Прес-центр10 березня 2017, 11:03

На Старобільщині відзначили 203-ю річницю з дня народження Тараса Шевченка

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Ольга Лішик здійснила робочу поїздку до Старобільського району. Там вона взяла участь в урочистих заходах до 203 річниці з Дня народження Тараса Шевченка у Старобільську та провела особистий прийом громадян Чмирівської об'єднаної територіальної громади.

 

До 203-ї річниці з Дня народження Великого Кобзаря заступник голови облдержадміністрації взяла участь в урочистих заходах, що проходили в Старобільску. До свята доєдналися жителі міста усіх віків. Діти та молодь читали вірші Тараса Шевченка, над площею майорили Державні прапори України, а військовослужбовці, захисники Луганщини, стали почесними гостями свята. Під час заходів згадали всіх загиблих борців за Незалежність України хвилиною мовчання та покладанням квітів.

 

З метою надання методичної допомоги жителям Чмирівської об'єднаної територіальної громади у рамках проведення реформи децентралізації Ольга Лішик провела виїзний прийом громадян.

 

На цей час у громаді створюються органи виконавчої влади, комунальних установ і підприємств. Проводиться підготовка документації для передачі майна і повноважень з району до громади.

 

Пошук приміщення для розміщення ради, ЦНАПу та територіального центру є одним з найскладніших питань, яке необхідно вирішити у найкоротший строк.

 

Структурні підрозділи облдержадміністрації спільно з міжнародними партерами надають практичну допомогу і підтримку для організації роботи громади.

 

Під час особистого прийому мешканці ставили питання щодо створення опорної школи, придбання шкільного автобусу, роботи водоканалу і організації медичних послуг.

 

Спільним завданням є залучення максимальних ресурсів для того, щоб новостворені громади стали взірцем самоврядування і дійсно були спроможними.