Прес-центр22 травня 2018, 12:05

Майже шість тисяч осіб візьмуть участь у ЗНО-2018 на Луганщині

На апаратній нараді, яку сьогодні, 22 травня провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, йшлося про початок зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року в Луганській області.

Про це доповів директор Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він зауважив, що в 2018 році основна сесія ЗНО знань, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, відбудеться з 22 травня по 13 червня.

У Луганській області створено 29 пунктів проведення ЗНО. Усі вони відповідають вимогам Міністерства освіти і науки України та Українського центру оцінювання якості освіти.

Для проходження ЗНО в 2018 році зареєструвалися 5835 осіб: 3162 випускники цього року, 1216 учнів закладів професійної освіти, 916 студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та 541 випускник минулих років.

З тимчасово окупованих територій підтвердили участь в основній сесії 250 осіб. Усі інші, хто зареєструвався, але не підтвердив участь, здаватимуть ЗНО під час додаткової сесії.

Важливо, що поступово зростає відсоток бажаючих здавати ЗНО українською мовою.

Спікер повідомив, що ЗНО з математики проводитиметься сьогодні, 22 травня, у Сєвєродонецьку, Старобільську, Попасній, Новоайдарі та Широкому Станично-Луганського району.

ЗНО з української мови та літератури відбудеться 24 травня у Сєвєродонецьку, Попасній, Лисичанську, Старобільську, Сватовому, Новоайдарі, Біловодську та Широкому Станично-Луганського району.

Цьогоріч вперше ЗНО з української мови і літератури проходитимуть учні, слухачі та студенти професійно-технічних і вищих навчальних закладів, які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту.

ЗНО з французької, іспанської, німецької мов – 29 травня у Сєвєродонецьку, де буде працювати єдиний пункт проведення.

Вже 1 червня у Сєвєродонецьку та Старобільську проходитиме ЗНО з англійської мови. У ці міста учасники з’їдуться і на ЗНО з біології 4 червня.

ЗНО з історії України відбудеться 6 червня у Сєвєродонецьку, Старобільську, Попасній, Новоайдарі та Широкому Станично-Луганського району.

ЗНО з географії (8 червня), фізики (11 червня) та хімії (13 червня) прийме виключно Сєвєродонецьк.

Зовнішнє оцінювання на основній та додатковій сесіях розпочинається об 11:00. Допуск учасників до пунктів ЗНО починається о 10:15 та припиняється о 10:50.

Додаткова сесія триватиме з 2 по 11 липня в Сєвєродонецьку в середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 18.

Для виконання сертифікаційної роботи з української мови і літератури, математики та фізики учасникам відводиться 180 хвилин, історії України, хімії, географії – 150 хвилин, англійської, іспанської, німецької, французької мов, біології – 150 хвилин.

Особам з особливими освітніми потребами надається додатковий час для виконання сертифікаційної роботи.

Протягом 30 хвилин після завершення зовнішнього оцінювання в пункті ЗНО учасники отримують свої зошити.

Пункт проведення ЗНО завершує роботу після того, як відповідальним буде передано контейнери із матеріалами зовнішнього оцінювання представнику кур’єрської служби для доставки до пункту обробки.

За підсумками апаратної наради надана низка доручень. Зокрема, буде посилена охорона приміщень, організовані заходи із забезпечення підвезення дітей до пунктів проходження ЗНО, чергування медичних працівників, безперебійного електропостачання закладів освіти.

Важливо зазначити, що для створення належних умов випускникам 2018 року, які проживають на тимчасово окупованій території, у населених пунктах поблизу лінії розмежування, на період підготовки і проходження ними Державної підсумкової атестації і ЗНО буде забезпечено проживання і харчування цих випускників.

«Ми повинні зробити все від нас залежне, щоб діти своєчасно отримали атестат», – наголосив Юрій Клименко.