Архів новин

16 мая 2018

В облдержадміністрації протидіють рейдерському захопленню земельної ділянки на Білокуракинщині

Сьогодні, 16 травня, відбулось чергове засідання оперативного штабу з протидії рейдерству та забезпечення прав і свобод власників і користувачів земель, яке провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

«Ніч у музеї»

18 травня о 20.00 за адресою м. Старобільськ, вул. Гімназична, 53, пройде  акція «Один день із життя літературної Луганщини» до Міжнародного дня музею

УКРАЇНА ВІДЗНАЧАЄ 10 РОКІВ ЧЛЕНСТВА В СОТ

Сьогодні, 16 травня, виповнюється 10 років з моменту набуття Україною повноправного членства у Світовій організації торгівлі. Це стало можливим завдяки більш ніж 14-річній наполегливій і нелегкій роботі великої команди переговорників.

«Для України набуття членства в СОТ стало важливим чинником та системним фактором забезпечення подальшого розвитку держави та надало поштовх для структурних змін в економіці країни, зокрема, шляхом адаптації її законодавства до світових правил», - зазначив Перший віце-прем’єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Обговорення звіту за результатами оцінки впровадження та використання інструментів електронного урядування в Луганській області відбулося у Сєвєродонецьку

16 травня 2018 року в готелі «Мир» (м. Сєвєродонецьк) відбулося засідання «круглого столу» на тему:  «Обговорення звіту за результатами оцінки впровадження та використання інструментів електронного урядування в Луганській області».

Ініціатором проведення заходу виступила Програма відновлення та розбудови миру ПРООН.

Уряд виділив кошти для забезпечення житлом родин загиблих від російської агресії Героїв та ветеранів АТО з інвалідністю І-ІІ груп

Кабінет Міністрів України затвердив розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за житло для сімей загиблих осіб, а також для осіб з інвалідністю I-II групи, визначених Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, на загальну суму 299 900,09 тис. гривень.

Як уникнути обрахування?

Для цього необхідно уважно стежити за діями касира. Обслуговуючи покупця товарів касир повинен відповідно до п.23 постанови Кабінету Міністрів України від 15.06.2006 № 833 «Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування населення»:

чітко назвати суму, що підлягає сплаті, суму, одержану від споживача, і покласти гроші окремо на видному місці;

оформити розрахунковий документ на повну суму покупки;

Як створити дитячий будинок сімейного типу

Матеріальне забезпечення дитячого будинку сімейного типу 

На кожного вихованця виплачується державна соціальна допомога, розмір якої становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку (зараз прожитковий мінімум для дітей до 6 років становить 1 492 грн, для дітей від 6 до 18 років – 1860 грн). 

В 2018 році зміниться підхід до критеріїв об’єднання громад, – Зубко

З впровадженням реформи децентралізації, Донецька та Луганська області одними з найперших розпочали процес об’єднання. Сьогодні в Україні 130 районів, які не мають жодної об’єднаної громади. В той же час Донецька і Луганська області в цьому показнику найбільш активно працюють. Для прикладу, ці області займають 10 і 11 сходинку у рейтингу об’єднання з 24 позицій. Про це в ефірі 5 каналу, у програмі «Час можливостей» розповів Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Щодо участі у виставці Китаю «China International Import Expo 2018

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (далі – Міністерство) запрошує прийняти участь всіх зацікавлених суб’єктів господарювання у найбільший імпортній виставці Китаю «China International Import Expo 2018», яка відбудеться  у м. Шанхай з 5 по 10 листопада 2018 року.

Ірина Луценко: Наша мета – забезпечити право кожної дитини в Україні на повноцінне життя і розвиток

Верховна Рада України прийняла у першому читанні пакет законопроектів, спрямованих на захист дітей і відповідальних батьків.

Народні депутати домовилися, що розгляд проектів законів відбуватиметься за скороченою процедурою, а голосування в другому читанні відбудеться вже наступного пленарного тижня.

Простояти кілька годин на стовпчику задля «виховання»: як порушують права дітей в колоніях та СІЗО

Аксана Філіпішина розповідає в ефірі "Громадського радіо" про результати моніторингових візитів до СІЗО та колоній, де перебувають діти.

Мінрегіон пропонує кардинальні зміни у програмах забезпечення доступним житлом

Питання доступного житла для України —  як ніколи на часі. Реалізація держпрограм «Доступне житло» та «Молодіжне кредитування», що знаходяться у  компетенції установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», сьогодні не відповідають вимогам часу та не задовольняють потреби тих, хто дійсно потребує вирішення житлового питання. А це, в першу чергу молодь, учасники АТО, внутрішньо переміщені особи.

17 травня 2018 - День вишиванки

День вишиванки - колоритне українське свято, до якого може долучитися кожен! Свято національного українського одягу відзначається щорічно в третій четвер травня.

Обласна влада вживає заходів щодо відновлення електропостачання об’єктів водозабезпечення

ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» в порушення вимог статті 6 Закону України «Про питну воду та питне водопостачання» знеструмлено ряд об’єктів підприємств водопостачання Луганщини.

Серед них водопровідні насосні станції – ВНС «ГТВ», ВНС «Борівська», ВНС м. Привілля, каналізаційні насосні станції – КНС № 12, КНС № 13, КНС № 2, КНС № 3, МОС № 2 ЛКСП «Лисичанськводоканал».

Унаслідок цього без водопостачання та водовідведення залишились близько 40 тис. населення, 21 установа освіти та охорони здоров’я.

Мінрегіон вводить «жовті лінії» обмеження забудови

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, вводить нові лінії обмеження забудови — «жовті лінії», що визначають межі максимального розповсюдження завалів житлової, громадської та промислової забудови у разі їх руйнування та можливих надзвичайних ситуацій. Відповідні зміни містяться у новому ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій».

ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ «ЛІКАРІ БЕЗ КОРДОНІВ – БЕЛЬГІЯ»

Сьогодні, 16.05.18, Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації була організована зустріч представників благодійного фонду «Лікарі без кордонів – Бельгія» з заступником директора Департаменту – начальником управління з організації надання медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я Юрієм Інкелевичем.

Cемінарі «ІНСТРУМЕНТИ ФІНАНСУВАННЯ МІСЦЕВИХ ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ»

7-8 червня 2018 року в м. Київ відбудеться дводенний семінар «ІНСТРУМЕНТИ ФІНАНСУВАННЯ МІСЦЕВИХ ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ».
Семінар розрахований на фахівців органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств міст і об’єднаних територіальних громад як передвісник навчального курсу «Фінансування місцевих інвестиційних проектів» за підсумком проходження якого слухач отримує СВІДОЦТВО ПРО ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ державного зразка Українського інституту розвитку фондового ринку Київського національного економічного університету ім. В. Гетьмана.

Програма семінару:

Розпочато реєстрацію на ЗНО для магістрів

Стартувала реєстрація вступників, які планують здобути ступінь магістра за спеціальностями 081 «Право» та 293 «Міжнародне право» та за спеціальностями галузей знань «Гуманітарні науки» (крім спеціальності «Філологія»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Право», «Сфера обслуговування», «Міжнародні відносини» для участі в єдиному фаховому вступному випробуванні (ЄФВВ) та/або єдиному вступному іспиті.

Реєстрація триватиме до 5 червня. Учасник уважається зареєстрованим після отримання екзаменаційного листка.

Делегація Мінмолодьспорту відвідала область

У рамках робочої поїздки на Луганщину представники Міністерства молоді та спорту України зустрілися з заступником голови облдержадміністрації Ольгою Лішик.

Під час спілкування вони обговорили подальші кроки на шляху до модернізації обласної фізкультурної бази «Олімп» у сучасний Центр олімпійської та паралімпійської підготовки спортсменів.

Разом з тим, розглянули питання щодо проведення на базі навчально-тренувальних зборів для спортсменів-членів національної збірної України та відшкодування житла для спортсменів зі Сходу України.

В 2018 році зміниться підхід до критеріїв об’єднання громад

З впровадженням реформи децентралізації, Донецька та Луганська області одними з найперших розпочали процес об’єднання. Сьогодні в Україні 130 районів, які не мають жодної об’єднаної громади. В той же час Донецька і Луганська області в цьому показнику найбільш активно працюють. Для прикладу, ці області займають 10 і 11 сходинку у рейтингу об’єднання з 24 позицій. Про це в ефірі 5 каналу, у програмі «Час можливостей» розповів Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

У центральній та історичній забудові міст проектуватимуться лише підземні автостоянки

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, відповідно до нових норм у центральних та історично сформованих районах міст допускається проектування виключно підземних парковок для автомобілів. Зміни стосуються як громадської, так і житлової забудови та містяться у новому ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій».

ОСОБЛИВОСТІ ПЕРЕХОДУ НА НОВУ ВЕРСІЮ СТАНДАРТУ ISO 9001:2015

Запорізька ТПП та орган із сертифікації «Глобал Сертифік» (м. Київ) запрошують осіб, відповідальних за функціонування системи менеджменту якості на Вашому підприємстві, на одноденний інтенсивний семінар-практикум «Особливості переходу на нову версію стандарту ISO 9001:2015», який відбудеться 24 травня 2018 року у м. Запоріжжя.

Уряд затвердив план заходів на 2018 рік з реалізації Нацстратегії розвитку громадянського суспільства

Третій рік поспіль ми разом з інституціями громадянського суспільства спільно рухаємось, впроваджуючи Національну стратегію сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016 – 2020 роки, яка була затверджена Указом Президента України 26 лютого 2016 року.  Щорічно складаємо План заходів на її виконання, спрямований  на підтримку ініціатив громадськості, а також налагодження ефективного діалогу між владою та громадянським суспільством.  Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи

ЖІНОЧЕ ПІДПРИЄМНИЦТВО: ВИХІД НА ЗОВНІШНІ РИНКИ

29 травня 2018 року у Дніпрі Платформа She Exports Офісу з просування експорту продовжує серію зустрічей у форматі «Світове бізнес-кафе» з метою обміну досвідом між жінками-підприємницями, які прагнуть розвивати експорт товарів та послуг.

Час проведення: 13:30 – 16:40.

Місце проведення: Дніпропетровська ТПП (вул. Шевченка, 4).

На Луганщині за матеріалами СБУ засуджено двох спільників терористів

За матеріалами Служби безпеки України на Луганщині до різних термінів ув’язнення засуджено спільників терористичної організації «ЛНР».

Правоохоронці встановили, що протягом січня-лютого 2016 року житель міста Попасна Луганської області збирав інформацію про кількісний склад, дислокацію та маршрути пересування сил антитерористичної операції. Отримані відомості зловмисник мобільним телефоном передавав представникам незаконних збройних формувань.

Оперативники спецслужби затримали поплічника терористів у його помешканні.

Створення безпечних умов перебування дітей у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку – пріоритет оздоровчої кампанії 2018 року у Луганській області

Напередодні літньої оздоровчої кампанії дітей пройшло засідання Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту   та туризму (далі – Комітет), на якому розглядалися підсумки організації оздоровлення та відпочинку дітей влітку попередього року та заходи Кабінету Міністрів щодо організації літньої оздоровчої кампанії дітей у 2018 році.

Було згадано, що минулий, 2017-й рік запам’ятався трагічними подіями, загибеллю чотирьох дітей, харчовими отруєннями та іншими негараздами.

Обласна екологічна інспекція очікує на реформування, – брифінг

Реформування Державної екологічної інспекції у Луганській області та питання її поточної діяльності розглянуто на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації.

Про це доповів начальник територіального підрозділу Державної екологічної інспекції України Анатолій Гацько.

Піротехніками на Луганщині вилучено 32 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 15 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,41 га територій у місті Сватове та Новоайдарському районі.

Загалом виявлено й вилучено 32 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 12 артилерійських снарядів та 20 мінометних мін.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

В області триває поточний середній ремонт на дорогах державного значення

На сьогодні на автошляху  Н-26 «Чугуїв – Мілове», яка пролягає через місто Старобільськ (ділянка 117-120 км), роботи ведуться у районі села Новоселівка. Їх виконує бригада «Кремінського агрошляхбуду».

На дорозі Р-66 від Рубіжного до Сєвєродонецька (Деміно-Олександрівка» - Сватове – Лисичанськ – Луганськ» на ділянці км 155+300 – км 158+800) працює підприємство «Данко».

Представники Служби автомобільних доріг у Луганській області постійного перевіряють якість проведення ремонту доріг.

Новини ООС: на Луганщині загинув український військовослужбовець

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська шість разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, по укріпленнях наших захисників поблизу Золотого, Новозванівки та Троїцького застосовувались 120-мм і 82-мм міномети, зенітні установки, протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Внаслідок ворожих обстрілів загинув український військовослужбовців.

Гранти на розвиток ОТГ

У рамках свого Фонду стратегічних інвестицій, Проект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» («Агросільрозвиток»), що здійснюється компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк»., надаватиме гранти на впровадження місцевих ініціатив та інвестиційних проектів в  об’єднаних територіальних громадах (ОТГ).

Дедлайн – 28 грудня 2018 року.

На Луганщині проведено регіональну консультацію щодо попередження ґендерно зумовленого та домашнього насильства

10-11 травня 2018 року в Луганській області проведено регіональну консультацію із громадським активом, представниками місцевої влади, освіти, соціальної сфери із розробки рекомендацій щодо забезпечення безпеки у громаді/місті, захисту громадян від ґендерно зумовленого, у тому числі домашнього насильства, розробки ґендерно-інклюзивних планів та включення їх до місцевих програм.

Представники Луганщини долучилися до II Всеукраїнського відкритого форуму «Багатодітна сім'я України»

11 - 12 травня 2018 року у місті Одеса відбувся II Всеукраїнський відкритий форум «Багатодітна сім'я України», присвячений Всеукраїнському дню сім'ї та Міжнародному дню матері, який був проведений Всеукраїнською громадською організацією «Рада багатодітних сімей України «Велика родина» за підтримки Міністерства соціальної політики України, Одеської обласної державної адміністрації та Одеської міської ради.