Прес-центр17 березня 2017, 10:03

В області впевнено реалізується державна політика з децентралізації

У рамках робочої поїздки до Новопсковського району заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян на власні очі ознайомився з реальними здобутками та результатами роботи об’єднаної територіальної громади.

 

Також у заході взяли участь міські та сільські голови, члени Асоціації міст України Луганської області та представники Новопсковської, Чмирівської, Білокуракинської об'єднаних територіальних громад.

 

Вадим Гаєв, селищний голова Новопсковської об’єднаної територіальної громади, презентував Стратегію розвитку Новопсковської селищної ОТГ до 2025 року.

 

Зазначено, що обсяг розрахункових доходів на поточний рік складатиме 56831,487 тис. грн, у 2016 році фактично надійшло 39618,291 тис. грн.

 

У 2016 році в рамках Стратегії розвитку на реалізацію проектів із теромодернізації дитячих садочків засвоєно 3662060,20 грн із субвенції на розвиток інфраструктури: встановлено нове спортивне та дитяче обладнання в сквері «Айдар», облаштовано 4 дитячих майданчика на суму 0,4 млн грн.

 

На благоустрій території виділено 1,6 млн грн з коштів місцевого бюджету, 0,3 млн грн – на реконструкцію даху будівлі Новопсковського селищного будинку культури, 1,5 млн грн – на ремонт доріг по вул. Вишнева у селі Осинове та по вул. Газопроводська смт Новопсков, 0,7 млн грн – на ремонт тротуарів у Новопскові.

 

Також за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку встановлено 50 ліхтарів на сонячних панелях у селах Осинове, Ікове, Хворостяне і Макартетине. Загальна вартість освітлення населених пунктів склала 1 млн 380 тис.грн.

 

За рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад (1 млн 200 тис. грн) при співфінансуванні селищної ради (198 тис. грн), придбано новий сміттєвоз для комунальників громади.

 

Заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян наголосив на важливості реалізації політики децентралізації та об’єднанні громад. За його словами регіональна політика, що втаюється на Луганщини, безпосередньо пов’язана з реформою місцевого самоврядування.

 

Крім того, учасники заходу відвідали дитячі садочки, вулиці із покладеним новим асфальтним покриттям та енергофективним зовнішнім освітленням, дитячі та спортивні майданчики.