Прес-центр9 березня 2020, 10:03

Луганщину єднає слово Кобзаря – йдемо на рекорд

Встановлення рекорду України з максимальної кількості учасників одночасного спільного читання вголос поезії Тараса Шевченка відбудеться 10 березня в Сєвєродонецьку біля будівлі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

О 13:00 до події приєднаються жителі міст, районів, об’єднаних територіальних громад області, які зберуться на площах своїх населених пунктів та читатимуть один із творів Великого Кобзаря.

«Значна більшість українців вважає Тараса Шевченка головним поетом своєї країни, а його пророцькі слова не втрачають  актуальності й дотепер, – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай. – Щиро вірю, що настане день, коли ми будемо читати ці вірші біля пам’ятника Шевченку в Луганську!»

Також на честь 206-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка в Сєвєродонецьку відбудеться покладання квітів до його пам’ятника.

О 13:30 в приміщенні театру буде відкрито виставку творчих робіт учнів художніх шкіл і шкіл мистецтв – переможців обласних етапів Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!»

Літературно-мистецька композиція «Раз добром нагріте серце вік не прохолоне» за творами Тараса Шевченка розпочнеться о 14:00.