Архів новин

22 мая 2018

Розробка Стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій Луганської області до 2025 року

21.05.2018 р., відбулося перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій Луганської області до 2025 року

Голова робочої групи, директор Департаменту агропромислового розвитку Лариса Бичкова привітала всіх присутніх з початком роботи та зауважила, що наразі сільське господарство є пріоритетним для Луганської області.

У Рубіжному вшанували пам'ять загиблих героїв війни на Сході України

З нагоди вшанування пам'яті загиблих солдат 30 механізованої бригади сьогодні, 22 травня, біля пам’ятного знаку, розташованого на території Рубіжанського залізничного вокзалу, відбувся мітинг.

Участь у заході взяла заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Вона разом з представниками міської влади, волонтерами, військовослужбовцями та містянами вшанувала пам'ять загиблих у травні 2014 року українських воїнів Сергія Ярошенка та Олександра Ковальчука, які виборюючи мир і спокій громадян, захищали територіальну цілісність та суверенітет нашої держави.

Реорганізація Донбаського державного технічного університету має підвищити якість підготовки фахівців, – брифінг

Під час брифінгу для ЗМІ заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та ректор Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, доктор технічних наук, професор Ольга Поркуян розповіли про шляхи реорганізації Донбаського державного технічного університету.

Ольга Лішик нагадала, що 10 травня 2018 року прийнято відповідне розпорядження Кабінету Міністрів України.

Юрій Гарбуз: Спектакль «Байки Сєвєра» має подивитися кожен, кому небайдужа доля країни

На прохання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр поновив у своєму репертуарі спектакль «Байки Сєвєра».

«Цей спектакль – невигадані історії людей, які стали вимушеними переселенцями на своїй землі. Його має подивитися кожен, кому небайдужа доля країни. Переживати ці події вкотре дуже болісно, тож нехай у нашому житті вони втратять свою актуальність та залишаться лише у творах мистецтва», – прокоментував Юрій Гарбуз.

Закінчився прийом документів на участь у конкурсі з регулярного перевезення пасажирів

       21.05.2018 закінчився прийом документів на участь у конкурсі з регулярного перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути), який відбудеться 07 червня 2018 року.

       Сьогодні 22 травня було відкрито 14 пакетів з документами, поданими перевізниками-претендентами для участі в конкурсі на 29 об’єктах.

Підтримка цивільного населення, яке постраждало внаслідок бойових дій – на контролі облдержадміністрації

Також під час апаратної наради розглянуто низку питань. Зокрема, встановлення правового статусу «постраждалого внаслідок проведення АТО», надання одноразової компенсації у зв’язку з ушкодженням  здоров’я та компенсації за пошкоджене або зруйноване житло.

Низка областей найближчим часом планують внести зміни до перспективних планів

За даними обласних державних адміністрацій, 12 областей України планують протягом травня-червня 2018 року внести на розгляд обласних рад зміни до перспективних планів. Мова йде про Вінницьку, Волинську, Житомирську, Івано-Франківську, Миколаївську, Сумську, Тернопільську, Харківську, Херсонську, Хмельницьку, Черкаську, Чернівецьку області.

Луганська та Полтавська області планують таку роботу провести у другому півріччі 2018 року.

Благоустроєм території Луганщини у містах та районах повинні займатися систематично

Про попередні підсумки щорічної Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та Дня благоустрою сьогодні, 22 травня, на брифінгу для ЗМІ розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Він відзначив, що згідно з поданою райдержадміністраціями та міськвиконкомами інформацією, акцію з благоустрою проведено в усіх 530 населених пунктах Луганщини, у тому числі 12 містах.

Мінрегіон посилює безпеку жителів у внутрішньодворових територіях

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, удосконалює вимоги до проїзду пожежних та інших спеціальних машин до нових будівель. Так, відповідно до нового ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій» при проектуванні та будівництві проїзди для пожежної та іншої спеціальної техніки до житлових і громадських будинків мають передбачатися з усіх сторін.

Створення доступності інфраструктури для осіб з інвалідністю – спільне завдання центральної та місцевої влади

Безбар’єрність – ознака цивілізованого суспільства і завдяки оновленому містобудівному законодавству Україна суттєво просунулася в цьому напрямку. Про це сказав Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев 16 травня під час засідання Громадської ради при Державній архітектурно-будівельній інспекції України.

Благоустроєм території Луганщини у містах та районах повинні займатися систематично, – брифінг

Про попередні підсумки щорічної Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та Дня благоустрою сьогодні, 22 травня, на брифінгу для ЗМІ розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Він відзначив, що згідно з поданою райдержадміністраціями та міськвиконкомами інформацією, акцію з благоустрою проведено в усіх 530 населених пунктах Луганщини, у тому числі 12 містах.

У містах та районах області: Попаснянська лікарня отримала сучасний автомобіль

У рамках проекту «Зміцнення спроможності українських територіальних громад до прийняття внутрішньо переміщених осіб в Україні» комунальна установа «Попаснянська центральна районна лікарня» отримала спеціалізований вантажний санітарний автомобіль у якості гуманітарної допомоги.

Цей проект реалізується Німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ)

Автомобіль обладнаний сучасним медичним обладнанням і буде використовуватися, як транспорт для перевезення хворих.

Майже шість тисяч осіб візьмуть участь у ЗНО-2018 на Луганщині

На апаратній нараді, яку сьогодні, 22 травня провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, йшлося про початок зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року в Луганській області.

Про це доповів директор Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він зауважив, що в 2018 році основна сесія ЗНО знань, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, відбудеться з 22 травня по 13 червня.

Піротехніками на Луганщині вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 21 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Станично-Луганському районі.

Загалом обстежено 0,98 га території області, де було виявлено та вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині ярі зернові культури посіяно на площі 109 тис. га

Весняно-польові роботи в області близькі до завершення. Посів ярих зернових культур проведено на площі 109 тис. га або 81 % до прогнозу (134 тис. га).

Так, ярої пшениці посіяно 0,5 тис. га (135 %), ярого ячменю – 36,7 тис. га (87 %), вівса – 4,5 тис. га (104 %), гороху – 6,8 тис. га (151 %), кукурудзи на зерно посіяно 57,5 тис. га (75 %).

Крім того, триває сівба технічних та кормових культур. Соняшнику посіяно на площі 280 тис. га (81 %), гірчиці – 6,1 тис. га (187 %), льону олійного – 1,6 тис. га (97 %). Кормових культур посіяно на площі 9,4 тис. га (75 %).

Для безпеки дітей на автодорах біля освітніх закладів у Сватовому встановлять фігури школярів

У Сватовскому районі почав діяти новий проект «Увага, діти на дорозі». Його мета – створення умов для безпечного пересування школярів району через проїжджі частини автомобільних доріг.

Невдовзі фігури школярів будуть встановлені біля пішохідних переходів поряд з комунальним закладом Навчально-виховного комплексу «Сватівська загальноосвітня школа І ступеню – гімназія» та Сватівською ЗОШ І-III ступенів за номером 2.

Порядок співпраці з журналістами, які працюють в районі проведення операції Об’єднаних сил

Шановні колеги!

Для полегшення роботи цивільних журналістів та працівників ЗМІ щодо висвітлення проведення операції Об’єднаних сил започатковано наступний порядок.

В Україні стартує інформаційна кампанія «Євроінтеграція: сила можливостей»

До Дня Європи в Україні стартує інформаційна кампанія «Євроінтеграція: сила можливостей». Проект ініційовано Офісом Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції. Він реалізується за допомоги проекту ЄС Association4U. Мета кампанії − підвищити рівень свідомої підтримки європейського курсу країни та обізнаності українців про те, якими перевагами цього курсу вони можуть скористатися.

Новини ООС: Ворог поновив обстріли у напрямку Станиці Луганської

Сьогодні, 22 травня,  після опівночі російсько-окупаційні війська тричі відкривали вогонь у напрямку населених пунктів вздовж лінії розмежування.

Зокрема, по укріпленнях наших захисників поблизу с. Троїцького та с. Новозванівки Попаснянського району застосовувались автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

У напрямку Станиці Луганської ворог відкривав вогонь з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.