Архів новин

04 мая 2018

Обласна влада допоможе територіям у підготовці проектів ДФРР

Під час робочої поїздки на Міловщину голова Луганської обласної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів нараду з активом району. Участь у заході також взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

На нараді було обговорено питання економічного розвитку та участі району в державних програмах. Особливу увагу закцентовано на необхідності підготовки комплексних проектів.

Обговорене питання будівництва житла для переселенців

Забезпечення інженерними комунікаціями 84-го мікрорайону м. Сєвєродонецька розглянуто на нараді, яку провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

У заході взяв участь заступник голови обласної держадміністрації Сергій Філь.

Нагадаємо, у цьому мікрорайоні мають побудувати житло для тимчасово переміщених осіб, про що є відповідне рішення сесії міської ради Сєвєродонецька.

У Баку відбулися тристоронні українсько-азербайджансько-турецькі консультації

У контексті виконання домовленостей, досягнутих у рамках офіційного візиту в Азербайджан Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, 3 травня 2018 року у м.Баку відбулися українсько-азербайджанські консультації з питань двостороннього співробітництва на рівні Заступників Міністрів закордонних справ України Василя Боднара та Азербайджанської Республіки Халафа Халафова. 

Якість життя людей тісно пов’язана з рівнем медицини, – Юрій Гарбуз

«Кожна моя робоча поїздка у район обов’язково включає відвідування лікувальних закладів, адже якість життя людей тісно пов’язана з рівнем медицини», – підкреслив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз сьогодні, 4 травня, під час робочої поїздки на Міловщину.

Юрій Гарбуз відкрив погруддя Тараса Шевченка у Міловській гімназії

Сьогодні, 4 травня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз у рамках робочої поїздки завітав до Міловського району.

Там він відвідав поки що єдиний опорний навчальний заклад у районі – КЗ «Міловська гімназія Міловської районної ради Луганської області».

Юрій Гарбуз у Міловській дитячий школі мистецтв: «Нехай творчої молоді з кожним днем буде більше»

Сьогодні, 4 травня, в рамках робочої поїздки до Міловського району голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відвідав Міловську дитячу школу мистецтв.

Очільник області оцінив якість ремонту навчального закладу та нове обладнання, що було придбане для учнів за кошти обласного бюджету. Так, у 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету проведено капітальний ремонт будівлі школи загальною вартістю 4,2 млн грн.

Оголошення про проведення конкурсу з визначення проектів освітнього обміну між Луганською та Львівською областями

Проекти освітнього обміну, які претендують на участь в конкурсі, мають бути спрямовані на популяризацію та поширення регіонального досвіду в сфері освіти і виховання, встановлення партнерських зв’язків між закладами освіти та педагогічними колективами,  розвиток інноваційної діяльності та творчого потенціалу освітян регіонів, створення умов для поглиблення практичних знань та оновлення професійного досвіду в сфері освіти.

ІІ Національний форум «Інструменти фінансової та технічної підтримки малого та середнього підприємництва в Україні»

  24 травня 2018 року в Торгово-промисловій палаті України (ТПП України) за адресою: м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33 відбудеться II Національний Форум «Інструменти фінансової та технічної підтримки малого та середнього підприємництва в Україні».

Міжнародна виставка «АPKASI Otonomi Expo 2018»

  За інформацією від Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у період з 06 по 08 липня 2018 року у м. Джакарта (Республіка Індонезія) проходитиме Міжнародна торгівельна, туристична та інвестиційна виставка «АPKASI Otonomi Expo 2018». Зазначена виставка є однією з наймасштабніших у сфері торгівлі, туризму, інвестицій та регіонального розвитку, під час якої учасники мають можливість ознайомитись з потенціалом провінцій в Індонезії.

На Луганщині відновив роботу оперативний штаб з протидії рейдерству

Оперативний штаб з протидії рейдерству та забезпечення прав і свобод власників і користувачів земель очолив заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Відкриваючі захід, він зазначив, що у минулому році робота штабу була ефективною та плідною. «Проводилися виїзні засідання, на яких вирішувалися важливі питання щодо захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі або урожаю. Надавалась правова допомога в оформленні відповідних документів на земельні ділянки тощо», – підкреслив Вадим Данієлян.

V Таврійський туристичний конгрес

  За інформацією Херсонської обласної державної адміністрації з 18 по 20 травня 2018 року у с. Праві Саги Олешківського району Херсонської області (Кінний клуб «Grand Prix») громадською спілкою «Таврійський туристичний альянс» та громадською організацією «Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад», з метою розвитку внутрішнього і в’їзного туризму, налагодження міжрегіональних партнерських відносин між учасниками туристичного ринку, представлення туристичних можливостей Херсонщини, планується проведення V Таврійського туристичного конгресу.

Мінрегіон вводить ранжування висоти житлової забудови населених пунктів залежно від чисельності їх населення

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, пропонує встановити максимальну поверховість житлової забудови у населених пунктах залежно від їх класифікації та чисельності населення. Відповідні зміни містяться у новому проекті ДБН Б.2.2-Х:2018 «Планування і забудова територій».

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Мінрегіон пропонує чітко обмежити можливість підвищення щільності населення у забудові великих міст

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, пропонує ввести межі мінімальної та максимальної щільності населення у забудові та чітко обмежити можливість її підвищення з урахуванням конкретних умов. Відповідні зміни містяться у новому проекті ДБН Б.2.2-Х:201Х «Планування і забудова територій».

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Малим та середнім бізнесом області в першому кварталі створено майже 300 нових робочих місць

Проведено аналіз виконання за І квартал поточного року Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва на 2018-2020 роки, затвердженої розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації.

Зокрема, суб’єкти малого підприємництва області беруть участь у регіональних закупівлях. У звітному періоді до участі залучено 293 суб’єкти. За результатами укладено 573 договори на загальну суму 80 млн гривень.

Піротехніками на Луганщині вилучено чотири одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 3 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,39 га місцевості у місті Новодружеськ, Кремінському, Міловському та Новоайдарському районах.

Виявлено та вилучено чотири одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: одну мінометну міну й три одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Міст у Рубіжному від повалених дерев повністю прочищено

Спочатку травня цілодобово працівники відповідних служб прочищали від дерев русло річки Сіверський Донець. Тому, на сьогодні загроза затопленню та руйнуванню мосту, який з’єднує Рубіжне та Новодружеськ минула.

У районі мосту працювала важка техніка, дорожники разом з рятувальниками витягували затоплені дерева з річки та забезпечили вільно проходження води під мостовою спорудою.

Обстріли на Луганщині посилюються

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування 14 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Так, у напрямку міста Золоте, смт Новотошківське та села Троїцьке Попаснянського району 10 разів вівся обстріл зі 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних, протитанкових і ручних гранатометів, БМП, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї.