Архів новин

08 мая 2018

Юрій Гарбуз зустрівся з працівниками шахти «Карбоніт»

Шахти «Карбоніт» та «Гірська» ДП «Первомайськвугілля» мають розширити свою роботу за рахунок закладки нових лав. Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив сьогодні, 8 травня, під час зустрічі з шахтарями на шахті «Карбоніт», що у Попаснянському районі.

СБУ попередила провокації російських спецслужб до 9-го травня, організовані через соціальні мережі

Співробітники Служби безпеки України виявили та попередили спроби російських спецслужб здійснити провокації до 9-го травня через використання заборонених соціальних мереж. Оперативники спецслужби виявили двох мешканців Київської та Сумської областей, які адміністрували антиукраїнські спільноти у соцмережі «ВКонтакте».

Співробітники СБ України задокументували, що зловмисники отримали вказівку від російських спецслужб організувати підбір бажаючих за гроші взяти участь у так званому «Марші Безсмертного полку» у різних містах країни.

Прийнято розпорядження про розподіл та передачу гуманітарної допомоги для сфери освіти

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз підписав розпорядження «Про розподіл та передачу гуманітарної допомоги» від 8 травня 2018 року № 372.

Так, відповідно до нього та з метою розподілу Департаменту освіти і науки облдержадміністрації передається в установленому порядку гуманітарна допомога для сфери освіти.

З текстами розпорядження та розподілом гуманітарної допомоги можна ознайомитися  за посиланням.

Оголошення про початок конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів ДФРР у 2019 році

Відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (зі змінами) регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, оголошує про початок конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонально

Конкурс малих грантів для вирішення питань ВПО

Благодійна організація «Благодійний фонд «Право на захист» (БФ «Право на захист») оголошує Конкурс малих грантів в межах проекту «Підвищення Спроможності Груп Внутрішньо Переміщених Осіб», що впроваджується за підтримки NED. 

Дедлайн – 15 травня 2018 року

МІНІСТЕРСТВО КОМЕРЦІЇ КНР ЗАПРОШУЄ ПРЕДСТАВНИКІВ УКРАЇНИ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У НАВЧАЛЬНИХ ПРОГРАМАХ ДЛЯ ОТРИМАННЯ СТУПЕНІВ МАГІСТРА ТА ДОКТОРАНТА

За інформацією Посольства Китайської Народної Республіки в Україні, Міністерство комерції КНР запрошує представників України взяти участь у навчальних програмах для отримання ступенів магістра (Master) та докторанта (PhD).

Кожен кандидат може обрати одну і ту ж спеціальність в 3 з 26 запропонованих університетах. Перелік ВНЗ та напрями підготовки додаються.

Обов'язковими вимогами для відбору учасників навчальних програм є:

8 травня щорічно відзначається одне з найбільш благородних свят нашого часу - Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця!

Це свято було засноване на честь відомого швейцарського мецената Жана Анрі Дюнана, який народився 8 травня 1828 року. За його ініціативою були створені перші групи волонтерів, які надають допомогу всім пораненим на полях бойових дій. Також Дюнан став одним з творців всесвітньо відомого комітету Червоного Хреста. Ця організація почала свою роботу в 1863 році.

Команда параплавців Луганщини завоювала 12 медалей

Два золота, п’ять срібних та п’ять бронзових медалей привезли спортсмени з Кубку України з параплавання, який нещодавно відбувся у місті Кам’янське Дніпропетровської області.

Усього взяли участь понад 200 спортсменів з 24 областей.

Наша команда дебютувала на змаганнях.

Так, майстер спорту України, кандидат національної збірної Анна Мироненко поповнила скарбничку області сімома медалями: двома золотими, чотирма срібними та бронзою.

Майстер спорту України Владислав Кулешин став бронзовим призером змагань.

До Дня пам`яті та примирення

08 травня 2018 року відбулись урочисті заходи присвячені Дню пам`яті та примирення та 73-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Працівники Департаменту комунальної власності земельних та майнових відносин облдержадміністрації прийняли участь в урочистому мітингу за участю керівництва Луганської області та міста, ветеранів, громадськості, учнів навчальних закладів, представників підприємств, установ та організацій міста та вшанували пам'ять всіх загиблих у Другій світовій війні поклавши квіти до Братської могили воїнів.

Впорядкування відомостей у державних кадастрах – важливий та необхідний крок для забезпечення реалізації громадянами та юридичними особами прав на землю

04 травня 2018 року, за ініціативою Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ю.Ю.Клименка, відбулась робоча нарада з питань впорядкування відомостей щодо земель лісогосподарського призначення.

На нараді були обговорені нагальні проблеми необхідності впорядкування  та узгодження облікових даних між державними земельним та лісовим кадастрами.

Строк подання проектів до обласного конкурсу проектів місцевого розвитку продовжено

Рішенням Конкурсного комітету з організації та проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку від 8 травня 2018 року продовжено строк подання проектів для участі в обласному конкурсі проектів місцевого розвитку на 12 робочих днів.

Нагадуємо, що згідно з рішенням Конкурсного комітету від 15.03.2018 (Протокол № 1) строк подання проектів мав завершитися 22.05.2018.

Тому, останнім днем подання проектів –  8 червня.

Облдержадміністрація запрошує сільські, селищні, міські, районні  ради області до участі у Конкурсі.

Переселенці можуть взяти участь у грантовій програмі МОМ

Міжнародна організація з міграції за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина, що діє через Німецький Банк Розвитку, розпочинає набір учасників на новий проект, що має на меті покращити можливості для самозабезпечення та самозайнятості внутрішньо переміщених осіб та мешканців регіонів, які зазнали наслідків конфлікту.

До участі в проекті запрошують внутрішньо переміщених осіб з Луганської, Донецької областей, АР Крим, а також місцевих мешканців, які проживають на території Луганської області, віком від 18 до 60 років.

БЕЗКОШТОВНИЙ ВЕБІНАР «БДЖІЛЬНИЦТВО. ЗАСНУВАННЯ ТОРГОВОГО БРЕНДУ ТМ «МЕДОВІ БРАТИ»

Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва у партнерстві з Благодійним Фондом ЛАСКА запрошують всіх бажаючих взяти участь у вебінарі «Бджільництво. Заснування медового бренду
ТМ «Медові брати», який відбудеться 16 травня о 20:00.

Як створити власний бренд та отримати найкращу ціну за вашу продукцію? - Про це розповість один із засновників ТМ «Медові брати» Дмитро Кушнір.

Увага, для можливості переглядати вебінар онлайн необхідно мати останню версію флеш-плеєра у вашому браузері!

Продовжено конкурсний відбір інвестиційних програм і проектів, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів ДФРР у 2018 році

Відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (зі змінами) регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, оголошує продовження конкурсного відбору інвестиційних програм  і проектів регіональн

Інформація щодо надходжень податків і зборів та міжбюджетних трансфертів до зведеного бюджету Луганської області станом за січень-квітень 2018 року

За січень – квітень 2018 року до загального фонду місцевих бюджетів Луганської області надійшло 860.561,1 тис. грн податків та зборів, що на 27.615,4 тис. грн або 3,3 % перевищує обсяг надходжень за відповідний період минулого року (у порівняльних умовах). До загального фонду бюджетів на території повністю підконтрольній державі надійшло 849.091,2 тис. грн, або 107,7 % до плану на січень-квітень та 118,3 % до факту минулого року, до бюджетів на непідконтрольній території – 11.469,9 тис.грн, або 9,9 % до рівня минулого року.

Юрій Гарбуз: Важливо зберегти у вдячній пам'яті нащадків ім'я кожного Героя – борця за незалежність України

Сьогодні, 8 травня, у Сєвєродонецьку голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь мітингу-реквіємі до Дня пам’яті та примирення, а також панахиді за загиблими воїнами у Другій світовій війні біля Братської могили радянських воїнів.

Юрій Гарбуз: Виділення коштів на шахту «Золоте» – частина програми розвитку вугільної галузі

Визначено перелік першочергових заходів для запобігання надзвичайної ситуації, пов’язаної із затопленням шахт Первомайсько-Стаханівського вугледобувного регіону Луганської області. Першочерговим завданням є відкачування шахтних вод для ліквідації надзвичайної ситуації та стабілізації водовідливу. Кошти у сумі 131,188 млн грн на здійснення цих заходів були виділені Кабміном та перераховані на рахунки ДП «Первомайськвугілля».

ІІІ ПОЛЬСЬКО-СХІДНА КОНФЕРЕНЦІЯ PUIG-LUB-INVEST

За отриманою інформацією від Польсько-Української Господарчої Палати з 14 по 15 червня 2018 року в м. Любліні відбудеться ІІІ Польсько-Східна конференція PUIG-Lub-Invest.

У конференції візьмуть участь близько 200 учасників з Польщі, України, Білорусі, Казахстану та інших країн регіону. 

США ПРИЗУПИНИЛИ ДІЮ ТОРГОВЕЛЬНИХ ПРЕФЕРЕНЦІЙ ДЛЯ ЧАСТИНИ УКРАЇНСЬКИХ ТОВАРІВ

26 квітня Офіс торговельного представника США призупинив для частини українських товарів дію Генералізованої системи преференцій.

Як відомо, Генералізована система преференцій дає можливість безмитного ввезення на територію США понад 3 500 видів товарів з України. Під дію обмеження потрапили 155 видів товарів, зокрема деякі продукти харчової, легкої, деревообробної промисловості, машинобудування, деякі електроприлади.

В області діятимуть 29 пунктів проведення ЗНО

Спільним наказом Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти затверджено мережу з 29 пунктів проведення ЗНО в нашій області.

Також оговорені завдання щодо облаштування пунктів тестування відповідно до вимог проведення ЗНО, забезпечення, підвезення учнів до цих пунктів, інформування випускників по деяким питанням з організації і допуску до ЗНО тощо.

Початок конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2019 році

  Відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (зі змінами) регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, оголошує про початок конкурсного відбору інвестиційних програм і

Нашому дефлімпійцю призначено стипендію Президента України

Петро Порошенко підписав Указ «Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів із дефлімпійських видів спорту та їх тренерів».

Серед видатних спортсменів із дефлімпійських видів спорту та тренерів стипендія Президента України призначена і представнику Луганської області.

Срібному призерові XXIII літніх Дефлімпійських ігор 2017 року з легкої атлетики Олександру Дмитриєнку стипендія виплачуватиметься в розмірі 12 тисяч гривень.

Продовжено конкурсний відбір інвестиційних програм і проектів, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2018 році

  Відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (зі змінами) регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, оголошує продовження конкурсного відбору інвестиційних програм 

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дорогі земляки!

У ці травневі дні ми згадуємо і вшановуємо подвиг тих, хто віддав своє життя за мир на рідній землі. Час невблаганно забирає свідків подій найбільшої трагедії людства ХХ сторіччя, але пам’ять у нас ніхто і ніколи не зможе забрати.

Кажуть, людина живе доти, доки живе згадка про неї. Наш моральний і громадянський обов’язок – пам’ятати героїв Другої світової війни і передати цей меморіальний спадок прийдешнім поколінням.

Друга світова тривала майже шість років, окупація України – три. Рани від тих подій не загоєні досі.

Піротехніками на Луганщині вилучено 223 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 7 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,7 га місцевості у місті Попасна, Кремінському та Новоайдарському районах.

Загалом, виявлено та вилучено 223 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: два артилерійських снаряди, 19 мінометних мін, п’ять ручних гранат, один підривник й 196 одиниць іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Триває робота з роз’яснення дії державних та обласних програм підтримки сільського господарства

Наразі Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації відвідав Кремінський район.

Директор Департаменту Лариса Бичкова пояснила головам сільських, селищних рад, представникам середнього та малого бізнесу щодо строків подання документів та можливості отримання державної та обласної допомоги.

Під час зустрічі обговорювалося питання щодо отримання спеціальної бюджетної дотації за вирощування молодняка великої рогатої худоби.

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на  надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в обсязі 2.426,0 тис. грн.

Про хід виплати разової грошової допомоги до 5 травня у 2018 році за рахунок коштів державного та обласного бюджетів

Кабінет Міністрів 14 березня 2018 прийняв постанову № 170 «Деякі питання виплати у 2018 році разової грошової допомоги, передбаченої законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» (далі – Постанова).

Інформаційно-аналітична довідка щодо основних тенденцій економічного розвитку регіону станом на 01.05.2018

  За даними, оприлюдненими Державною службою статистики України, структурних підрозділів облдержадміністрації, проведено моніторинг щодо основних тенденцій економічного розвитку регіону та підготовлено інформаційно-аналітичні матеріали за напрямами: промислове виробництво, інвестиційна діяльність, зовнішня торгівля (експорт та імпорт товарів), внутрішній ринок (внутрішня торгівля, цінова ситуація), висвітлено основні причини, що вплинули на розвиток відповідних сфер, заходи місцевих органів виконавчої влади щодо подолання негативних тенденцій розвитку регіону.

З 1 травня 2018 року діє нова програма житлових субсидій

У зв’язку з введенням нових правил деяким категоріям громадян потрібно буде звернутися до органів соціального захисту за переоформленням субсидії.

Повторно – Заяву і Декларацію – потрібно буде подати:

5 травня – Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю

Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю світова спільнота відзначає 5 травня. У цей день 1992 року люди з обмеженими можливостями з 17 країн одночасно провели перший Загальноєвропейський день боротьби за рівні права і проти дискримінації таких людей.

Ні одна категорія громадян не повинна залишитися без уваги влади. Незалежно від національності, релігії, майнового стану, стану здоров’я.

Урядом визначено процедуру встановлення зв’язку інвалідності з пораненнями, одержаними цивільними особами на території проведення антитерористичної операції

Постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2018 року № 306 внесено зміни до Положення про порядок, умови та критерії встановлення інвалідності.

Зв’язок інвалідності з пораненнями чи іншими ушкодженнями здоров’я встановлюється на підставі рішення міжвідомчої комісії з питань встановлення факту отримання особами поранень чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території проведення антитерористичної операції (далі – Міжвідомча комісія).

Мінсоцполітики проведено селекторну нараду щодо призначення житлових субсидій та порядку забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації

4 травня 2018 року під головуванням Міністра соціальної політики України Андрія Реви відбулась селекторна нарада за участю представників місцевої влади та керівників органів соціального захисту населення.

Другий українсько-китайський форум економічного співробітництва відбудеться у м. Києві

  29-30 травня 2018 року в Торгово-промисловій палаті України (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33) відбудеться Другий українсько-китайський форум економічного співробітництва.

  Організаторами заходу виступають Китайська асоціація з розвитку підприємств за кордоном (Chinese Overseas Development Association (CODA) та Торгово-промислова палата України. Очікується понад 75 державних і приватних інвесторів із Китаю.

«Насильству немає виправдання!» –у Кремінній пройшла інформаційна акція

У рамках реалізації спільного проекту ООН Жінки та ПРООН «Відновлення управління та сприяння примиренню в постраждалих від кризи громадах України», що фінансується Європейським Союзом, у Кремінній на площі Красній пройшов флеш-моб «Насильству немає виправдання!».

Його учасники намалювали символ інформаційної кампанії, працюючи групами над окремими квадратами. Закінчивши наносити фарби, молодь, учні міських шкіл, дорослі уторили цілісне зображення, з’єднавши квадрати до купи.

Про проведення конкурсу з реалізації інвестиційного проекту на території Республіки Хорватії

  Міністерство економічного розвитку і торгівлі України повідомляє про оголошення у Республіці Хорватії конкурсу щодо реалізації туристично-рекреаційного та готельно-ресторанного комплексу з полем для гольфа «Проект Пруклян».

  Хорватська сторона звертається до українських інвесторів з пропозицією щодо участі у згаданому проекті. Слід зазначити, що земельні ділянки, які використовуватимуться при реалізації зазначеного проекту є власністю Республіки Хорватії.

Новини ООС: у Попаснянському районі ворог застосував артилерію

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування вісім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку міста Попасна та села Лоскутівка вівся обстріл зі 152-мм і 122-мм самохідних артилерійських установок.

За попередньою інформацією, у селі Лоскутівка пошкоджено повітряну лінію електропередач. Без електропостачання залишилися 584 абоненти.