Прес-центр13 березня 2020, 10:03

«Лабораторія толерантності» відвідала місто Щастя

Захід відбувся на базі універсальної публічної міської бібліотеки у Будинку культури.

Участь у ньому взяли учні, працівники та вчителі загальноосвітніх шкіл Щастя.

Мета просвітницької кампанії «Лабораторія толерантності» – розбудова миру шляхом донесення важливості інклюзивного і толерантного суспільства у запобіганні конфліктів; виховання толерантності, солідарності, діалогу та взаєморозуміння в молодіжному середовищі громад Луганської області. Популяризація досягнень напряму роботи Програми ООН із відновлення та розбудови миру щодо соціальної єдності та роботи з молоддю.

Відкрили захід представниця Програми ООН із відновлення та розбудови миру Ганна Борова та член консультативної ради з питань соціальної єдності при UN RPP, радник з питань соціального захисту осіб з інвалідністю облдержадміністрації Микола Надулічний.

Фахівець ГС «Луганська обласна асоціація організацій осіб з інвалідністю» Майя Берідзе розповіла про роль та важливість толерантності у побудові мирного суспільства, на прикладах роз’яснювала питання інклюзії та розповідала про значимість волонтерської діяльності для молоді. На прикладі вона поділилась з історією успіху фестивалю-конкурсу «Світ без обмежень».

У свою чергу, працівник ГО «Фундація простір» Яна Литовка розповила про створення та роботу діалогової платформи-мультихабу «Green Lab».

Також під час заходу відбулись цікаві ігри на пізнання понять «стереотип», «толерантність», «ґендер» та «цілі сталого розвитку».

Захід організований в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру за організаційної підтримки діалогової платформи GrennLab, ГС «Луганська обласна Асоціація організацій людей з інвалідністю», Консультативної ради з питань примирення та соціальної єдності UN RPP та фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії.