Прес-центр6 березня 2020, 10:03

Франція надасть 33 мільйони євро для вирішення проблем з водопостачанням Луганщини, - Сергій Гайдай

Про це голова обласної державної адміністрації повідомив сьогодні під час зустрічі з координатором системи ООН в Україні, координатором з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані.

«Вже на наступному тижні ми вирушаємо у Францію для підписання відповідних угод. Гроші будуть спрямовані на модернізацію системи водопостачання області», - заявив Сергій Гайдай.

Він зауважив, що через застарілу інфраструктуру водопостачання населені пункти Луганщини зазнають до 30 % втрат. Кошти, які мають надати французи, допоможуть виправити ситуацію.

Також сторони обговорили нещодавні зміни в українському Уряді. Зокрема, призначення Олексія Резнікова Віце-прем'єр-міністром України – Міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, який займатиметься вирішенням проблем Луганщини.

«Завдання, яке ставить перед усіма Президент України, - швидке прийняття правильних рішень. Упевнений, найближчим часом ми отримаємо бажаний результат», - сказав Сергій Гайдай.

Оснат Лубрані подякувала обласній владі за співпрацю та пообіцяла підтримувати дії Уряду та облдержадміністрації за цим напрямом.

Стосовно проблем, які потребують вирішення, Сергій Гайдай звернув увагу на підтоплення шахт у Золотому, куди води потрапляють з тимчасово окупованої території: «Якщо ми припинемо відкачування, то відбудеться затоплення шахт з обох сторін. Майже шість тисяч осіб втратять роботу».

Він також акцентував, що витрати на відкачування протилежною стороною не компенсуються.

До речі, у ці хвилини Оснат Лубрані вирушила на лінію розмежування – до Новотошківського та Оріхового, де надасть оцінку результатам діяльності міжнародних організацій, які там працюють.

«При стабілізації ситуації ми готові до більш активної фази реалізації спільних проєктів», - зазначила координатор системи ООН в Україні, координатор з гуманітарних питань в Україні.