Архів новин

09 марта 2017

Флешмоб #ШануймоРіднуМову завершено у День народження Кобзаря

9 березня у смт Станиця Луганська відбулись урочисті заходи з нагоди 203-ї річниці від Дня народження Тараса Шевченка. До святкування долучився заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян, керівництво Станично-Луганської райдержадміністрації, мешканці селища, студенти та викладачі Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, журналісти області та військовослужбовці.

 

Відбувся семінар з планування та розвитку об’єднаних територіальних громад

Сьогодні, 9 березня, в Сєвєродонецьку в рамках проекту Європейського Союзу та ГО Інститут Громадянського Суспільства «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні» за сприяння Державної служби України з надзвичайних ситуацій відбувся семінар «Інструменти для розумного планування та розвитку об’єднаних територіальних громад».

У роботі семінару взяли участь перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Роман Власенко, представники організаторів заходу, керівники структурних підрозділів ОДА, міські голови та голови райрад.

На Луганщині нагороджено жінок – учасників АТО

З нагоди Міжнародного жіночого дня у Старобільську відбулося нагородження понад 20 жінок із числа учасників антитерористичної операції, командуванням оперативно-тактичного угруповання «Луганськ».

 

Заборгованість із виплати пенсій в області відсутня

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 6 березня 2017 року було профінансовано виплату пенсій в області в сумі 88 585, 35 тис. грн.  

З них профінансовано:

- вузол поштового зв’язку – з 4 по 7 березня;

- установи банків – з 4 по 5 березня.

Фінансування відбувається згідно з графіком виплат. Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Луганська обласна служби зайнятості: гендерні аспекти працевлаштування

У Луганській області протягом останніх років служба зайнятості приділяє посилену увагу вирішенню проблем безробіття серед жінок, які сьогодні складають більше 51 % зареєстрованого ринку праці, та реалізує державну гендерну політику щодо сприяння зайнятості жінок.

Так, служба зайнятості працює за такими напрямами: надання пропозицій підходящої роботи, працевлаштування, навчання новим професіям (спеціальностям), перекваліфікація, підвищення кваліфікації, профорієнтаційні послуги, оплачувані громадські роботи та роботи тимчасового характеру.

На Луганщині рятувальники виявили та вилучили 6 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, піротехніками було перевірено 0,46 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському та Старобільському районах.

 

Усього виявлено та вилучено 6 вибухонебезпечних предметів на території області, а саме: чотири мінометні міни, артилерійський снаряд та одиниця інших вибухонебезпечних предметів.

 

До розмінування залучались 21 піротехнік та 9 одиниць техніки, повідомляє Головне управління ДСНС України у Луганській області.

 

У період з 27 по 29 липня 2017 року в м. Душанбе (Республіка Таджикистан) відбудеться міжнародна універсальна виставка «Tajikistan - 2017»

В Республіці Таджикистан, у період з 27 по 29 липня 2017 року в м. Душанбе проходитиме міжнародна універсальна виставка «Tajikistan - 2017» в державному комплексі «Кохі Борбад». Організатором заходу с Торгово-промислова палата Республіки Таджикистан.

Президент підписав Закон «Про ратифікацію Угоди про співробітництво між Україною та Європейською організацією з питань юстиції»

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про ратифікацію Угоди про співробітництво між Україною та Європейською організацією з питань юстиції», прийнятий Верховною Радою 8 лютого 2017 року.

Угода про співробітництво між Україною та Європейською організацією з питань юстиції була підписала 27 червня 2016 року у Брюсселі.

Метою Угоди є посилення співробітництва між Україною та Європейською організацією з питань юстиції у боротьбі з тяжкими злочинами, зокрема організованою злочинністю і тероризмом.

Засідання спільної Українсько-Іранської Міжурядової Комісії з торговельно-економічного співробітництва

9 березня 2017 в рамках проведення чергового засідання спільної Українсько-Іранської Міжурядової Комісії з торговельно-економічного співробітництва в Торгово-промисловій палаті України (вул. Велика Житомирська, 33, конференц-зал, четвертий поверх) відбудеться Українсько-Іранський бізнес-форум за участю українських та іранських підприємців.

Делегацію іранських бізнесменів очолює віце-президент Іранської палати торгівлі, промисловості, шахт і сільського господарства Хоссейн Селахварзи.

Оновлено форми ветеринарних сертифікатів на експорт до країн-членів ЄС м’яса птиці та яєчних продуктів

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомляє, що Європейською Комісією прийнято Виконавче Рішення Комісії (ЄС) № 2017/151 від 27.01.2017 про внесення змін до Додатку І Регламенту ЄС № 798/2008 щодо внесення до списку третіх країн, територій, зон або компартиментів, з яких може здійснюватися імпорт або транзит до ЄС птиці та продуктів з птиці та ветеринарні вимоги щодо їх сертифікації.

Пропонуємо суб’єктам господарювання області використати німецький досвід ведення бізнесу в рамках роботи SES

SES (Служба Старших Експертів) – це фонд німецької економіки з міжнародного співробітництва. Служба була створена під егідою Німецького об’єднання торгово-промислових палат (DIHK) при фінансовій підтримці Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку (BMZ). З 1983 року було проведено більше 23000 проектів у 160 країнах світу.

Новини АТО: на Луганщині ворог продовжує застосування заборонених мінометів

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні війська 11 разів відкривали вогонь вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, по позиціях українських військовослужбовців поблизу міста Попасна, сіл Новоолександрівка і Троїцьке чотири рази застосовувалися 120-мм міномети, протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

 

У напрямку смт Станиця Луганська ворог чотири рази вів обстріл зі стрілецької зброї.