Прес-центр2 березня 2020, 18:03

Луганщина готова протидіяти коронавірусу: бригади «швидкої» та спеціалізованих інфекційних відділень отримали комплекти захисних комбінезонів

За дорученням очільника Луганської області Сергія Гайдая його заступник Катерина Безгинська передала персоналу Луганського регіонального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та інфекційним відділенням Рубіжанської та Сєвєродонецької міських лікарень вкрай необхідні для роботи комплекти захисних комбінезонів.

Спілкуючись з журналістами, Катерина Безгинська наголосила, що Сергій Гайдай особисто домовився про надання Луганщині 20 захисних костюмів – на пункти пропуску та інфекційні відділення.

Вона повідомила, що обласна влада докладає максимум зусиль щодо підготовки до ймовірного спалаху захворюваності на коронавірус у регіоні.

Діє обласна протиепідемічна комісія, яку очолює голова облдержадміністрації. Наразі в області працюють 17 інфекційних відділень, з них 6 – визначено основними госпітальними базами для надання медичної допомоги особам, яким підтверджено діагноз. Профілактичну роботу проводить ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Усі заклади забезпечені захисними костюмами та необхідним медичним обладнанням.

Катерина Безгинська повідомила, що облдержадміністрацією подані запити до МОЗу та РНБО України  з переліком усього необхідного, а саме індивідуальних засобів захисту, ліків та витратних матеріалів.

За її словами, до кінця тижня Луганщина має отримати з Держрезерву 497500 захисних масок, шість апаратів штучної вентиляції легенів. Також підготовлено запит на виділення коштів з обласного бюджету на ліки і необхідні медичні витратні матеріали.

Завідуюча інфекційним відділенням Рубіжанської міської лікарні Ольга Мартиненко доповіла про готовність закладу до можливого виявлення захворюваності на корона вірус: у лікарні підготовлено 30 ліжок, 8 боксів та 12 напівбоксів. За потреби кількість ліжко-місць може бути збільшено. Також були проведені тренінги для сімейних лікарів, завідувачів поліклінічних відділень та їх заступників, середнього та молодшого медичного персоналу. Загалом навчання пройшли понад 200 фахівців.