Архів новин

02 марта 2017

Питання забезпечення учнів підручниками на контролі Луганської облдержадміністрації

З метою забезпечення підручниками учнів 4-х класів, 7-х класів Департаментом освіти і науки Луганської ОДА вжиті заходи із закупівлі підручників за кошти місцевих бюджетів та освітньої субвенції.

За словами директора Департаменту освіти і науки Луганської ОДА Юрія Стецюка, Департаментом проведено замовлення та здійснено розподіл підручників, виданих за кошти державного бюджету в 2016 році для учнів 8 класів. На це для навчальних закладів Луганської області передбачено було в Державному бюджеті 16859,4 тис.грн. Область отримала 121,0 тис. примірників підручників для 8 класів.

У Луганській області розширюється мережа дошкільних навчальних закладів

Про це повідомив під час засідання колегії Департаменту освіти і науки ОДА його директор Юрій Стецюк. «Минулого року у дошкільній освіті збільшено мережу дошкільних навчальних закладів до 264 дитячих садків, – повідомив Юрій Стецюк. – Це на 5 більше, ніж минулого року. Різними формами дошкільної освіти охоплено 15531 дитину». 

Облдержадміністрацією вживаються всі можливі заходи з попередження та недопущення необґрунтованого підвищення тарифів на проїзд

Одним із соціально значущих ринків, на яких протягом останнього часу в усіх регіонах України відбувається значне підвищення тарифів, є ринок послуг з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.
На цей час в Луганській області склалася напружена ситуація в транспортній галузі в частині встановлення вартості проїзду на внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування.

Протягом 2016 року на Луганщині створено шість опорних шкіл

За інформацією Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації, на Луганщині за минулий рік створено шість опорних шкіл.

Луганська облдержадміністрація висловлює глибокі співчуття у зв’язку з передчасною смертю журналіста Миколи Шлапака

Сьогодні передчасно пішов із життя журналіст Харківської обласної телерадіокомпанії, заслужений журналіст України, волонтер Микола Шлапак. Він перебував у відрядженні у м. Щастя, звідки через різке погіршення стану здоров’я його доправили до реанімаційного відділення Сєвєродонецької міської багатопрофільної лікарні. Медики, Луганська облдержадміністрація, колеги-журналісти доклали всіх зусиль для порятунку життя Миколи, однак страшний діагноз не залишив шансу ще зовсім молодому чоловікові.

Індекси промислової продукції у Луганській області кращий ніж в середньому по Україні

Індекси промислової продукції у Луганській області кращий ніж в середньому по Україні, - про це повідомила Державна служба статистики України у Луганській області.

Зокрема, у січні 2017року по відношенню до грудня 2016 року індекс промислової продукції склав 104,0 % (середній по Україні – 82,5 %), у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року – 130,0 % (середній по Україні – 105,6 %).

 

 

7-ма Щорічна інвестиційна зустріч (2-4 квітня 2017 року, у м. Дубай, ОАЕ)

За інформацією Посольства України в Об’єднаних Арабських Еміратах , у період з 2 по 4 квітня 2017 року, у м. Дубай, Об’єднані Арабські Емірати, заплановано проведення сьомої Щорічної інвестиційної зустрічі. Темою щорічного форуму визначено «Міжнародне інвестування. Шлях до конкурентоспроможності та розвитку».

Відбулося публічне представлення звіту про виконання обласного бюджету за 2016 рік та Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017-2020 роки

Про виконання обласного бюджету за 2016 рік у рамках засідання громадської ради при облдержадміністрації, яке відбулося 2 березня 2017 року, розповіла Тетяна Анікієва, в.о. директора Департаменту фінансів облдержадміністрації.

Пряма Інтернет-трансляція засідання громадської ради при облдержадміністрації

Пряма трансляція засідання громадської ради при Луганській облдержадміністрації за порядком денним:

1. Про виконання обласного бюджету за 2016 рік. 
Доповідач: АНІКІЄВА Тетяна Володимирівна – в.о. директора Департаменту фінансів облдержадміністрації

2. Презентація Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017-2020 роки.
Доповідач: КОСТЕНКО Олександр Вікторович – директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації

СБУ викрила спробу створення агентурної мережі так званої «МДБ ЛНР»

У Луганській області контррозвідка Служби безпеки України запобігла створенню агентурної мережі псевдоспецслужби «МДБ ЛНР», яка мала на меті отримання актуальних відомостей про органи державної влади регіону та військові формування, задіяні в АТО.

 

5-9 квітня 2017 року в Угорщині проходитиме міжнародна будівельна виставка CONSTRUMA

Захід, який проводитиметься у Будапештському виставковому центрі «Hungexpo», вважається провідною спеціалізованою подією у регіоні Центрально-Східної Європи. На виставці буде представлено останні досягнення будівельної галузі, зокрема увесь спектр товарів, необхідних для будівництва та ремонту: будівельні матеріали, двері, вікна, ізоляційні матеріали, будівельну техніку, інструменти та виробниче обладнання. Угорські та міжнародні спеціалізовані компанії, кількість яких щорічно зростає, продемонструють новітні технології у сфері будівництва.

Президент підписав Закон щодо посилення соціального захисту дітей, які проживають на окупованих територіях та на лінії зіткнення

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях та у населених пунктах на лінії зіткнення».

Документ спрямований на посилення державної підтримки при здобутті освіти у державних та комунальних навчальних закладах для відповідної категорії людей, які проживають на тимчасово окупованих територіях та у населених пунктах на лінії зіткнення.

Серед пріоритетів діяльності облдержадміністрації – відновлення інфраструктури та транспортне сполучення

 

Підсумки роботи за 2016 рік, а також основні та пріоритетні напрямки діяльності Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації в поточному році, розглянули на колегії Департаменту під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка. У заході також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян, директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА Сергій Шелест.

Проведено колегію Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження

Під головуванням директора Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергія Шелеста, за участю заступників губернатора Юрія Клименка і Вадима Данієляна а також представників інших структурних підрозділів обласної державної адміністрації відбулося засідання колегії Департаменту з питань підведення підсумків роботи за 2016 рік, а також основних і пріоритетних напрямках діяльності в поточному році.

Уряд схвалив план заходів з реалізації Закону щодо удосконалення містобудівної діяльності

 Уряд схвалив план  заходів з реалізації Закону 1817–VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення містобудівної діяльності». Так, до червня 2017 року мають бути прийняті всі необхідні для реалізації закону підзаконні акти. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Конфіскація Росією українських активів є ще одним свідченням окупації РФ сходу України - Президент

Глава держави під час зустрічі з Держсекретарем Великої Британії у закордонних справах та справах Співдружності Борисом Джонсоном та Міністром закордонних справ Республіки Польща Вітольдом Ващиковським зазначив, що Кремль демонструє ескалацію ситуації на сході України. Зокрема, в безпековому питанні: різке зростання кількості обстрілів і жертв серед мирного населення та українських військових, застосування важкої техніки та артилерії.

Прикордонники завадили незаконному перетину кордону у Марківському районі

Ввечері минулої доби прикордонним нарядом спільно зі співробітниками Марківського відділу УСБУ та ГУ НП в Луганській області затримано громадянина України 1998 року народження, який намагався незаконно переправити через державний кордон України на територію РФ громадянина Вірменії. 

Iran Food and Hospitality Expo (23-26 травня 2017 року, м. Тегеран, Іран).

Інформуємо, що Торгово-промислова палата України організовує колективний стенд українських виробників і запрошує українських експортерів прийняти участь у виставці Iran Food and Hospitality Expo, яка відбудеться 23- 26 травня 2017 року в м. Тегеран (Ісламська Республіка Іран).

Food and Hospitality Expo представляє ідеальну платформу підприємцям  для  розвитку нових напрямків бізнесу іранським і зарубіжним експортерам, можливість знайти нових партнерів і відкрити перспективні товарні ринки Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Міжнародні виставкові заходи у Індії та Румунії у 2017 році

Пропонуємо ознайомитись з міжнародними виставковими заходами у Республіці Індія та в Румунії (м. Бухарест) за наступними посиланнями: http://cci.dp.ua/tl_files/data/files/Exhibitions/Perelik%20vistavkovix%2... та http://cci.dp.ua/tl_files/data/files/Exhibitions/Vistavki%20v%20Rumuniji....

Новини АТО: минулої доби на Луганщині один військовослужбовець загинув, ще двоє – зазнали поранень

Унаслідок масованого ворожого обстрілу з протитанкових ракетних комплексів і гранатометів позицій наших захисників поблизу села Катеринівка загинув український військовослужбовець, ще двоє – отримали поранення.

 

Крім того, у напрямку міста Золоте, сіл Катеринівка, Новозванівка, Новоолександрівка та Троїцьке Попаснянського району бойовики 12 разів порушували «режим тиші», застосовуючи 152-мм самоходні артилерійські установки, 120-мм і 82-мм міномети, гранатомети різних типів та великокаліберні кулемети.