Прес-центр2 березня 2017, 16:03

Протягом 2016 року на Луганщині створено шість опорних шкіл

За інформацією Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації, на Луганщині за минулий рік створено шість опорних шкіл. Це Біловодська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Біловодської районної ради, Кремінська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 Кремінської районної ради, Гірська багатопрофільна гімназія Попаснянської районної ради, Золотівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5 Попаснянської районної ради, Білогорівська загальноосвітні школа І-ІІІ ступенів Попаснянської районної ради та Половинкинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Старобільської районної ради.

З метою покращення транспортного сполучення для опорних шкіл Луганської області придбано 8 шкільних автобусів: по 2 автобусидля Кремінської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 і Біловодської ЗОШ І-ІІІ ст.та по одному – для решти навчальних закладів.

З Державного бюджету було виділено кошти на покращення матеріально-технічної бази п’ятьох опорних шкіл у сумі 2203,9 тис. грн.

За інформацією районних державних адміністрацій та відділів освіти Департаментом освіти і науки ОДА укладено список загальноосвітніх навчальних закладів Луганської області, що можуть стати опорними у 2017 році: по одній у Біловодському, Білокуракинському, Кремінському, Новопсковському, Попаснянському, Старобільському, Станично-Луганському, Троїцькому, дві у Сватівському районі та три у Міловоському.