Архів новин

07 мая 2018

Регіональний семінар "Україна-НАТО: формула безпеки"

Запрошуємо до участі у регіональному семінарі! 

Коментар МЗС України у зв’язку з інсинуаціями та звинуваченнями у нібито зростанні проявів антисемітизму на території нашої держави

В Україні рішуче відкидають будь-які інсинуації та звинувачення у нібито зростанні проявів антисемітизму на території нашої держави.

Україна послідовно засуджує будь-які прояви нетерпимості чи публічні антисемітські заклики, а правоохоронні органи розслідують та притягають до відповідальності кожного винного у таких правопорушеннях.

Спільно з командуванням ООС працюємо над відновленням зруйнованої інфраструктури, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 7 травня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз разом з командувачем Операції об’єднаних сил Сергієм Наєвим проінспектував хід ремонтних робіт на зруйнованому мосту в селі Троїцьке Попаснянського району.

Триває робота щодо роз’яснення дії державних та обласних програм підтримки сільського господарства.

Триває робота щодо роз’яснення дії державних та обласних програм підтримки сільського господарства. Наразі Департамент агропромислового розвитку відвідав Кремінський район.
Директор Департаменту Лариса Бичкова пояснила головам сільських, селищних рад, представникамсереднього та малого бізнесу, зацікавленим мешканцям району щодо строків подання документів та можливості отримання державної та обласної допомоги.

Якість життя громадян – пріоритет роботи обласної ВЦА у складі Об’єднаного оперативного штабу

Сьогодні, 7 травня, відбулася робоча поїздка голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза та командувача Операцією об’єднаних сил Сергія Наєва до Попаснянського району.

У рамках поїздки була проведена виїзна нарада щодо запуску газопроводу високого тиску від ГРС «Мирна Долина» (с Підлісне) до ШРП у смт Тошківка».

В основній сесії ЗНО на Луганщині мають взяти участь 5835 осіб, – брифінг

Про особливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році сьогодні, 7 травня, на брифінгу для ЗМІ розповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він нагадав, що основна сесія ЗНО-2018 триватиме з 22 травня по 13 червня. В ній мають взяти участь 5835 осіб. З них випускників 2018 року – 3162, учнів ПТНЗ – 1216, студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації – 916, випускників минулих років – 541.

ЦНАПи запрошуються до участі у пілотному впровадженні нової інформаційної системи

Державне агентство з питань електронного урядування України запрошує Центри надання адміністративних послуг подати свої заявки для участі в пілотному впровадженні Інформаційної системи «Програмний комплекс автоматизації Центрів надання адміністративних послуг», що розробляється в рамках проекту підтримки електронного урядування для децентралізації в Україні EGOV4UKRAINE.

В Україні введені в обіг монети номінальною вартістю 1 і 2 гривні

Нещодавно Національний банк України відповідно до політики оптимізації готівкового обігу України презентував нові обігові монети номінальною вартістю 1, 2, 5 та 10 гривень.

Ці монети з часом замінять банкноти відповідних номіналів, що зараз перебувають в обігу.

Так, вже введено в обіг монети номінальною вартістю 1 і 2 гривні.

Монети номінальною вартістю 5 і 10 гривень вводитимуться в обіг у 2019-2020 роках. Точну дату Національний банк повідомить додатково.

Понад 1,6 млрд гривень податків і зборів перерахували платники Луганщини до зведеного бюджету держави

У січні-квітні 2018 року платники Луганської області сплатили до зведеного бюджету країни 1 млрд 603,2 млн грн. Це на 67,3 млн грн більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 759,8 млн гривень. У порівнянні з показниками за cічень-квітень минулого року надходження зросли на 63 млн гривень.

Кому в травні потрібно подати документи на переоформлення субсидії

З 01 травня 2018 року діє нова програма житлових субсидій. Зміни направлені на те, щоб всі ті, хто справді потребує субсидії – її отримали.

Якщо раніше субсидію перепризначали на новий період раз на рік (у травні) і окремо розраховували її розмір на літній і зимовий період, то тепер це відбуватиметься двічі на рік – у травні і жовтні.

Пишаємось: наші борці завоювали золото та бронзу на Всесвітній літній Гімназіаді

5 травня на Всесвітній Гімназіаді, яка наразі проходить у Королівстві Марокко, кадетська збірна України з греко-римської боротьби завоювала вісім медалей.

Нагадаємо, що з-поміж восьми спортсменів у національній збірній виступали два представники Луганщини, які принесли до скарбнички національної збірної дві нагороди: золото та бронзу!

Так, чемпіоном Гімназіади у ваговій категорії до 110 кг став Святослав Калашников, а бронзову нагороду завоював Микита Політаєв (в/к до 65 кг).

Тренує наших спортсменів Сергій Коротких.

Щиро вітаємо!

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ОБ’ЄДНАНИХ АРАБСЬКИХ ЕМІРАТІВ

 

11 травня 2018 року в ТПП України за безпосередньої підтримки Посольства Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) відбудеться презентація торговельно-економічного потенціалу ОАЕ. Учасники заходу отримають вичерпну інформацію щодо перспективних можливостей виходу на арабські ринки й участі в міжнародній виставці EXPO 2020 в Дубаї.

До участі запрошуються представники всіх галузей, окремо виділимо найбільше представлені в поточному торговому балансі:

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 88 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулого тижня в області піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 6,94 га місцевості, де виявлено й вилучено 88 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

УКРАЇНСЬКО-КІПРСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

Торгово-промислова палата України інформує що 23 травня 2018 року в ТПП України (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33) відбудеться українсько-кіпрський бізнес-форум.

Співорганізаторами заходу з кіпрської сторони є Міністерство енергетики, торгівлі, індустрії та туризму Республіки Кіпр та ТПП Республіки Кіпр.

Під час зустрічі будуть обговорюватися питання двостороннього торгово-економічного співробітництва кіпрських та українських компаній, привабливості інвестиційного клімату Кіпру, сфери взаємовигідного співробітництва тощо.

Розроблено інструкції для абітурієнтів з Криму та Донбасу щодо вступу до вишів у 2018 році

Міністерство освіти і науки України спільно з Фондом «Відкрита політика» розробили «дорожні карти» для абітурієнтів з Криму та Донбасу. В них є докладна інформація про те, як і коли вступники з цих територій можуть вступити до вишів або ПТНЗ за спрощеною процедурою через освітні центри. Також там є корисна інформація для тих, хто вступатиме за звичайною процедурою, якщо навчався на екстернаті і здав ЗНО.

Інструкції розміщено на сайті Міністерства в розділі «Жителям Криму та Донбасу / Вступникам 2018».

Новини ООС: під Кримським поранено нашого бійця

Учора, 6 травня, внаслідок ворожого обстрілу поблизу села Кримське Новоайдарського району зазнав поранень український військовослужбовець.

У напрямку цього населеного пункту відкривався вогонь з танку та сім разів бойовиками застосовувалися 120-мм й 82-мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

Крім цього, по позиціях наших захисників поблизу села Троїцьке Попаснянського району вівся обстріл з танку та чотири рази використовувались 120-мм й 82-мм міномети, станкові протитанкові гранатомети, БМП та стрілецька зброя.