Архів новин

17 мая 2018

ТОВ «ЛЕО» має невідкладно відновити електропостачання об’єктів життєдіяльності Луганщини

Таке рішення прийнято на сьогоднішньому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, що відбулося в облдержадміністрації.

На ньому розглянуто ситуацію з відключенням від електропостачання підприємств водопровідно-каналізаційного господарства області.

Звертаючись до присутніх, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко наголосив, що через проблеми ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», пов’язані з величезними власними боргами і недоотриманням коштів, не мають страждати жителі Луганщини.

Відбулося засідання колегії Мінсоцполітики України

17 травня 2018 року у місті Харкові за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Міністра соціальної політики України Андрія Реви відбулось засідання колегії Мінсоцполітики „Про пріоритетні напрями реформування соціальної сфери: підсумки та перспективи”.

У вступному слові Андрій Рева акцентував увагу на участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана в засіданні, що є доказом надзвичайної важливості соціальної сфери в роботі Уряду.

У Сєвєродонецьку відбувся дводенний семінар-тренінг щодо формування громадського бюджету

Захід під назвою «Громадські ради та органи місцевого самоврядування: механізм залучення громадськості у розробку та реалізацію громадського бюджету/бюджету участі» відбувся в рамках Програм  «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України», а також «Місцеве самоврядування та реформа децентралізації».

Під час заходу учасники отримали знання та навчилися формувати  бюджети територіальних громад.

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

17 травня поточного року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Клименко Ю.Ю., відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно- екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Було розглянуто питання про відключення від електропостачання підприємств водопровідно- каналізаційного господарства області.

Бджолярі та аграрії Луганщини уклали Меморандум про співпрацю

Сьогодні, 17 травня, за ініціативи Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності, у облдержадміністрації відбулось урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між  органами  державної  влади,   керівниками асоціацій сільгосптоваровиробників та бджолярів. 

Меморандум передбачає взаємодію та координацію діяльності для  зменшення випадків отруєння бджіл під час проведення обробки сільськогосподарських угідь та  сприяння розвитку галузей бджільництва та рослинництва в області вцілому.

Відсьогодні у Новопсковському ЦНАПі надається консультація фахівця центра занятості

У Центрі надання адміністративних послуг Новопсковської селищної ради було створено віддалене робоче місце для прийому громадян спеціалістами центру зайнятості.

Відтепер у форматі «Єдиного вікна» жителі об`єднаної територіальної громади мають змогу швидко дізнатися про наявні вакансії, умови та порядок реєстрації, перереєстрації безробітних, облік осіб, які шукають роботу, а також призначення допомоги по безробіттю та необхідний перелік документів.

Резервувати час у спеціалістів центрів зайнятості можна через сервіс «Електронна черга». 

Проведення робочої наради

17.05.2017 року управління організувало та провело робочу нараду щодо розгляду питання фінансування придбання та подальшого використання будівлі пожежного депо (ДПРЧ-64), розташованого за адресою: м. Лисичанськ, вул. Орджонікідзе, 134, яка перебуває на балансовому обліку ВАТ "Лисичанський завод гумових технічних виробів"

Участь у навчанні

16.05.2018 керівництво управління з питань цивільного захисту Луганської облдержадміністрації прийняло участь у показовому навчанні щодо гасіння лісових пожеж у м.

Засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку

  16 травня 2018 року в приміщенні облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку під головуванням заступника голови, голови регіональної комісії Клименка Ю.Ю.

Проблеми серцево-судинної захворюваності обговорено на брифінгу

Сьогодні, 17 травня, в прес-центрі Луганської облдержадміністрації відбувся прес-брифінг ГО «Українське лікарське товариство Луганщини» з нагоди Всесвітнього дня боротьби з артеріальною гіпертонією, Всесвітнього дня травматолога та дня пульмонолога.

інформація за 15.05.2018

 

У зв'язку з погодними умовами у Попаснянському районі та м. Попасна Луганській області без світла залишилися 6400 споживачів. Загалом повністю знеструмленні сім населених пунктів. Без світла залишилася шахта «Тошківська» де під землею знаходиться 28 гірняків, керівництвом шахти приймлисяся усі невідкладні дії для спасіння гірняків.
В 05:40 енергопостачання відновлено і населені пункти почали підключати до електропостачання. На шахті о 06:20 27 гірняків піднято на гору.

ПОДОРОЖ ГОМЕЛЬСЬКИМ ПОЛІССЯМ

В рамках проведення XV Гомельського економічного форуму Гомельський облвиконком (Республіка Білорусь) запрошує до участі в роботі секції «Туризм Гомельщини. Перспективи розвитку» та рекламно-ознайомчому турі, який пройде в період з 24 до 25 травня 2018 року.

Участь в цих заходах є безкоштовною (проживання та харчування буде організовано приймаючою стороною). За рахунок власних коштів учасник оплачує тільки транспортні витрати.

Угоду про співпрацю уклали бджолярі та аграрії Луганщини

Сьогодні, 17 травня, у облдержадміністрації керівники асоціацій сільгосптоваровиробників та бджолярів Луганщини підписали Меморандум про співпрацю. Підписантами також виступили структурні підрозділи ОДА, ГУ Держпродспоживслужби у Луганській області, Агенцією регіонального розвитку Луганської області та ГО «ГРАНД ЕКСПЕРТ».

Дві медалі європейської першості здобули наші пауерліфтери

У чеському місті Плзень відбувся чемпіонат Європи з пауерліфтингу.

У складі національної збірної виступали два представники нашої області: Заслужені майстри спорту України Микола Бараннік та Володимир Рисєв.

За результатами змагань Микола Бараннік посів друге місце у ваговій категорії до 83 кг з сумою триборства 887,5 кг. При цьому луганчанин показав кращий результат у присіданні зі штангою (340 кг) та став другим у жимі лежачи (245 кг).

ДО ДНЯ ВИШИВАНКИ!

Усе навколо замирає,
Коли вдягаю вишиванку.
Лиш серце радісно палає,
Мов промінь сонця на світанку.
Коли вдягаю вишиванку,
Немов в любові признаюся
Своїй країні ніжно й палко,
Вдягну і Господу молюся.

У Сватовому відкрили центр розвитку дитини

У Сватовому урочисто відкрито комунальний заклад дошкільної освіти «Сватівський центр розвитку дитини».

Пошкоджений у 2015 році під час вибухів боєприпасів заклад відремонтовано ПРООН за кошти Уряду Японії – 354 000 дол. США.

Цей центр надає соціальні та навчальні послуги дітям до п’яти років, а також інформаційні та консультативні послуги переселенцям із дітьми дошкільного віку. Пропонуються також послуги з реабілітації дітей з інвалідністю.

Мінрегіон пропонує дозволити громадянам самостійно обирати об’єкт будівництва для придбання житла за держпрограмами «Доступне житло» та «Молодіжне кредитування»

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України ініціює модернізацію державних житлових програм, зокрема, пропонує дозволити громадянам самостійно обирати об’єкт будівництва для придбання житла за державними програмами «Доступне житло» та «Молодіжне кредитування».

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

На Луганщині за три роки судові вироки отримали семеро Інтернет-пропагандистів проросійських терористів

Протягом 2015-2018 років на Луганщині Службою безпеки України припинено функціонування шести Інтернет-спільнот у соціальних мережах та одного веб-сайту з антиукраїнським контентом.

Правоохоронці встановили, що діяльністю більшості адміністраторів місцевих сторінок у соціальних мережах «ВКонтакте» та «Одноклассники» керували координатори з РФ або тимчасово окупованої території Луганщини. Від них інформаційні найманці отримували основний контент та фінансове забезпечення підривної діяльності.

На Луганщині сільгосппідприємства впроваджують новітні технології

У рамках проведення роз’яснювальної роботи щодо реалізації державних та обласних програм підтримки сільського господарства фахівці Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області відвідали Троїцький, Попаснянський, Новоайдарський та Станично-Луганський райони.

Вони зустрічалися з представниками сільгосппідприємств, головами сільських рад та органів місцевого самоврядування, а також з мешканцями цих районів.

За минулу добу в області вилучено 43 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 16 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Кремінському та Новоайдарському районах.

Загалом обстежено 1,8 га території області, де виявлено та вилучено 43 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 22 артилерійських снаряди, 13 мінометних мін, одну ручну гранату та сім одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Залишилося право оформлення субсидії на фактично проживаючих в помешканні осіб

Право оформити субсидію не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб, з 1 травня 2018 року збереглося. Держава йде назустріч родинам, в яких прописані повнолітні діти, але вже багато років не проживають з батьками, і пропонує доходи тих, хто прописаний, але фактично не проживає у помешканні, не враховувати під час розрахунку розміру субсидії.

У такому випадку мешканець квартири при оформленні субсидії в Декларації про доходи у розділі «Склад сім’ї» повинен вказати родичів, які зареєстровані, але не живуть з отримувачем субсидії.

Новини ООС: у Попаснянському районі ворогом застосовуються заборонені міномети

Сьогодні після опівночі російсько-окупаційні війська дев’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, по укріпленнях наших захисників поблизу Новотошківського, Новозванівки та Троїцького застосовувались 120-мм міномети, протитанкові і автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.