Прес-центр20 березня 2017, 11:03

Освітяни Луганщини отримали Гран-прі, «золото», «срібло» та «бронзу» на Восьмій Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти»

Минулого тижня в Київському Палаці дітей та юнацтва відбулась Восьма Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти».

Організатор заходу – Компанія «Виставковий Світ» за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України й Національної академії педагогічних наук України.

На цьогорічну виставку з’їхались учасники із 25 регіонів України та 14 країн світу: Польщі, Австрії, Німеччини, Швейцарії, США, Болгарії, Чехії, Литви, Молдови, Грузії, Словаччини, Румунії, Угорщини і Китаю.

До складу делегації Луганщини увійшли 73 учасники, які представили Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, два відділи (управління) освіти, десять методичних кабінетів, два навчальних заклади обласного підпорядкування, 57 загальноосвітніх навчальних закладів.

Крім того, 18 навчальних закладів області взяли участь у п’яти  конкурсних номінаціях виставки.

Свої здобутки педагогічна спільнота Луганщини представила на виставковому стенді «Інноваційно-освітній простір регіону», який викликав великий інтерес у відвідувачів.

Звертаючись до освітян області, Юрій Стецюк, директор Департамент освіти і науки облдержадміністрації зазначив, що успішний виступ на Восьмій Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти» уможливився завдяки наполегливій праці та самовідданості педагогів області.

Результатом участі наших учасників у конкурсі з тематичних номінацій, який було проведено в межах заходу, стало отримання почесних нагород.

За результатами рейтингового виставкового конкурсу Луганському обласному інституту післядипломної педагогічної освіти присвоєно звання «Лідер післядипломної освіти України» з нагородженням Гран-Прі.

Золотими медалями нагороджені:

– у номінації «Партнерство як стратегічний ресурс інноваційного розвитку навчальних закладів» Луганський ОІППО та Лисичанська багатопрофільна гімназія Лисичанської міської ради Луганської області;

– у номінації «Сучасні соціально-психологічні та педагогічні технології підтримки дітей і дорослих в умовах кризової ситуації» – середня загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 6 м. Сєвєродонецьк;

– у номінації «Корекційно-розвивальні технології в освіті дітей і молоді з особливими потребами» визначений Комунальний заклад «Рубіжанський навчально-реабілітаційний центр «Кришталик»;

– у номінації «Інноваційні підходи в закладах освіти до процесу формування творчої особистості та виховання громадянина-патріота» –Комунальний заклад позашкільної освіти центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді м. Сєвєродонецьк.

Срібні медалі в номінації «Інноваційні підходи в закладах освіти до процесу формування творчої особистості та виховання громадянина-патріота» здобули Сєвєродонецький навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа-колегіум Національного університету «Києво-Могилянська академія» Сєвєродонецької міської ради Луганської області та Комунальний дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу № 11 «Світлячок» Сєвєродонецької міської ради.

Також срібну відзнаку в номінації «Сучасні соціально-психологічні та педагогічні технології підтримки дітей і дорослих в умовах кризової ситуації» також срібну медаль отримав Комунальний дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу №10 Сєвєродонецької міської ради визначений.

Бронзову медаль в номінації «Компетентнісний підхід – основа якості змісту навчально-виховного процесу в закладах освіти» присвоєно Комунальній установі «Комплекс позашкільної роботи з дітьми та юнацтвом Рубіжанської міської ради».

Вітаємо наших освітян!