Прес-центр2 березня 2017, 12:03

Серед пріоритетів діяльності облдержадміністрації – відновлення інфраструктури та транспортне сполучення

 

Підсумки роботи за 2016 рік, а також основні та пріоритетні напрямки діяльності Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації в поточному році, розглянули на колегії Департаменту під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка. У заході також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян, директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА Сергій Шелест.

Сергій Шелест доповів про реалізацію проекту будівництва повітряної лінії електропередач ПЛ 35-6 кВ «Райгородська – Трьохізбенка» з відпайкою від ПЛ 35 кВ «Слов'яносербськ – Трьохізбенка» на ПС «Райгородська», будівництва підстанції 500 кВ «Кремінська» з заходами ПЛ 500 кВ «Донбаська - Донська», а також будівництва нової повітряної лінії 220 кВ «Кремінська - Ювілейна» з метою підключення регіону до Об'єднаної енергетичної системи України, перспектив створення вільних економічних зон на території Луганської області, а також відзвітував про роботу Департаменту щодо збільшення промислового потенціалу області.

Серед проблемних питань, обговорених на колегії, будівництво залізничної гілки, проведення ремонту доріг на території Луганської області, зокрема.

Крім цього, розглядалися питання підвищення якості транспортних послуг та безпеки автоперевезень.

За результатами засідання прийнято низку важливих для області рішень, зокрема щодо виконання програми соціально-економічного розвитку Луганської області та залучення інвестицій у регіон.