА Юрія Клименка, за участю представників ГУ Національної поліції в Луганській області і ОТГ «Луганськ», відбулась робоча нарада з питання організації руху транспортних засобів при проведенні ремонту ділянки автомобільної дороги «Кремінна-Торське». Ця дорога набула особливого значення в структурі автомобільних доріг області після встановлення лінії розмежування і пов'язаним з цим перерозподілом транспортних потоків по регіону.

В Луганській області триває ремонт доріг, початок якому було покладено в 2016 році.

Гроші, що були виділені в минулому році в розмірі 265 млн. грн. з об'єктивних причин не вдалося освоїти в повному обсязі. Затримку викликала необхідність розробки проектної документації і подальшої тендерної процедури з визначення підрядних організацій по об'єктах ремонту.

Відбувся круглий стіл «Основи місцевого самоврядування: досвід Польщі і перспективи для місцевих громад»

Заступник директора Департаменту Артем Скаженик взяв участь у Круглому столі «Основи місцевого самоврядування: досвід Польщі і перспективи для місцевих громад».
У своєму виступі Артем Вікторович розповів про ситуацію громадського транспорту і транспортної інфраструктури в Польщі, про стан доріг і методах управління в транспортній сфері, а також про, систему моніторингу громадського транспорту, яка успішно використовуэться в Польщі, з прив'язкою до GPS та можливістю користування через мобільні додатки для громадян.

Академічний симфонічний оркестр запрошує на концерт класичної музики

Концерт відбудеться 8 квітня о 18:00 у концертному залі Сєвєродонецького обласного музичного училища імені С. Прокоф’єва.
Під керівництвом головного диригента Євгена Тутевича академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії за участю Заслуженого діяча мистецтв України Ольги Ліфоренко, професора  Національної музичної академії ім. П.І. Чайковського, піаністки, переможниці Українського національного конкурсу, яка веде активну виконавську діяльність у Литві, Німеччині, Польщі та Канаді, виконають цікаву та насичену програму.

Як запобігти дитячим суїцидам. Поради батькам від Департаменту кіберполіції (+список акаунтів)

Алгоритм дій зловмисників, які доводять дитину до самогубства, ознаки участі дитини у подібних групах у соціальних мережах, список облікових записів, які реєструвалися з території України, а також контакти підрозділів кіберполіції, куди слід звертатися у разі виявлення небезпеки, – інформація, необхідна батькам, аби вберегти дитину від суїциду.

Громадське обговорення проекту Плану заходів з реалізації у 2017-2018 роках Стратегії розвитку Луганської області на період до 2020 року

В рамках громадських консультацій 28 березня 2017р. проведено обговорення проекту Плану заходів на 2017-2018 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року на засіданні громадської ради під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Власенко Р.Г.

Пропозиції та зауваження які надійшли впродовж засідання будуть розглянуті Комітетом з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року та враховані при опрацюванні остаточній редакції Плану заходів.

КМУ внесено зміни до Порядку надання щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду

Особи, які проживають разом з інвалідом I і II групи внаслідок психічного розладу, який потребує постійного стороннього догляду, отримуватимуть допомогу у розрахунку різниці між трьома прожитковими мінімумами на кожного члена сім'ї та середньомісячним сукупним доходом сім'ї за попередні шість місяців, але не більше ніж прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць. 

Наші спортсмени досягли високих результати на всеукраїнських змаганнях з важкої атлетики

У Запоріжжі відбувся Чемпіонат України з важкої атлетики серед юніорів до 20 років. 

Луганську область на змаганнях представляли вісім спортсменів, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Так, за результатами всеукраїнської першості серед дівчат у ваговій категорії 48 кг відзначились одразу дві наші спортсменки: Ольга Івженко, яка завоювала золото зі змагань з сумою двоборства 125 кг та Елеонора Говорова стала срібною призеркою змагань – сума двоборства 101 кг.

У період з 11 по 13 квітня 2017 року відбудеться четверта національна виставка-форум «Незалежна теплоенергетика»

Енергонезалежність та економічне зростання країни - на сьогодні ключові питання розвитку нашої Держави і добробуту кожного громадянина. Широке впровадження енергоефективних заходів у різних сферах економіки та злагоджені дії влади, бізнесу та громадськості у цьому напрямку дозволять не лише пожвавити економіку країни, надати поштовх для розвитку малого та середнього бізнесу, створити нові робочі місця, забезпечити додаткові надходження до бюджетів усіх рівнів, а й а найближчому майбутньому досягти енергетичної незалежності України.

Участь України в Міжнародній спеціалізованій виставці «Експо-2017»

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від
16 листопада 2016 року № 917-р «Про участь України в Міжнародній спеціалізованій виставці «Експо-2017»» Мінекономрозвитку разом з Дсрженергоефективності та ТПП України проводиться робота з підготовки зазначеної виставки.

У разі зацікавленості підприємств щодо участі в роботі Національного стенду України на Міжнародній спеціалізованій виставці «Експо-2017» просимо зв'язатися з представниками Торгово-промислової палати України.

Питання заходів протидії захворювання на африканську чуму свиней знаходиться на контролі керівництва області

Сьогодні, 29 березня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Луганській обласній державній адміністрації.

 

1 квітня стартує Урядова програма «Доступні ліки»

Відтепер пацієнти зможуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету II типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою.

Пріоритетність надали лікуванню цих хвороб, оскільки саме вони найбільше впливають на показники смертності населення або суттєво знижують якість життя пацієнта та ефективно лікуються на амбулаторному рівні.

Пам’ятка суб’єктам декларування

З метою інформування суб'єктів декларування під час проведення другого етапу електронного декларування в Україні про порядок та строки подання електронних декларацій, забезпечуємо інформаційною підтримкою для комфортного виконання суб'єктами декларування свого обов'язку. 

Більш детальну інформацію можна отримати за посиланням.

 

До уваги суб'єктів декларування!

З метою інформування суб’єктів декларування під час проведення другого етапу електронного декларування в Україні про порядок та строки подання електронних декларацій, забезпечення інформаційної підтримки для комфортного виконання суб’єктами декларування свого обов’язку, доводимо до відома наступні Рішення Національного агентства з питань запобігання корупції щодо декларування, роз’яснення, порядки, тощо:

В Луганській області виявлено та вилучено 7 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, піротехнічними розрахунками ДСНС було перевірено 1,7 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському, Старобільському та Станично-Луганському районах, а також у Лисичанську, на лінії газопроводів, де виявлено та вилучено 7 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: артилерійський снаряд, 5 мінометних мін та одиниця інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 21 піротехнік та 8 одиниць техніки.

Пам'ятайте!

Освітян Луганщини відзначено нагородами на міжнародній педагогічній виставці

У Сєвєродонецьку відбувся обласний форум «Становлення нової української школи: виклики, досягнення, перспективи розвитку», на якому буврепрезентований інноваційний досвід навчальних закладів -партнерів інституту, переможці та учасники Восьмої Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2017» у Києві.

 

Зустріч голови Луганської області Юрія Гарбуза з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Шігекі Сумі

28 березня 2017 року відбулася зустріч голови обласної державної адміністрації-керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Шігекі Сумі.

Від адміністрації у зустрічі також брав участь директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Денис Денищенко.

Посла супроводжували другий секретар Посольства Японії в Україні Ясухіро Ікута та координатор проекту Міжнародної організації з міграції Естер Руїз де Азуа.

Уряд затвердив перелік та склад госпітальних округів Луганської області

Уряд затвердив перелік та склад госпітальних округів Луганської області

Госпітальний округ не буде окремою юридичною особою або окремим рівнем територіальної організації влади, а відіграватиме роль механізму координації та спільного прийняття рішень представниками місцевих органів влади, території яких він охоплюватиме. Межі і склад кожного округу запропоновано Луганською обласною державною адміністрацією виходячи з критеріїв формування округу, встановлених Порядком створення госпітальних округів.

ЦИФРОВА УКРАЇНА - SWITCH ON YOUR BUSINESS

Торгово-промислова палата України спільно з Одеською національною академією зв'язку ім. О.С. Попова та Офісом ефективного регулювання (BRDO) проводять перший міжнародний форум інноваторів «ЦИФРОВА УКРАЇНА - SWITCH ON YOUR BUSINESS»

Учасники Форуму розглянуть практичні аспекти стану і готовності України до масштабного цифрового перетворення, ролі Уряду, бізнесу, громадянського суспільства, міжнародних організацій у створенні сприятливого середовища для цифрової трансформації.

Новини АТО: на Луганщині поранено військовослужбовця

Вдень 28 березня внаслідок обстрілу з автоматичних гранатометів поранено нашого захисника поблизу села Новоолександрівка Попаснянського району.

 

Крім того, протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування 11 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, у напрямку сіл Новозванівка, Новоолександрівка і Троїцьке дев’ять разів застосовувалися 120-мм і 82-мм міномети та великокаліберні кулемети.